Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2013

Συνδικαλιστικές κόντρες για τα σεμινάρια επιμόρφωσης των αρχιφυλάκων

ΠΗΓΗ : "  BLOKO.GR   "
Σάββατο, 12 Οκτώβριος 2013 19:20

 Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο

(6 ψήφοι)
Συνδικαλιστικές κόντρες για τα σεμινάρια επιμόρφωσης των αρχιφυλάκων
Διαβάστε την κοινή ανακοίνωση της ένωσης Ροδόπης και της ένωσης αξιωματικών ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης...
"Έντονη δυσφορία, δυσάρεστη έκπληξη καθώς πολλαπλά παράπονα προκάλεσε σε σημαντικό αριθμό νεοπροαχθέντων Αρχιφυλάκων, στα μέλη μας και στην τοπική κοινωνία της Κομοτηνής, η είδηση ότι
τροποποιήθηκε πρόσφατα η απόφαση του τόπου πραγματοποίησης του σεμιναρίου επιμόρφωσης Αρχιφυλάκων από την έδρα της Σχολής Αστυφυλάκων, στην Σ.Μ.Ε.Β.Ε. στις εγκαταστάσεις της Βέροιας.

       Μάλιστα το γεγονός ότι, αυτή η αρνητικότατη για το τόπο μας εξέλιξη στηρίχθηκε εξ’ ολοκλήρου σε μια απλή αναφορά μιας άλλης Συνδικαλιστικής, συναγωνίστριας κατά τα άλλα, Ένωσης των Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης,  μας γεμίζει ακόμη μεγαλύτερη θλίψη.

       Και αυτό για δύο σημαντικούς λόγους. Πρώτον γιατί υιοθετήθηκε δογματικά, αβασάνιστα και άκριτα το περιεχόμενο και η επιχειρηματολογία από την αρμόδια Διεύθυνση Εκπαίδευσης του Αρχηγείου μας, χωρίς καν να διασταυρωθεί η αλήθεια των ισχυρισμών και δεύτερον γιατί το περιεχόμενό της, δεν αποτυπώνει την ακριβή πραγματικότητα, μεταφέροντας λανθασμένα συμπεράσματα για «την λειτουργικότητα, την ποιότητα διαμονής, την στέγαση των μετεκπαιδευομένων συναδέλφων», αλλά και δυσμενή εικόνα μιας «εγκαταλελειμμένης» Σχολής Αστυφυλάκων, την οποία δεν μπορούμε σε καμία περίπτωση να αποδεχτούμε.

        Για λόγους ηθικής τάξης, οφείλουμε εκ του θεσμικού μας ρόλου να υπερασπιστούμε τη λειτουργία της Σχολής μας, αλλά κυρίως να επαναφέρουμε την αλήθεια στη σωστή της θέση, δηλώνοντας ότι η λειτουργία του συγκεκριμένου σεμιναρίου Αρχιφυλάκων στις εγκαταστάσεις της Σχολής Αστυφυλάκων Κομοτηνής αποτελεί μακράν την καλύτερη επιλογή για τους παρακάτω ουσιαστικούς και βάσιμους λόγους: 
•    Η Σχολή Αστυφυλάκων/Τ.Δ.Α. Κομοτηνής παρέχει υψηλού επιπέδου ποιοτική εκπαίδευση, διαθέτοντας χρόνια διδακτική εμπειρία, πράγμα που συμβαίνει και με την εκπαίδευση του «αστυνομικού φυτωρίου μας», των Δοκίμων Αστυφυλάκων.
•    Οι πρότυπες εγκαταστάσεις κάθε άλλο παρά εγκαταλελειμμένες είναι, αντιθέτως είναι οι καλύτερες και πιο σύγχρονες καθόσον η αγάπη και ο διαρκής ζήλος του υπηρετούντος εκεί προσωπικού, δεν αφήνει περιθώρια για ελλείψεις ή ψεγάδια.
•    Το αντίστοιχο σεμινάριο επιμόρφωσης Αρχ/κων διεξάγεται απροβλημάτιστα στην Αμυγδαλέζα (Θρακομακεδόνες), στην Σχολή Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης, όπου επίσης πλησίον συνυπάρχει αρμονικά αντίστοιχο με την Κομοτηνή, Κέντρο Φύλαξης Αλλοδαπών.
•    Ο χώρος διαμονής και φοίτησης των Αρχ/κων στη Κομοτηνή είναι ο ίδιος, πράγμα που σημαίνει αφενός μεν καμία απολύτως ταλαιπωρία μετακίνησης για τους μετεκπαιδευομένους, αφετέρου δε μηδενικά έξοδα μετακίνησης σε βάρος του δημοσίου, αλλά ούτε σπατάλη δυνάμεων με την διάθεση καθημερινών οδηγών υπηρεσιακού λεωφορείου για το υπολογίσιμο δρομολόγιο Νάουσα-Βέροια. Από την άλλη η ταλαιπωρία λόγω παντελούς έλλειψης εγκαταστάσεων διαμονής της Σ.Μ.Ε.Β.Ε., μόνο προβλήματα μπορεί να επιφέρει, με πάντοτε υπαρκτό τον όποιο κίνδυνο ενέχει η κατάσταση του οδοστρώματος στις περιοχές εκεί, τις πρωινές κυρίως ώρες, λόγω συνήθων δυσμενών καιρικών συνθηκών και της τακτικής χιονόπτωσης, που ενδείκνυται μονάχα για την εύρυθμη λειτουργία του Χιονοδρομικού Κέντρου της Περιοχής!
•    Από την άλλη, με την τελευταία απόφαση, που σημειώνεται ότι πρέπει να τροποποιηθεί εκ νέου για το καλό όλων και την απόδοση δικαιοσύνης, δημιουργήθηκαν άνισες συνθήκες δύο μέτρων και δύο σταθμών μεταξύ του Τ.Δ.Α. Κομοτηνής και της Σ.Μ.Ε.Β.Ε., στην οποία πέραν των δύο (2) Τμημάτων που ήδη φιλοξενεί, το Τ.Ε.Μ.Α. και το Τ.Ε.ΜΕ.Σ.,  θα «καρπωθεί» και τη λειτουργία του σεμιναρίου Αρχ/κων, την ίδια στιγμή που η Σχολή Αστυφυλάκων/Τ.Δ.Α. Κομοτηνής δεν έχει ιδιαίτερη εκπαιδευτική δραστηριότητα αυτό το διάστημα, μετά και την αποφοίτηση των νέοεξερχομένων Αστυφυλάκων και θα μπορούσε να διαθέσει όλο της το έμψυχο δυναμικό, στο σκοπό της επιτυχούς πραγματοποίησης του σεμιναρίου.
•    Οι καθηγητές και το διδακτικό προσωπικό της Σχολών της Κομοτηνής είναι πανθομολογούμενα έγκριτοι, άριστοι και πλήρως καταρτισμένοι, προερχόμενοι μετά από επιλογή των καλυτέρων καθηγητών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, που εκτός των άλλων πλεονεκτημάτων, εργάζονται στη Κομοτηνή και δεν απαιτείται δαπανηρή για το δημόσιο μεταφορά τους (δαπάνη πετρελαίου-βενζίνης, φυσιολογική φθορά οχημάτων, διάθεση οδηγών κ.λ.π.), όπως θα συμβαίνει με την περίπτωση της πραγματοποίησης του σεμιναρίου στη Σ.Μ.Ε.Β.Ε., για την μετακίνησή τους από τη Θεσσαλονίκη στη Βέροια και τανάπαλιν.
•    Το ίδιο ισχύει και με το αστυνομικό διδακτικό προσωπικό που υπάρχει στην Κομοτηνή, έδρα της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης και της Διοικητικής Περιφέρειας, που δεν θα απαιτεί κόστος για τη μεταφορά από τη Θεσσαλονίκη, με τις γνωστές καθυστερήσεις αφίξεων καθηγητών, λόγω πρωινής αυξημένης κίνησης οχημάτων και μποτιλιαρίσματος, με αποτέλεσμα να χαθούν πολύτιμες διδακτικές ώρες για τον μετεκπαιδευμένο, όπως θα συμβαίνει με τη περίπτωση της πραγματοποίησης του σεμιναρίου στη Σ.Μ.Ε.Β.Ε..
•    Δεν χρειάζεται καν να αναφερθούμε στο γεγονός ότι στη Κομοτηνή, ο μετεκπαιδευόμενος θα διανύσει πιο ευχάριστα το χρόνο που θα λείπει από την Υπηρεσία του και από το σπίτι του, καθόσον η πόλη διαθέτει πληθώρα επιλογών, πράγμα που έχει εξαχθεί ως συμπέρασμα από όλους όσους κατά καιρούς φιλοξενήθηκαν στη περιοχή μας.



•    Από συγκοινωνιακής πλευράς μάλιστα, εφόσον τέθηκε και στην επιχειρηματολογία της άλλης πλευράς, η  Κομοτηνή  διαθέτει μεγάλο και επαρκές δρομολογιακά ΚΤΕΛ, πλησίον υπάρχουν όχι ένα, αλλά δύο αεροδρόμια, της Αλεξανδρούπολης και της Καβάλας, που απέχουν αντίστοιχα μισή ώρα και τρία τέταρτα το καθένα από την  Έδρα της Σχολής της Κομοτηνής, ενώ παράλληλα η Εγνατία Οδός (αυτ/δρομος) διασχίζει όλο το Νομό.
•    Επιπρόσθετα, με τη πρόσφατη τροποποιητική απόφαση, όχι μόνο δεν εξοικονομούνται  κονδύλια από τα συνεργεία καθαρισμού, προσωπικό, κόστος λειτουργίας Σχολής αλλά αντίθετα τα συνεργεία στη Σχολή της Κομοτηνής υπάρχουν ήδη και εργάζονται κανονικά, έχουν καλυφθεί οι σχετικές δαπάνες, ενώ συνάμα είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι το Τ.Δ.Α. Κομοτηνής διαθέτει αποθεματικά πετρελαίου και οι χώροι θερμαίνονται, ούτως ή άλλως, για τις ανάγκες των υπηρετούντων και των εκπαιδευομένων, κάτι το οποίο δεν συμβαίνει με το Τ.Δ.Α. Νάουσας που όλα αυτά θα τα επιβαρυνθεί το δημόσιο εκ των πραγμάτων.
•    Το γεγονός της τροποποίησης της διαταγής φοίτησης των νεοπροαχθέντων Αρχ/κων στις εγκαταστάσεις της Σ.Μ.Ε.Β.Ε., από τη Σχολή Αστυφυλάκων/Τ.Δ.Α. Κομοτηνής όπως είχε αρχικά οριστεί, θα δημιουργήσει σοβαρή πιθανότητα στο άμεσο διάστημα, υποβολής πληθώρας αναφορών διαμαρτυρίας των μετεκπαιδευομένων Αρχ/κων, που μοιραία ιεραρχικά θα φτάσουν σε επίπεδο Αρχηγείου, επειδή θα υπόκεινται διαφορετικής μεταχείρισης αναφορικά με τη διαμονή τους, από τη μία αυτοί που θα μετακινούνται με τα υπηρεσιακά λεωφορεία στη Νάουσα και θα υφίστανται την καθημερινή ταλαιπωρία και την κούραση και από την άλλη, οι Αστυνόμοι Α΄ του Τ.Ε.ΜΕ.Σ. που ήδη διαμένουν σε ξενοδοχεία της Βέροιας, με κόστος σε βάρος του δημοσίου. 
•    Τέλος, πέραν όλων των παραπάνω προαναφερθέντων αναλυτικά λόγων, το γνωστό μειονοτικό ζήτημα της περιοχής μας καθώς και άλλοι σοβαροί λόγοι κρατικής σημασίας, που ελήφθησαν υπόψη κατά την απόφαση ίδρυσης της Σχολής στην Κομοτηνή, επιβάλλουν την επανεξέταση του θέματος και την αποκατάσταση της αδικίας.

Οι Ενώσεις μας πιστά προσηλωμένες στο καθήκον τους, υπερασπιζόμενες την αλήθεια και υπηρετώντας αρχές και ιδανικά, συνεχίζουν να αγωνίζονται για την λειτουργία της Σχολής Αστυφυλάκων ως εκπαιδευτικό Ίδρυμα και για την ανάδειξη των κοινών μας προβλημάτων, προσδοκώντας από την Πολιτεία να πράξει το χρέος της,  με την έμπρακτη δικαίωση των απόψεών μας για το συγκεκριμένο μείζον ζήτημα."


                                                  ΓΙΑ ΤΑ Δ.Σ.

    
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                    Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ


ΤΖΑΤΖΑΝΑ Σταυρούλα                                       ΔΡΑΓΟΥΔΑΚΗΣ Αναστάσιος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ