Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

Η οικονομική κρίση άλλαξε το χάρτη του λιανικού εμπορίου - Που κάνουν πλέον οι καταναλωτές τα ψώνια τους

ΠΗΓΗ :  "  BLOKO.GR  "


                       Η οικονομική κρίση άλλαξε το χάρτη του λιανικού εμπορίου - Που κάνουν πλέον οι καταναλωτές τα ψώνια τους
Αντιμέτωποι με τα προβλήματα που ταλανίζουν τον κλάδο του λιανεμπορίου βρίσκονται καθημερινά εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου καθώς το περιβάλλον λόγω της οικονομικής κρίσης έχει αλλάξει ριζικά.
Η  Ελλάδα έχει μεγάλο αριθμό καταστημάτων, παρά τα σημαντικά προβλήματα που υπάρχουν στην αδειοδότηση. Ωστόσο ο χάρτης του λιανεμπορίου φαίνεται ότι αλλάζει ριζικά και ο μεγάλος αριθμός λειτουργίας των καταστημάτων τίθεται σε προφανή κίνδυνο.  
Οπως προέκυψε από τα αποτελέσματα έρευνας που πραγματοποίησε η εταιρεία Focus Bari και παρουσιάστηκε στο πλαίσιο του συνεδρίου «Shopping Destinations Forum. Retail, Sponsorships & Entertainment Strategies for enriched customer experiences» που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας., όλο και περισσότεροι Ελληνες καταναλωτές προτιμούν για τις αγορές τους τα μεγάλα εμπορικά κέντρα.   Ειδικότερα, τέσσερις στους δέκα ερωτηθέντες καταναλωτές (ποσοστό 38%) δήλωσαν ότι επισκέφθηκαν τουλάχιστον ένα εμπορικό κέντρο τον τελευταίο μήνα και ποσοστό 47% πραγματοποίησε τουλάχιστον μία αγορά.
Ποσοστό 23% των ερωτηθέντων πραγματοποιεί αγορές σε εμπορικά κέντρα, 22% σε μεμονωμένα καταστήματα και 55% και στα δύο.   Στα πλεονεκτήματα των εμπορικών κέντρων περιλαμβάνεται η μεγάλη ποικιλία καταστημάτων μέσα σε έναν χώρο (71%) ενώ ένας στους δύο δηλώνει ότι περνά ευχάριστα ακόμα και αν δεν πραγματοποιήσει αγορές.   Στα μειονεκτήματα των εμπορικών κέντρων, οι καταναλωτές αναφέρουν την προσβασιμότητα με αυτοκίνητο (51%), την τυπική απρόσωπη σχέση (40%) και το γεγονός ότι παρασύρονται σε αγορές (52%).
Στα κριτήρια βάσει των οποίων επιλέγει ο καταναλωτής το εμπορικό κέντρο που θα επισκεφθεί περιλαμβάνεται η ποικιλία των καταστημάτων (61%), πόσο κοντά είναι στο σπίτι του (53%), οι προσφορές στα προϊόντα (35%) και οι τιμές (49%).  
 iefimerida.gr
.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ