Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013

ΕΒΕΠ: Νέα μέτρα «βλέπει» στον προϋπολογισμό του 2014. «ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΛΠΙΔΕΣ ΓΙΑ ΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ»

ΠΗΓΗ : "  ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ  "
09/10/2013
«Νέο κύκλο περικοπών καταναλωτικών και επενδυτικών δαπανών επιβάλλει το προσχέδιο του προϋπολογισμού για το 2014, το οποίο κατατέθηκε στη Βουλή», σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς, Βασίλη Κορκίδη.
 
 
 
 
 

Ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ τονίζει ότι «στο προσχέδιο δεν επιλύεται το μεγάλο πρόβλημα των ελλειμμάτων των ασφαλιστικών Ταμείων και ενδέχεται, στην κατάρτιση του οριστικού σχεδίου του προϋπολογισμού, εάν δεν έχει βρεθεί λύση για αύξηση των εσόδων των Ταμείων, να αντιμετωπισθεί η «μαύρη τρύπα» με νέα μέτρα, περαιτέρω μείωσης των συντάξιμων αποδοχών και παροχών υγείας των ασφαλισμένων».
Προσθέτει ακόμη πως «ο φορολογικός λογαριασμός του νέου προϋπολογισμού είναι, για άλλη μία φορά, άδικος και άνισος, ενώ μεγάλοι χαμένοι είναι οι επιτηδευματίες με χαμηλά εισοδήματα και οι νοικοκυραίοι ακινήτων. Ωστόσο, η ύφεση και η συνεχής συρρίκνωση των εισοδημάτων δημιουργούν αβεβαιότητα στην απόδοση των μέτρων και την είσπραξη εσόδων από παλαιούς και νέους φόρους».
Ο κ. Κορκίδης αναφέρει πως είναι αξιοσημείωτο το γεγονός, ότι ενώ η τρόικα επισημαίνει δημοσιονομικό κενό τουλάχιστον 2 δισ., το εν λόγω προσχέδιο δεν προβλέπει κανένα ισοδύναμο νέο μέτρο.
Τέλος, ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ σημειώνει ότι «στον προϋπολογισμό του 2014, υπάρχουν ελπίδες για στροφή της οικονομίας, αλλά και ανησυχία για νέα μέτρα. Επίσης, προβλέπεται - μετά από 6 χρόνια ύφεσης - επιστροφή στην ανάπτυξη, με μικρή αύξηση του ΑΕΠ και ελαφρά υποχώρηση της ανεργίας. Η έξοδος στις διεθνείς αγορές είναι για το 2014 το μεγάλο στοίχημα της ελληνικής οικονομίας, αφού θα είναι μία κίνηση εμπιστοσύνης και το «κλειδί» που θα προσελκύσει επενδύσεις στην χώρα μας. Για να μπορέσει ο προϋπολογισμός να τηρήσει τους στόχους του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος πρέπει, τα ελλείμματα των προηγούμενων ετών να βγάλουν το 2014 πρωτογενές πλεόνασμα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ