Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013

Έκθεση-κόλαφος για την Τουρκία. ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΑΜΝΗΣΤΙΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

ΠΗΓΗ : "  ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ  "
04/10/2013
«Ευρείας κλίμακας παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων» στην Τουρκία στη διάρκεια της βίαιης καταστολής των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων του Ιουνίου κατήγγειλε η Διεθνής Αμνηστία, με τον Άντριου Γκάρντνερ, ειδικό του Οργανισμού σε θέματα που αφορούν στην Τουρκία, να δηλώνει, με την ευκαιρία της δημοσιοποίησης στην Κωνσταντινούπολη έκθεσης της μη κυβερνητικής αυτής οργάνωσης ότι «η καταστολή των διαδηλώσεων στο πάρκο Γκεζί οδήγησε σε ευρείας κλίμακας παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».
«Το δικαίωμα της ειρηνικής συνάθροισης έχει συστηματικά καταπατηθεί και οι παραβιάσεις του δικαιώματος στη ζωή και την ελευθερία, όπως επίσης οι περιπτώσεις βασανιστηρίων και κακομεταχείρισης έχουν πληθύνει», πρόσθεσε ο Γκάρντνερ.
Η Τουρκία γνώρισε τον Ιούνιο ένα κύμα αντικυβερνητικών διαδηλώσεων χωρίς προηγούμενο από τότε που ανήλθε στην εξουσία το ισλαμο-συντηρητικό κόμμα, το 2002.
Η βίαιη διάλυση των ακτιβιστών από την αστυνομία οδήγησε σε γενικευμένη διαμαρτυρία σε ολόκληρη την Τουρκία και εξελίχθηκε σε ένα κίνημα αμφισβήτησης της κυβέρνησης με τους διαδηλωτές να κατηγορούν τον πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για αυταρχικότητα και για προσπάθεια «εξισλαμισμού» της χώρας.
Στην έκθεσή της, η Διεθνής Αμνηστία τονίζει ότι τουλάχιστον τρεις διαδηλωτές έχασαν τη ζωή τους από την υπερβολική χρήση αστυνομικής βίας.
Σύμφωνα με τον Ιατρικό Σύλλογο της Τουρκίας (ΤΤΒ), έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στις διαδηλώσεις, ανάμεσα στους οποίους ένας αστυνομικός και ένας διαδηλωτής στις συγκρούσεις του Σεπτεμβρίου και 8.000 τραυματίσθηκαν.
Η Διεθνής Αμνηστία καταγγέλλει τη συχνή προσφυγή στη βία από την αστυνομία, η οποία χρησιμοποιεί σφαίρες από καουτσούκ εναντίον διαδηλωτών πλήττοντάς τους στο κεφάλι και στο πάνω μέρος του σώματός τους και κάνει χρήση δακρυγόνων εναντίον διαδηλωτών, περαστικών και σε κλειστούς χώρους.
Η οργάνωση καταγγέλλει επίσης σεξουαλική κακοποίηση διαδηλωτριών από την αστυνομία και απευθύνει έκκληση για διεθνές εμπάργκο στις εξαγωγές δακρυγόνων προς την Τουρκία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ