Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου 2013

Ψαλίδι στις συντάξεις του Δημοσίου!!

ΠΗΓΗ : "  ΣΥΝ.ΑΠΟΣΤ.ΕΛ-ΑΣ Ν.ΛΑΡΙΣΑΣ   " http://saealarisas.blogspot.gr "

Συμπεριλαμβανομένων και των Αποστράτων,με τρικ στις κρατήσεις (ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ)

Αλλάζουν οι κρατήσεις για 450.000 συνταξιούχους του Δημοσίου από τον Δεκέμβριο, καθώς, όπως αποκαλύπτει σήμερα ο Τύπος της Κυριακής, η εισφορά ασθένειας 4% δεν θα επιβάλλεται στο ποσό της σύνταξης που μένει μετά τις περικοπές, αλλά θα... υπολογίζεται εξαρχής στο αρχικό (ονομαστικό) ποσό που έπαιρναν οι συνταξιούχοι πριν από τις μειώσεις του Μνημονίου! Ένας συνταξιούχος που το 2009 είχε σύνταξη 2.000 ευρώ και έφτασε να παίρνει 1.510 €, πληρώνει σήμερα την εισφορά για ασθένεια (4%) στο ποσό των 1.510, δηλαδή έχει κράτηση 60 € το μήνα. Από τον Δεκέμβριο όμως, σύμφωνα με εγκύκλιο που υπογράφτηκε πρόσφατα από το υπουργείο Οικονομικών έπειτα από συνεννόηση με το υπουργείο Εργασίας, αλλά δεν έχει ακόμη δημοσιευτεί, η εισφορά 4% θα υπολογίζεται στο αρχικό ποσό, δηλαδή στα 2.000 €, που σημαίνει ότι η κράτηση αυξάνεται κατά 20 € και ανεβαίνει στα 80 € το μήνα! Η αλλαγή αυτή, σύμφωνα με το περιεχόμενο της σχετικής εγκυκλίου που αποκαλύπτει σήμερα ο «ΤτΚ», αποφασίστηκε υπό την «απειλή» ενός νέου χρηματοδοτικού κενού της τάξης των 120 εκατ. ευρώ που θα προκαλούνταν στον ΕΟΠΥΥ αν όλα τα Ταμεία εφάρμοζαν και αυτά τον υπολογισμό της κράτησης για ασθένεια όπως κάνει το Δημόσιο, δηλαδή στο ποσό της σύνταξης που μένει μετά τις περικοπές και όχι στο αρχικό και υψηλότερο ποσό που είχαν οι συνταξιούχοι πριν από τις μειώσεις.....>>
Το θέμα συζητήθηκε εκτενώς μέσα στο καλοκαίρι ανάμεσα στο υπουργείο Εργασίας και το υπουργείο Οικονομικών και αποφασίστηκε να αλλάξει ο τρόπος που γίνεται η κράτηση ασθένειας από τους 450.000 συνταξιούχους του Δημοσίου, καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα έπρεπε τα δυο υπουργεία να αποδεχτούν ότι η κράτηση ασθένειας θα έπρεπε να επιβάλλεται και για τους συνταξιούχους του ΙΚΑ και των υπόλοιπων Ταμείων στα ποσά που μένουν μετά τις μειώσεις του Μνημονίου, ενώ σήμερα επιβάλλουν την κράτηση στα ποσά που είχαν πριν από τις περικοπές! Με τον τρόπο αυτό θα υπήρχε «αύξηση» στις συντάξεις του ΙΚΑ και των άλλων Ταμείων ως και 50-70 € το μήνα, αλλά η «αύξηση» αυτή ουσιαστικά θα είχε ως αποτέλεσμα να μειωθούν τα έσοδα του ΕΟΠΥΥ κατά 120.000.000 €, αφού οι συνταξιούχοι θα πλήρωναν λιγότερα! Αντί λοιπόν να μειωθούν κατά 50-70 € οι κρατήσεις για 1.600.000 συνταξιούχους του ΙΚΑ, ΟΑΕΕ και λοιπών Ταμείων, αποφασίστηκε να αυξηθούν οι κρατήσεις στις συντάξεις των 450.000 συνταξιούχων του Δημοσίου και να πληρώνουν όλοι (και του ΙΚΑ και του Δημοσίου) εισφορά ασθένειας επί της αρχικής σύνταξης. Επιβάρυνση:
Η αύξηση στις κρατήσεις ασθένειας από τους συνταξιούχους του Δημοσίου πρακτικά οδηγεί σε μια πρόσθετη επιβάρυνση, που ανάλογα με το ποσό σύνταξης κυμαίνεται από 6 μέχρι 45 ευρώ το μήνα.Περισσότερο μάλιστα θα επιβαρυνθούν οι συνταξιούχοι των ειδικών μισθολογίων, οι πανεπιστημιακοί, οι δικαστικοί και κυρίως οι πρώην υπουργοί, βουλευτές και δήμαρχοι που είχαν υψηλότερες των 4.000 € συντάξεις πριν από το Μνημόνιο! 
Μειώσεις έως και 45 ευρώ το μήνα
ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ, οι 450.000 συνταξιούχοι του Δημοσίου, όπως φαίνεται στον αποκαλυπτικό πίνακα που επεξεργάστηκε ο «ΤτΚ», θα κληθούν να πληρώνουν επιπλέον από 6 έως 15 ευρώ κάθε μήνα για περίθαλψη, ενώ υπάρχει το ενδεχόμενο αυτή η προσαρμογή να γίνει αναδρομικά από την 1η/1/ 2013. Σε αυτή την περίπτωση η συνολική επιβάρυνση θα ξεπερνά τα 500 ευρώ και θα πρέπει να μοιραστεί σε δόσεις. Ένας συνταξιούχος που είχε 2.150 ευρώ αρχική σύνταξη (στις 31/12/2009 πριν από το Μνημόνιο) και σήμερα μετά από όλες τις περικοπές έφτασε να παίρνει 1.597 €, πληρώνει σήμερα εισφορά 4% για ασθένεια στο ποσό των 1.597 €, δηλαδή έχει κράτηση 63,8 € το μήνα και η σύνταξη που παίρνει (πριν από το φόρο) είναι 1.533 €. Από τον Δεκέμβριο η κράτηση 4% θα επιβάλλεται στο αρχικό ποσό, δηλαδή στα 2.150 €, και θα αυξηθεί στα 86 €. Μάλιστα τα 86 € δεν θα αφαιρούνται από το ποσό των 2.150 € έτσι ώστε να επαναπροσδιοριστούν όλες οι μειώσεις του Μνημονίου, αλλά θα αφαιρούνται από το ποσό σύνταξης που θα μένει μετά τις περικοπές. Έτσι από τη σύνταξη των 1.597 € θα αφαιρείται η «νέα» κράτηση ασθένειας των 86 € και το ποσό σύνταξης πριν από το φόρο πέφτει στα 1.511 €. ΠΗΓΗ:
ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΣΧΕΤΙΚΟ ΠΙΝΑΚΑ: 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ