Η παγκοσμίου φήμης αμερικανική εταιρεία General Motors και το Κέντρο έρευνας τεθωρακισμένων του Στρατού των ΗΠΑ ( TARDEC ) ανακοίνωσε την συνεργασία τους στην έρευνα σχετικά με την κατασκευή κινητήρων υδρογόνου για τα νέα άρματα μάχης . Οι δύο εταιρείες έχουν υπογράψει μια συμφωνία για τον από κοινού έλεγχο των πρώτων υλών και των υλικών που σχετίζονται με τα συστήματα πρόωσης με υδρογόνο για να βελτιώσουν την αξιοπιστία και την αποτελεσματικότητα των προϊόντων τους, καταλήγει η ανακοίνωση του αμερικανικού κέντρου έρευνας ΤΘ.
Η GM θα είναι η δεύτερη εταιρεία , η οποία συνεργάζεται με το ερευνητικό κέντρο TARDEC για την εισαγωγή του υδρογόνου ως καύσιμο πρόωσης στα μελλοντικά άρματα μάχης του αμερικανικού στρατού.
Η General Motors είναι απασχολημένη με την ανάπτυξη σε ειδικό εργαστήριο στο Πόντιακ του Μίτσιγκαν του εν λόγου κινητήρα . Το εργαστήριο ασχολείται με την έρευνα των σταθμών παραγωγής ενέργειας υδρογόνου και θεωρείται αυθεντία παγκοσμίως. Είναι ενδιαφέρον , ότι το εργαστήριο της TARDEC είναι μόλις 20 μίλια μακριά από τις εγκαταστάσεις της εταιρείας , έτσι είναι εφικτή η επι καθημερινής βάσεως συνεργασία των 2 ινστιτούτων. Σε αυτό το εργαστήριο η TARDEC έχει τη δυνατότητα να κατασκευάσει τα πρωτότυπα άρματα μάχης που θα δοκιμασθούν σε ένα ειδικά διαμορφωμένο περιβάλλον .
« Ο αμερικανικός στρατός συνεχίζει να διερευνά νέες τεχνολογίες που θα επιτρέψουν στις Ηνωμένες Πολιτείες να αποκτήσουν ένα αποφασιστικό πλεονέκτημα στον τομέα των αρμάτων μάχης », – δήλωσε ο διευθυντής του TARDEC Paul Rogers .
Τα πρωτότυπα άρματα μετά την κατασκευή τους θα τοποθετηθούν σε μάχιμες μονάδες των τεθωρακισμένων του αμερικανικών ΕΔ .
Μάλλον δεν απαιτηθεί μεγάλο διάστημα για την κατασκευή αμερικανικού άρματος μάχης με κινητήρα υδρογόνου αλλάζοντας τα δεδομένα παγκοσμίως στο τομέα των τεθωρακισμένων, καταλήγει το δημοσίευμα
http://novosti-dny.ru/interesno/19336-armiya-ssha-sovmestno-s-gm-sozdaet-vodorodnye-tanki.html
Γ. Μοτσάκος
Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών