Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013

Δέντρο Bonsai 388 ετών που επιβίωσε από την ατομική βόμβα στη… Hiroshima [Εικόνες]

ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/10/dentro-bonsai-388-etwn-pou-epiviwse-apo-thn-atomikh-vomva-sth-hiroshima-eikones.html#ixzz2iCoedda0


 Δέντρο Bonsai 
Στους θαλάμους της έκθεσης του Εθνικού Μουσείου Bonsai και Πεκίνου  (σ.σ. pentapostagma.gr - National Bonsai & Penjing Museum) στο Εθνικό Δενδροκομείο των Η.Π.Α (United States National Arboretum) στέκει αυτό το αξιοθαύμαστο Ιαπωνικό Λευκό Πεύκο (επιστημονική ονομασία Pinus parviflora ‘Miyajima’) bonsai που είναι ευρύτερα γνωστό και ως Hiroshima Survivor, καθώς επιβίωσε από την έκρηξη στη Hiroshima

Σύμφωνα με το πλακάτ που αναφέρει τις αναλυτικές πληροφορίες για το δέντρο, το bonsai ανθεί από το 1625 – το Ιαπωνικό Λευκό Πεύκο συμπλήρωσε έτσι φέτος τα 388 έτη ζωής, έχοντας επιβιώσει από την ατομική έκρηξη στη Hiroshima στις 6 Αυγούστου του 1945.

To 1976 ως μέρος του δώρου της Ιαπωνίας προς τον Αμερικανικό λαό για τον Δεύτερο Αιώνα, ο bonsai master Masaru Yamaki δώρισε ένα από τα πλέον πολύτιμα bonsai. Η οικογένεια Yamaki λειτουργούσε κατάστημα bonsai βάσει δικών της καλλιεργειών για ολόκληρες γενιές (η καλλιέργεια αποτελεί πλέον μέρος ιδιωτικής συλλογής δέντρων bonsai). Σύμφωνα με τοΕθνικό Ίδρυμα Bonsai :

Το πρωινό της 6ης Αυγούστου 1945, όλα τα μέλη της οικογένειας Yamaki βρίσκονταν εντός της οικίας τους. Η ατομική βόμβα εξερράγη περίπου τρία χιλιόμετρα μακριά από την οικογενειακή οικία. Η έκρηξη διέλυσε όλα τα παράθυρα του σπιτιού, και ολόκληρη η οικογένεια είχε εκδορές από τα θραύσματα των γυαλιών. Ως εκ θαύματος, κανένα μέλος της οικογένειας δεν υπέστη μόνιμο τραυματισμό.

Το αρχαίο Λευκό Ιαπωνικό Πεύκο και ένας μεγάλος αριθμός έτερων δέντρων bonsai έστεκαν σε παγκάκια του κήπου. Ευτυχώς, κανένα από τα δέντρα δεν έπαθε απολύτως τίποτα από την έκρηξη, καθώς η καλλιέργεια προστατευόταν από τείχος μεγάλου ύψους. Τα bonsai προήλθαν αρχικά από το Νησί Miyajima που βρίσκεται νότια της Hiroshima. Τα Ιαπωνικά Λευκά Πεύκα bonsai από τη Νήσο Miyajima θεωρούνται υπερπολύτιμα εξαιτίας της μεγάλης σπανιότητας τους.

Δείτε τις εικόνες:

 



pentapostagma.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ