Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου 2013

Ινδία: Ένοχοι οι κατηγορούμενοι για τον ομαδικό βιασμό φοιτήτριας. ΣΤΟΙΧΕΙΑ - ΣΟΚ ΑΠΟ ΕΡΕΥΝΑ ΤΟΥ ΟΗΕ

ΠΗΓΗ : "   ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ  "
11/09/2013
Αντιμέτωποι με τη θανατική ποινή βρίσκονται οι τέσσερις άνδρες που κατηγορούνταν για τον ομαδικό βιασμό και τον θάνατο μίας 23χρονης φοιτήτριας στο Νέο Δελχί τον περασμένο χρόνο, καθώς κρίθηκαν ένοχοι για το περιστατικό το οποίο προκάλεσε σοκ σε ολόκληρο τον κόσμο.
Σύμφωνα με τον συνήγορο υπεράσπισης Β.Κ Άναντ η ανάγνωση της ετυμηγορίας για τονπωλητή φρούτων Παουάν Γκούπτα, τον καθαριστή λεωφορείων Ακσάι Κουμάρ Σινγκ, τον γυμναστή Βινάι Σάρμα και τον Μουκές Σινγκ, άνεργο αναμένεται να ξεκινήσει σήμερα, Τετάρτη, ενώ και οι τέσσερις ενδέχεται να καταδικαστούν εις θάνατον δια απαγχονισμού για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας.
Όλοι τους είχαν δηλώσει αθώοι για την επίθεση της 16ης Δεκεμβρίου του 2012.
Στο μεταξύ, σοκαριστικά είναι τα στοιχεία νέας έρευνας του ΟΗΕ, που πραγματοποιήθηκε σε χώρες της Ασίας, τα οποία δείχνουν ότι το ένα τέταρτο των Ασιατών παραδέχεται ότι έχει βιάσει γυναίκα. 
Στην Παπούα Νέα Γουινέα, περίπου το 62% των ερωτηθέντων παραδέχτηκαν ότι έχουν συνευρεθεί ερωτικά με γυναίκα χωρίς την συγκατάθεσή της.
Η έκθεση με τίτλο "Γιατί Ορισμένοι Άνδρες Χρησιμοποιούν Βία Κατά των Γυναικών και Πώς Μπορούμε να το Αποφύγουμε;" βασίστηκε σε συνεντεύξεις που δόθηκαν κατά το διάστημα 2010-2013 από 10.000 άνδρες και 3.000 γυναίκες στο Μπανγκλαντές, την Καμπότζη, την Κίνα, την Ινδονησία, την Σρι Λάνκα και την Παπούα Νέα Γουινέα.
Από την έρευνα προέκυψε ότι το ποσοστό σωματικής και σεξουαλικής βίας εις βάρος συζύγων και συντρόφων είναι υψηλό, καθώς στην Ινδονησία, για παράδειγμα, κυμαίνεται στο 26%, ενώ στην Παπούα Νέα Γουινέα στο 80%.
Μεταξύ των βιαστών που παραδέχονται την πράξη τους, το πιο κοινό κίνητρο που επικαλούνται είναι η αίσθηση σεξουαλικής κυριότητας.
Μάλιστα, στο Μπανγκλαντές, την Κίνα και την Ινδονησία, περίπου το 2% των ερωτηθέντων παραδέχτηκαν ότι έχουν βιάσει άλλον άνδρα, ενώ στη Σρι Λάνκα και την Καμπότζη το ποσοστό ανέρχεται, κατά μέσον όρο, σε 3% με 4% και στην Παπούα Νέα Γουιένα σε 8%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ