Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013

Θα είναι ίσως για πολλούς οι φθηνότερες διακοπές για τα επόμενα 100 με 200 χρόνια.. Πείτε το και στους φίλους σας, μην πάτε μόνοι…


ΝΑ ΤΟ  ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΚΑΠΟΙΑ ΩΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΑΝΕΣΗ, ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΤΕ ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΜΕΡΗ.
ΚΑΙ ΑΝ ΚΟΥΡΑΣΤΕΙΤΕ, ΚΑΤΕΒΕΙΤΕ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΕ ΑΛΛΗ ΗΜΕΡΑ
.

 

·        http://www.in2life.gr/img/toolbox_links_bullet.gifΤο site του virtual Υπερσιβηρικού   ( Πατήστε εδώ για να δείτε )

 

Έξι ημέρες, δύο ήπειροι, ογδόντα επτά πόλεις, επτά χιλιάδες εξακόσια εικοσιένα χιλιόμετρα. Το ταξίδι που υπήρξε όνειρο ζωής για γενιές και γενιές ταξιδιωτών γίνεται τώρα (και) από την οθόνη του υπολογιστή μας. Αποτέλεσμα της συνεργασίας της Google και των ρωσικών σιδηροδρόμων, το εικονικό ταξίδι από τη Μόσχα στο Βλαδιβοστόκ είναι εδώ και λίγες μέρες «κομμάτι» του Google Maps. Θα λέγαμε «καθίστε αναπαυτικά και απολαύστε τη διαδρομή», αλλά θα ακουγόταν πολύ κλισέ.

 


Κατ' αρχάς, κάνετε κλικ στο http://www.google.ru/intl/ru/landing/transsib/en.html. Μη βιαστείτε να πατήσετε το play στο βίντεο. Διαλέξτε πρώτα τη μουσική και τα βιβλία που θα πάρετε μαζί σας: Θέλετε να ακούτε το ρυθμικό ήχο του τραίνου; Ή μήπως θα προτιμούσατε λίγη παραδοσιακή ρώσικη μπαλαλάικα; Θα διαβάζετε Τολστόι; Ή Νικολάι Γκογκόλ; 

Στο παράθυρο κάτω αριστερά, βλέπετε τον χάρτη της διαδρομής, με τρία διαφορετικά σύμβολα, για βίντεο, φωτογραφίες και κείμενο για την κάθε περιοχή. Κάνοντας κλικ επάνω τους, ανοίγει νέο παράθυρο, με τον χάρτη της περιοχής σε μεγέθυνση. Μαρκαρισμένα σε αυτόν, υπάρχουν σημεία ιστορικού, πολιτιστικού ή λαογραφικού ενδιαφέροντος, συνοδευόμενα από μικρά κειμενάκια, φωτογραφίες και βίντεο για το καθένα ξεχωριστά. 

Μουσεία και αξιοθέατα γύρω από τη Μόσχα και τις μεγαλύτερες πόλεις, μικρά χωριουδάκια ξεχασμένα στην καρδιά της Σιβηρίας, λίμνες και ποτάμια που γέννησαν θρύλους και παραδόσεις, όλα ξετυλίγονται μέσα από μικρά, καλογραμμένα κείμενα, καλλιτεχνικές φωτογραφίες και ολοζώντανα βίντεο, τραβηγμένα από το παράθυρο του
θρυλικού τραίνου. Επιλέξτε για «μουσική» τον ήχο των ραγών και πατήστε το play. 

Από το παράθυρο κάτω δεξιά μπορείτε να επιλέξετε τυχαία σημεία ενδιαφέροντος στη διαδρομή: ποτάμια, χωριά, λίμνες το όνομα των οποίων κάτι σας θυμίζει -ή και όχι απαραίτητα- για να δείτε απευθείας το αντίστοιχο βίντεο.
 Οι λήψεις είναι καθαρότατες, και τόσο μεγάλης διάρκειας που θα χρειαζόσασταν μέρες για να τις δείτε όλες. 

Καθώς «ταξιδεύετε» βλέπετε κάτω δεξιά την απόσταση σε χιλιόμετρα που έχετε καλύψει από την αφετηρία στη Μόσχα, και εκείνη που απομένει μέχρι το τέρμα της διαδρομής, στο Βλαδιβοστόκ.
 

Οι χάρτες που ανοίγουν στο νέο παράθυρο είναι οι γνώριμοι
Google Maps. «Ζουμάρουν» δε όσο θέλετε, με αποτέλεσμα να είναι ιδιαίτερα χρήσιμοι, όχι μόνο για να ταξιδέψετε εικονικά, αλλά και για να οργανώσετε ένα κανονικότατο ταξίδι με τον Υπερσιβηρικό. Θα χρειαστείτε μόλις έξι ημέρες, μία ρωσική βίζα, 337 ευρώ και μερικά μπουκάλια βότκα. 

Είμαστε βέβαιοι πως έχετε μπει ήδη στον
πειρασμό.

 

 

 

 

 Σας παρουσιάζω όλο αυτό το θέμα, και τις οδηγίες χρήσης, όπως ακριβώς έφτασαν σε μένα, και σας προτρέπω να το μελετήσετε. Θα είναι ίσως για πολλούς οι φθηνότερες διακοπές για τα επόμενα 100 με 200 χρόνια.. Πείτε το και στους φίλους σας, μην πάτε μόνοι…

 

                                                             24 – 6 – 2012    Κώστας Φίλος  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ