Σύμφωνα με την εφημερίδα Al – Seyassah του Κουβέιτ , η οποία δημοσίευσε λεπτομέρειες από τις τελευταίες μάχες στο νότιο τμήμα της επαρχίας της Δαμασκού, οι δυνάμεις της «Χεζμπολάχ» και οι Ιρακινές Ταξιαρχίες του Abu Al – Fadl Abas ανέλαβαν πλήρως τον έλεγχο σε δυο περιοχές πάνω στους οδικούς άξονες Δαμασκού – Χουσεΐνιγια και Ντιαμπίγια .
Η χεζμπολάχ που υποστηρίζεται από την πολιτοφυλακή της Συρίας επι τέσσερεις ημέρες έδωσε ομηρικές μάχες στην συγκεκριμένη περιοχή .
Αποτέλεσμα των σφοδρών εχθροπραξιών ήταν οι δυνάμεις της «Χεζμπολάχ» και της Ταξιαρχίας Abu Al – Fadl Abas να «διαρρήξουν» τις τοποθεσίες στις περιοχές Husseniya και – Diab , με την υποστήριξη αρμάτων μάχης και κάτω από την συνεχή κάλυψη του συριακών πυραύλων εδάφους-εδάφους .
Συριακές πηγές της αντιπολίτευσης κατηγόρησαν τους σιίτες αντάρτες για τη διάπραξη μίας « τρομακτικής σφαγής» που αφάνισε πάνω από εκατό άτομα (70 μαχητές της αντιπολίτευσης και 20 ελεύθερους σκοπευτές, ενώ δυνάμεις της αντιπολίτευσης προσπαθούν να ξεφύγουν από την περιοχή Ντιαμπίγια .
Η Σιιτική πολιτοφυλακή έχασε από την πλευρά της μέσα σε μία ημέρα 45 άνδρες της . Η περιοχή Husseini περιλαμβάνει ένα παλαιστινιακό προσφυγικό καταυλισμό ο οποίος προστατεύονται κυρίως από την Ταξιαρχία, Al – Umma και την Ταξιαρχία Beit al – Maqdis .
Ο έλεγχος των περιοχών Χουσεΐνιγια και Ντιαμπίγια «επιτρέπει» στο συριακό στρατό να ελαττώσει κατά πολύ τις κύριες γραμμές ανεφοδιασμού των Σύρων ανταρτών από την Ιορδανία , καθώς εξουδετερώθηκε η πρόσβαση των Σύρων ανταρτών σε δύο στρατηγικούς αυτοκινητόδρομους, καταλήγει το δημοσίευμα .
http://postskriptum.me/2013/10/13/qualamun-4/
Γ. Μοτσάκος
Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών