Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΑ ΑΥΤ-ΤΑ

ανασφάλιστο, ΙΧ, πρόστιμο
Ο σκύλος που γαβγίζει δεν δαγκώνει. Αυτό ταιριάζει απόλυτα στο υπουργείο Οικονομικών αναφορικά με την αντιμετώπιση του ζητήματος των εκατοντάδων χιλιάδων ανασφάλιστων οχημάτων που κυκλοφορούν στους ελληνικούς δρόμους. Παρά τις διατάξεις που ψηφίστηκαν και τις απειλητικές διαρροές για τσουχτερά πρόστιμα, ελάχιστα έχουν γίνει έως σήμερα. Το να εμπλακεί κάποιος σε ατύχημα με ανασφάλιστο όχημα σημαίνει όχι μόνο ταλαιπωρία και γραφειοκρατία αλλά και ουσιαστικά περιορισμένη αποζημίωσή του και μάλιστα με πολύ μεγάλη καθυστέρηση.

Πολλοί φορολογούμενοι, εκτός από την εφορία άφησαν απλήρωτη και την ασφάλεια του οχήματός τους. Σύμφωνα με εκτιμήσεις παραγόντων της ασφαλιστικής αγοράς τα ανασφάλιστα οχήματα που κυκλοφορούν στους ελληνικούς δρόμους υπολογίζονται σε περίπου 900.000 χιλιάδες, δηλαδή περίπου το ένα στα πέντε οχήματα είναι ανασφάλιστο.
Τον περασμένο Μάρτιο ψηφίστηκε διάταξη με την οποία δόθηκε η δυνατότητα στο υπουργείο Οικονομικών να πραγματοποιεί διασταυρώσεις για να εντοπίζει οχήματα τα οποία ενώ βρίσκονται σε κίνηση (δηλαδή έχουν πινακίδες κυκλοφορίας) είναι ανασφάλιστα. Η διασταύρωση θα γινόταν μεταξύ του αρχείου οχημάτων του ΥΠΟΙΚ και του αρχείου πελατών των ασφαλιστικών εταιρειών.
Οι φορολογούμενοι που θα εντοπίζονταν από τη διασταύρωση να έχουν στην κατοχή τους ανασφάλιστο όχημα θα δέχονταν επιστολή από το υπουργείο Οικονομικών με την οποία θα καλούνταν εντός 8 ημερών να προσκομίσουν στην εφορία ασφαλιστήριο συμβόλαιο για το όχημά τους ενώ θα τους επιβαλλόταν και πρόστιμο με τη μορφή παραβόλου ύψους 250 ευρώ.
Αν και αυτό έχει θεσπιστεί από τον περασμένο Μάρτιο μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει τίποτε. Όσοι κυκλοφορούν το όχημά τους ανασφάλιστο δεν έχουν λάβει κανένα ειδοποιητήριο και αλίμονο σε όποιον εμπλακεί μαζί τους σε ατύχημα. Το μόνο που έγινε ήταν μια περιορισμένης χρονικής διάρκειας κινητοποίηση της τροχαίας για ελέγχους στους δρόμους την περασμένη άνοιξη. Πρόκειται για αυτές τις «κινητοποιήσεις» που διαρκούν μερικές ημέρες και ουσιαστικά δεν φέρνουν κανένα αποτέλεσμα.
Να σημειωθεί ότι οι οδηγοί που κυκλοφορούν με  ανασφάλιστο όχημα και εντοπίζονται από τον αστυνομικό έλεγχο τιμωρούνται με αφαίρεση διπλώματος και  άδειας κυκλοφορίας για δέκα ημέρες καθώς και με πρόστιμο 500 ευρώ εφόσον το ανασφάλιστο όχημα είναι επιβατικό ΙΧ και 250 ευρώ εφόσον είναι δίκυκλο. Εάν εμπλακούν σε ατύχημα με ανασφάλιστο όχημα αφαιρείται το δίπλωμα και η άδεια κυκλοφορίας για δυο χρόνια.
 
ΠΗΓΗ : http://www.mins.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ