Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013

Ταξίδι στην ωραιότερη διαδρομή της Ευρώπης






ΠΗΓΗ : Info @t Holidays

ΚΟΡΙΝΘΟΣ – ΝΑΥΠΛΙΟ – ΤΡΙΠΟΛΗ – ΚΑΛΑΜΑΤΑ – ΖΕΥΓΟΛΑΤΙΟ – ΑΡΕΟΠΟΛΗ

ΣΠΗΛΑΙΟ ΔΥΡΟΥ - ΛΟΥΤΡΑ ΚΑΪΑΦΑ – AΛΦΕΙΟΣ – ΟΛΥΜΠΙΑ – ΚΙΑΤΟ
26 - 28 Οκτωβρίου
“Η πλούσια αρχαία, νεότερη αλλά και σιδηροδρομική ιστορία αυτής της διαδρομής, είναι ανεξάντλητη αλλά σίγουρα μπορεί να αποτυπωθεί πλήρως, μέσα από την εμπειρία που ζήσαμε αυτό το τριήμερο !”


1η Ημέρα ΣΑΒΒΑΤΟ 26/10:


Νωρίς το πρωί (06:40) συγκέντρωση στον σταθμό του προαστιακού «Δουκίσσης Πλακεντίας». Στις 07:05 επιβίβαση στον συρμό του προαστιακού και αναχώρηση για Κόρινθο. Άφιξη μετά από περίπου μία ώρα στην Κόρινθο, όπου θα γίνει η μετεπιβίβαση στο σύγχρονο τρένο μας ειδικά ναυλωμένο για εμάς τους εκδρομείς, με το οποίο θα πραγματοποιήσουμε ένα μαγευτικό τριήμερο ταξίδι στην Πελοπόννησο, ένα ταξίδι πίσω στον χρόνο. Αναχώρηση στις 08:15 διασχίζοντας μικρά χωριά και εκτάσεις, γεμάτες με ελαιόδεντρα και εσπεριδοειδή. Μετά τη διάβαση της ιστορικής τοποθεσίας των Δερβενακίων, όπου έγινε η ομώνυμη μάχη κατά την Ελληνική Επανάσταση, συνεχίζουμε στην πεδιάδα του Άργους περνώντας από τις Μυκήνες έναν από τους σπουδαιότερους αρχαιολογικούς χώρους, παγκόσμια γνωστός Σύμβολο της ηρωικής Ελλάδας. Οι <<Πολύχρυσες Μυκήνες>>, το βασίλειο του μυθικού Αγαμέμνονα, που πρώτος ύμνησε ο Όμηρος στα Έπη του, είναι το σημαντικότερο και πλουσιότερο ανακτορικό κέντρο της Ύστερης Εποχής του Χαλκού στην Ελλάδα και ιδρύθηκαν ανάμεσα σε δύο ψηλούς κωνικούς λόφους, τον Προφήτη Ηλία (805μ) και τη Σάρα (660μ), πάνω σε χαμηλό ύψωμα που δέσποζε στην αργολική πεδιάδα και είχε τον έλεγχο των οδικών και θαλάσσιων επικοινωνιών. Έπειτα από ταξίδι δύο περίπου ωρών και κάτι φθάνουμε στο Ναύπλιο, την πρώτη πρωτεύουσα του Ελληνικού κράτους, όπου θα έχουμε χρόνο για ξεκούραση, βόλτα στην πόλη και φαγητό (1,5 ώρα περίπου). Στη συνέχεια αναχωρούμε για τον σταθμό των «Μύλων» με το εντυπωσιακό μηχανοστάσιο. Διασχίζοντας μια διαδρομή από πολλές και περίτεχνες γέφυρες και τον σταθμό της Ανδρίτσας, με κυρίαρχο το μνημείο των δολοφονηθέντων Ελλήνων το 1943 από τους Γερμανούς κατά την Κατοχή. Συνεχίζουμε την πορεία μας, περνώντας από τον Αχλαδόκαμπο και αφού διασχίσουμε τη μακρύτερη και ψηλότερη επί ξηράς γέφυρα στην Πελοπόννησο (280 μ. μήκος και 80 μ. ύψος), φθάνουμε στην Τρίπολη, όπου θα κάνουμε μισή ώρα στάση για καφέ και ξεκούραση. Αναχώρηση και αφού περάσουμε το χωριό Μάκρη, ανηφορίζουμε για το πέρασμα του «Καλογερικού» (814 μ. υψόμετρο), το ψηλότερο σιδηροδρομικό σημείο στην Ελλάδα. Συνεχίζουμε περνώντας από τους σταθμούς Λεύκτρο και Τριπόταμο (περιοχή Μεγαλοπόλεως) και από τα χωριά Παραδείσια, Χράνοι, τον σταθμό του Ίσσαρη, τις γέφυρες Φτερόλακα, Κοκκινόλακα και του Σαφλά. Αργά το απόγευμα φθάνουμε στο Ζευγολατιό, όπου θα κάνουμε την τελευταία μας μικρή στάση. Αφήνοντας πίσω μας την ορεινή διαδρομή που μας μάγεψε και γαλήνεψε τις ψυχές μας, περνάμε από μερικά μικρά χωριουδάκια και το βράδυ φθάνουμε στην Καλαμάτα. Τακτοποίηση στα ξενοδοχεία. Διανυκτέρευση.
2η Ημέρα KYΡΙΑΚΗ 27/10:


Μετά το πρόγευμα στο ξενοδοχείο, ημέρα ελεύθερη για να γνωρίσουμε την όμορφη πρωτεύουσα της Μεσσηνίας με την πανέμορφη παραλία της και να κάνουνε τις αγορές μας στην πλούσια αγορά της. Εναλλακτικά μπορούμε να επισκεφθούμε, προαιρετικά, το ωραιότερο λημναίο σπήλαιο στον κόσμο, το σπήλαιο Διρού, περνώντας από πολλά χωριά της Μεσσηνιακής Μάνης (Καρδαμύλη, Στούπα κ.α.). Όσες φορές κι αν το επισκεφθεί κανείς, δε χορταίνει το μάτι να παρακολουθεί με θαυμασμό, αυτά που η φύση έχει προσφέρει. Για 45 λεπτά, μέσα από μια δαιδαλώδη διαδρομή στον υπόγειο ποταμό, ο επισκέπτης παρακολουθεί άφωνος. Το μεσημέρι αφού γευματίσουμε στην ιστορική Αρεόπολη ή στο γραφικό παραθαλάσσιο χωριό Λιμένι, επιστρέφουμε στην Καλαμάτα. Η δεύτερη εναλλακτική προαιρετική επιλογή, είναι να κάνουμε το γύρο του άλλου μεσσηνιακού ακρωτηρίου, περνώντας από Κορώνη, Μεθώνη και να καταλήξουμε στην Πύλο, όπου θα γευματίσουμε. Επιστροφή στην Καλαμάτα. Διανυκτέρευση.

3η Ημέρα ΔΕΥΤΕΡΑ 28/10:




Τη σημερινή ημέρα, αφού πάρουμε πρωινό, στις 08:00 θα μεταφερθούμε στον σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης, όπου στις 08:30 θα αναχωρήσει το τρένο μας. Θα ακολουθήσουμε ημι-πεδινή πορεία, διερχόμενοι από πολλά κεφαλοχώρια της Άνω Μεσσηνίας, όπως το Δώριο και θα κάνουμε στάση στο Ζευγολατιό. Εκεί θα έχουμε τη δυνατότητα να γευτούμε το γνωστό ντόπιο παστέλι και γλυκά του κουταλιού. Διασχίζοντας τέσσερα μεγάλα πέτρινα τοξωτά γεφύρια και τον σταθμό Κοπανάκι φθάνουμε στον Καλό Νερό όπου θα κάνουμε στάση. Μετά ξεκινάμε και ακολουθώντας την ακτογραμμή, περνάμε από τη Ζαχάρω και τη λιμνοθάλασσα του Καϊάφα με το ομώνυμο πευκοδάσος, όπου θα κάνουμε στάση μισής ώρας, για μια μικρή περιήγηση και φωτογραφίες. Συνεχίζοντας και διασχίζοντας τον Αλφειό ποταμό περνώντας από την εντυπωσιακή και μακρύτερη γέφυρα του Ελληνικού σιδηροδρομικού δικτύου, φθάνουμε το μεσημέρι στην ξακουστή Ολυμπία που βρίσκεται σε ένα μαγευτικό καταπράσινο τοπίο. Εδώ θα ξεναγηθούμε. Το ιερό της Ολυμπίας υπήρξε ένα σημαντικό θρησκευτικό κέντρο. Στον τόπο αυτό λατρευόταν ο βασιλιάς των ολύμπιων θεών Δίας και χιλιάδες προσκυνητές από όλη την Ελλάδα συνέρεαν για να του αποδώσουν τιμές. Η Ολυμπία όμως εκτός από θρησκευτικό κέντρο είναι και το προεξάρχον αθλητικό κέντρο της αρχαιότητας καθώς σε αυτή γεννήθηκαν και τελούνταν οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Μετά τον αρχαιολογικό χώρο θα επισκεφτούμε το Αρχαιολογικό Μουσείο της Ολυμπίας. Τό μεσημέρι αφού γευματίσουμε αναχωρούμε με λεωφορείο για Κιάτο, απ’ όπου επιβιβαζόμαστε και πάλι στον προαστιακό και επιστρέφουμε στην Αθήνα.ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ Τ Ι Μ Η K A T' Α Τ Ο Μ Ο
ΚΑΛΑΜΑΤΑ Δίκλινο με Πρωινό Δίκλινο με Ημιδιατροφή Μονόκλινο 3ος Ενήλικας Παιδί έως 12 ετών 2ο Παιδί έως 12 ετών
BYZANTIO 2* www.byzantiokalamata.gr 179 € - 25 € -10% -15% ΚΑΤΟΠΙΝ ΖΗΤΗΣΗΣ
GALAXY 2* www.hotelgalaxy.gr 195 € - 35 € -15%
FLISVOS 3* www.hotelflisvos.gr 210 € - 30 € -15%
REX 4* www.rexhotel.gr 215 € 240 € 40 € -25%
PHARAE PALACE 4* www.pharae.gr - 235 € 40 € -15%
ELITE CITY 4* www.elite.com.gr 230 € 245 € 55 € -30%

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ