Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου 2013

«ΤΟΛΜΑ! - ΕΝΑΣ ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ». Η ΑΥΤΟΒΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ ΑΚΡΙΒΟΥ ΔΗΜ. ΤΣΟΛΑΚΗ

ΠΗΓΗ : "  ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ   "
17/09/2013
Το βιβλίο του Αντισμήναρχου Ιπταμένου Ε.Α. Ακριβού Δημ. Τσολάκη με τίτλο «Τόλμα!- Ένας τρόπος ζωής» παρουσιάζει η εκδοτική εταιρεία «11 Aviation Εκδόσεις ΕΠΕ», αύριο 18 Σεπτεμβρίου.
Στο βιβλίο εξιστορείται η ζωή και το έργο του Ακριβού Δημ. Τσολάκη, μέσα από μία μοναδική διήγηση, πλούσια σε ιστορικά τεκμήρια και ντοκουμέντα.
Από το σταυροδρόμι Μαρτίου και Βασιλίσσης Όλγας στη Θεσσαλονίκη βρέθηκε να ξεκινάει την αεροπορική του καριέρα, το χειμώνα του 1949, ως πρωτοετής στην Σχολή Ικάρων της Ελληνικής ΠΑ. Ολοκλήρωσε την εκπαίδευση του στην Αμερική με τα θρυλικά αεροσκάφη Tiger Moth και το Harvard. Συνέχισε την πτητική του καριέρα στα Ελληνικά Spitfire.
Πολύ νέος βρέθηκε να πετάει στην εμπόλεμη ζώνη του 39ου Παράλληλου στην Κορέα με τα Ελληνικά C-47 Dakota.
Το 1952 μετακινήθηκε στα jet T-33 και F-84 ενώ διετέλεσε ως αεροπορικός ακόλουθος στο Βελιγράδι.
Το 1965 τελειώνει η έντονη πτητική του καριέρα στην Πολεμική Αεροπορία και συνεχίζει να γράφει ιστορία με τα φτερά την Ολυμπιακής Αεροπορίας ως κυβερνήτης σε Boeing 707, Boeing 727, Boeing 747 και Airbus A300.
Από την αρχή της αεροπορικής του καριέρας έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για την ασφάλεια πτήσεων. Είχε καθιερώσει την έκδοση εταιρικού περιοδικού στην Ολυμπιακή Αεροπορία από τον κλάδο της διεύθυνσης ασφάλειας πτήσεων που ο ίδιος δημιούργησε.
Το 1990 ολοκληρώνεται και ο δεύτερος κύκλος της πτητικής του καριέρας στην Ολυμπιακή και ξεκινάει ένας νέος ακόμη πιο συναρπαστικός. Οι διερευνήσεις ατυχημάτων.
Το 1997 ορίζεται πρόεδρος της διερεύνησης του ατυχήματος του Yak-42 στα Πιέρια, και το 1999 εισαγγελικός διερευνητής του ατυχήματος του Falcon στο Βουκουρέστι.
Αργότερα ορίζεται ως πρόεδρος της Επιτροπής Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων ο οποίος θα γίνει παγκόσμια γνωστός με την διερεύνησης και το πόρισμα της "Helios 522" στο Γραμματικό.
Η αυτοβιογραφία του μέσα από δική του μοναδική αφήγηση, περιλαμβάνει όλα τα στάδια της καριέρας του με δεκάδες διακρίσεις και τεράστιο έργο τόσο στην ελληνική όσο και στην παγκόσμια αεροπορική βιομηχανία.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο του Πολεμικού Μουσείου Αθηνών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ