Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

Ξεκινά η λειτουργία του Ταμείου Αγροτικής Επιχειρηματικότητας. ΣΥΝΕΠΕΝΔΥΤΗΣ Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

ΠΗΓΗ : "  ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ  "
22/10/2013
Χαμηλότοκα δάνεια σε αγρότες και επενδυτές θα παρέχει το Ταμείο Αγροτικής Επιχειρηματικότητας (ΑΓΡΟΤΙΚΟ Τ.Α.Ε.), με σκοπό να παρέχει χαμηλότοκα δάνεια σε αγρότες και επενδυτές.
Ειδικότερα, στόχος του υπουργείου είναι να ενισχυθεί η ρευστότητα, η επιχειρηματικότητα και η οικονομική ανάπτυξη σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο, μέσω της διευκόλυνσης της πρόσβασης των παραγωγών στη δανειοδότηση, με χαμηλότερα, της τραπεζικής αγοράς, επιτόκια.

Ως συνεπενδυτής του Ταμείου επιλέχθηκε ηΤράπεζα Πειραιώς, από την ΕΤΕΑΝ Α.Ε. μετά από μειοδοτικό διαγωνισμό.
Το αγροτικό ΤΑΕ χρηματοδοτείται με 115.000.000 ευρώ από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013. Το συνολικό διαθέσιμο κεφάλαιο ύψους 253.000.000 ευρώ θα διαμορφωθεί με την επένδυση, εκ μέρους της Τράπεζας Πειραιώς ιδίων κεφαλαίων ύψους 138.000.000 ευρώ.
Με τα κεφάλαια αυτά, θα παρέχονται μέσω του ΤΑΕ χαμηλότοκα δάνεια σε αγρότες και επενδυτές με εγκεκριμένες δράσεις στα Σχέδια Βελτίωσης (Μέτρο 121), σε όσους δραστηριοποιούνται στο χώρο της μεταποίησης αγροτικών προϊόντων (Μέτρο 123Α) και σε αυτούς που κάνουν ιδιωτικές επενδύσεις στον αγροτικό τομέα, στο πλαίσιο υλοποίησης επενδυτικών σχεδίων των Μέτρων 311, 312, 313Β του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης.
Το επιτόκιο των δανείων, για τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, θα κυμαίνεται σήμερα στο 3,87% (συμπεριλαμβανομένης της εισφοράς του Ν.128/75) και για τους υπόλοιπους επενδυτές σε προγράμματα αγροτικής ανάπτυξης στο 4,1%.
Όπως αναφέρεται από το υπουργείο, μετά από διαπραγματεύσεις επιτεύχθηκε οι αγρότες που θα επωφεληθούν από το μέτρο, να εξαιρούνται από τον κανονισμό των κρατικών ενισχύσεων, που ισχύει για τις επιχειρήσεις και επομένως να μπορούν στο μέλλον να ενταχθούν σε καθεστώς κρατικών ενισχύσεων de minimis.
Με αφορμή την έναρξη της λειτουργίας του Ταμείου Αγροτικής Επιχειρηματικότητας, ο αρμόδιος υπουργός Αθανάσιος Τσαυτάρης δήλωσε πως το Ταμείο «αποτελεί σημαντικό χρηματοδοτικό «εργαλείο» για την ενίσχυση της ρευστότητας, της επιχειρηματικότητας και της ανάπτυξης του τόπου μας, καθώς διευκολύνει την πρόσβαση των παραγωγών σε δανειοδότηση με χαμηλότερα επιτόκια, της τραπεζικής αγοράς».
Ακόμη, πρόσθεσε ότι «στοχεύει στη χορήγηση χαμηλότοκων βραχυπρόθεσμων και μεσομακροπρόθεσμων δανείων από τις τράπεζες στους δικαιούχους των μέτρων του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης».
Ο κ. Τσαυτάρης τόνισε ότι «βάζουμε εμείς κάποια χρήματα από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης της τάξεως περίπου των 115 εκατ. ευρώ, κάποια χρήματα βάζει η τράπεζα και δημιουργείται ένα Ταμείο της τάξεως των 253 εκατομμυρίων ευρώ, με πολύ χαμηλό επιτόκιο. Επομένως, δημιουργούμε ένα κεφάλαιο για να λυθούν γρήγορα τα προβλήματα εγγυοδοσίας των νέων αγροτών που έχουν εγκεκριμένα σχέδια βελτίωσης και των μεταποιητών που έχουν εγκεκριμένα σχέδια μεταποίησης των μεταποιητικών βιομηχανιών, προκειμένου να προχωρήσουν με γρήγορους ρυθμούς οι επενδύσεις στους τομείς αυτούς».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ