Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου 2013

ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ«ΠΡΑΣΙΝΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ» ΚΑΙ ΒΙΩΣΙΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ


ΠΗΓΗ :  " ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ "

14/10/2013
Στην ανάγκη προώθησης του «Πράσινου Τουρισμού» και στην προστασία του φυσικού πλούτου της χώρας, αναφέρθηκε η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για την υπογραφή Πρωτοκόλλου Συνεργασίας μεταξύ του υπουργείου Τουρισμού και της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας της Φύσης.
Παρόντες στην εκδήλωση, που έγινε στο χώρο της Ακτής Αστέρα Βουλιαγμένης, ήταν ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Τουρισμού κ. Αναστάσιος Λιάσκος, ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ κ. Πάνος Λειβαδάς και ο πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας της Φύσης κ. Νίκος Πέτρου.

Η κ. Κεφαλογιάννη υπογράμμισε ότι το υπουργείο Τουρισμού ενισχύει όλες τις πρωτοβουλίες και τις συνέργειες που αναπτύσσονται για τη προώθηση του Πράσινου Τουρισμού, τη βιώσιμη ανάπτυξη, και τη συνεχή βελτίωση της ποιότητας των ακτών.

Επισήμανε ακόμη ότι η Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης, Εθνικός Διαχειριστής του Διεθνούς Προγράμματος «Γαλάζιες Σημαίες» κατέχει διακριτό ρόλο στην ευαισθητοποίηση του πολίτη για το περιβάλλον.

Στο σημείο αυτό, η υπουργός Τουρισμού τόνισε ότι ο ετήσιος θεσμός της «Γαλάζιας Σημαίας και η τελετή βράβευσης Ακτών και Μαρινών σε όλη την επικράτεια, ενισχύει στην πράξη την εικόνα της Ελλάδας, ως κορυφαίο τουριστικό προορισμό και προσδίδει διεθνή σφραγίδα ποιότητας και επιβράβευσης στις ελληνικές ακτές.

Τέλος η υπουργός Τουρισμού ανέφερε ότι στους βασικούς μεσοπρόθεσμους στόχους της κοινής προσπάθειας είναι η σημαντική αριθμητική αύξηση των βραβευόμενων με «Γαλάζια Σημαία» ελληνικών ακτών την επόμενη τριετία, με ταυτόχρονη ανύψωση του επιπέδου των προσφερόμενων υπηρεσιών.

Στόχος του Πρωτοκόλλου είναι η ενδυνάμωση της καμπάνιας του Υπουργείου για τον «ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ» της Ελλάδας, μέσα από την ενίσχυση της λειτουργίας των παγκοσμίως γνωστών Προγραμμάτων «ΓΑΛΑΖΙΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ» και «GREEN KEY», τα οποία διαχειρίζεται στην Ελλάδα η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), ως εκπρόσωπος του διεθνούς χειριστή FEE, Ιδρύματος για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση.

Τα Προγράμματα αυτά προάγουν διεθνώς την αειφόρο οικολογική διαχείριση ακτών, μαρινών και παντός είδους τουριστικών μονάδων κατά τρόπο πρότυπο, σε όφελος της περιβαλλοντικής εικόνας της χώρας μας αλλά και της οικονομίας της, με την προσέλκυση συνεχώς αυξανόμενου αριθμού ευαισθητοποιημένων επισκεπτών.

Το Υπουργείο Τουρισμού θέτει υπό την αιγίδα του τα δύο υπόψη προγράμματα της ΕΕΠΦ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ