Δύο αντιμαχόμενες φατρίες από τις πολλές που δρουν ανεξέλεγκτα στη Συρία η « Islamic government of Irak and Lebanon» και το μέτωπο της « Αλ Νούσρα» που αντιπροσωπεύει την » Αλ Κάιντα » ανακοίνωσαν την έναρξη στρατιωτικών επιχειρήσεων εναντίον του πρώην συμμάχους τους – του λεγόμενου Ελεύθερου Συριακού Στρατού ( FSA) , ανέφερε η αραβική εφημερίδα » Al – Watan Al- Arabi ».
Αυτή είναι η πρώτη φορά από την έναρξη των συγκρούσεων στη Συρία , που πραγματοποιείται μια ανοικτή αντιπαράθεση μεταξύ πρώην «συμμάχων».
Θρησκευτικές πολιτοφυλακές και εξτρεμιστικές οργανώσεις εναντίον του Ελεύθερου Συριακού Στρατού αναφέρει η αραβική εφημερίδα, δίνοντας το στίγμα των συγκρούσεων .
Σύμφωνα με δήλωση εκπροσώπου της οργάνωσης « ισλαμική κυβέρνηση » μίας εκ των ομάδων αυτών σε δικτυακό τόπο , η οργάνωση του πρόκειται να πραγματοποιήσει μια τιμωρητικού χαρακτήρα επιχείρηση εναντίον του Ελεύθερου Συριακού Στρατού στα ανατολικά προάστια του Χαλεπίου .
Οι επιχειρήσεις των ακραίων τζιχαντιστών της Αλ –Νούσρα και των συμμάχων της έχουν την κωδική ονομασία «Καταπολέμηση του κακού» και στρέφονται εναντίον παραγόντων του συριακού καθεστώτος και εκείνων στις τάξεις του Ελεύθερου Στρατού , οι οποίοι οργανώνουν επιθέσεις εναντίων των ακτιβιστών της οργάνωσης « ισλαμικό κράτος» αναφέρει η εφημερίδα .
Η εφημερίδα αναφέρει ότι το τελευταίο διάστημα στις ελεγχόμενες από τους επαναστάτες περιοχές των προαστίων του Χαλεπίου έχουν γίνει αποδέκτες έντονων αυθόρμητων διαμαρτυριών του τοπικού πληθυσμού , ο οποίος αρνείται να «υπακούσει» στα κελεύσματα των ισλαμιστών εξτρεμιστών .
http://ria.ru/arab_sy/20130914/963135942.html
Γ. Μοτσάκος
Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών