Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου 2013

Έκκληση Σ. Μάλστρομ για ενίσχυση του Frontex


Έκκληση Σ. Μάλστρομ για ενίσχυση του Frontex
Η Ιταλία και η Μάλτα πίεσαν το Σάββατο τους ευρωπαίους εταίρους τους να κάνουν περισσότερα για να σταματήσουν μια μεταναστευτική κρίση, η οποία σύμφωνα με τον μαλτέζο πρωθυπουργό μετατρέπει τη Μεσόγειο σε "νεκροταφείο", μετά τη βύθιση ενός ακόμα σκάφους ανοικτά της Σικελίας με αποτέλεσμα το θάνατο δεκάδων ανθρώπων.

Σκάφη του ιταλικού και του μαλτέζικου ναυτικού περισυνέλεξαν 34 πτώματα και διέσωσαν 206 μετανάστες όταν το πλοίο που τους μετέφερε βυθίστηκε σε απόσταση περίπου 60 ναυτικών μιλίων νότια της Σικελίας την Παρασκευή και διέσωσαν περισσότερους από 200 άλλους σε ξεχωριστά επεισόδια το Σάββατο.

"Δεν ξέρω πόσοι ακόμα άνθρωποι πρέπει να πεθάνουν στη θάλασσα προτού γίνει κάτι", δήλωσε ο πρωθυπουργός της Μάλτας Τζόζεφ Μουσκάτ σε μία συνέντευξη στο BBC. Είπε ότι μαζί με την Ιταλία θα πιέσει να αναληφθεί δράση στο επόμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

"Το γεγονός είναι ότι όπως είναι τα πράγματα, κτίζουμε απλώς ένα νεκροταφείο στη Μεσόγειο θάλασσά μας", είπε. "Μέχρι τώρα έχουμε αντιμετωπίσει δηλώσεις, λέξεις αλλά λιγα περισσότερα από αυτό".

Ενώ μιλούσε, ιταλικά περιπολικά σκάφη διέσωζαν άλλους 235 ανθρώπους, περιλαμβανομένων παιδιών, από σκάφη με μετανάστες περίπου 70 ναυτικά μίλια νότια της Λαμπεντούζα. Τα σωστικά συνεργεία στο νησί ανέσυραν άλλα 19 πτώματα από το σκάφος που βυθίστηκε την περασμένη εβδομάδα, ανεβάζοντας τον απολογισμό των νεκρών σε τουλάχιστον 358.

"Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε έτσι", δήλωσε ο ιταλός πρωθυπουργός Ενρίκο Λέτα σε συνέντευξή του το Σάββατο στο γαλλικό ραδιοφωνικό σταθμό Europe 1. "Είμαστε σε μία κατάσταση όπου ό,τι συμβαίνει στη Βόρεια Αφρική, την Ερυθραία, τη Σομαλία, τη Συρία, μάς δημιουργεί πραγματικά μια έκτακτη ανάγκη".


ΑΠΕ ΜΠΕ

ΠΗΓΗ : BLOKO.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ