Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΣΕ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ. ΕΡΕΥΝΑ ΓΑΛΛΙΚΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ

ΠΗΓΗ : "  ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ  "
21/10/2013
Επενδύσεις 550 δισεκ. ευρώ παγκοσμίως στον τομέα της έρευνας και της εκμετάλλευσης κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου το 2014, προβλέπει έρευνα γαλλικού ινστιτούτου.
Το ινστιτούτο μελετών IFP Energies Nouvelles καταγράφει μικρή αύξηση των επενδύσεων για «εξερεύνηση και παραγωγή», με ρυθμό όμως λιγότερο αυξημένο σε σχέση με φέτος (αύξηση 8% σε ευρώ με την τρέχουσα ισοτιμία του ευρώ το 2014, από 11% το 2013).
Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Παρίσι το ινστιτούτο, το οποίο συγχρηματοδοτείται από το δημόσιο, η Ναταλί Αλαζάρ-Του ανέφερε ότι «σηματοδοτείται μια μικρή επιβράδυνση έπειτα από τέσσερα χρόνια ισχυρής ανάπτυξης των επενδύσεων».
Οι βασικοί παράγοντες της ανάπτυξης του τομέα δεν έχουν μεταβληθεί, καθώς η τιμή του βαρελιού που βρίσκεται περί τα 100 δολάρια, υπάρχουν πολλές ευκαιρίες για επενδύσεις, καταγράφεται η έναρξη της εφαρμογής πολυετών επενδυτικών σχεδίων, ενώ σημαντικά χαρακτηρίζονται και τα σχιστολιθικά κοιτάσματα που έχουν βρεθεί στις ΗΠΑ.
Βέβαια, όπως δήλωσε ο επικεφαλής του ινστιτούτου, Ολιβιέ Απέρ, η μείωση της ανάπτυξης στις αναδυόμενες οικονομίες επιβραδύνει σε ένα βαθμό την ζήτηση, αλλά αυτές παραμένουν ένας βασικός παράγοντας ανάπτυξης της συγκεκριμένης αγοράς.
Το 2013 η αύξηση των επενδύσεων στον τομέα αναμένεται να φθάσει συνολικά το 11%, παραμένοντας σχεδόν αμετάβλητη σε σύγκριση με το 2012.
Η περιοχή Ασίας-Ειρηνικού, όπου η τιμή του αερίου είναι ιδιαίτερα αυξημένη, γεγονός το οποίο καθιστά την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων πιο προσοδοφόρα, όπως και η Βόρεια Αμερική, είναι οι δύο περιφέρειες όπου γίνονται σχεδόν οι μισές επενδύσεις. Ακολουθούν η Νότια Αμερική, η Αφρική, και η Ευρώπη, πλην της Ρωσίας.
Για λόγους σύγκρισης το IFP σημείωσε ότι οι επενδύσεις σε μορφές ανανεώσιμης ενέργειας ήταν υποτριπλάσιες σε σχέση με αυτές που έγιναν στον τομέα του πετρελαίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ