Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013

Τα πρώτα 20 «Χρυσά Ταξίδια» των Χριστουγέννων

 
 
ΠΗΓΗ :  
Versus Travel Newsletter
ΠΡΟΣ ΤΟ E-MAIL ΜΟΥ
newsletter@versus-travel.gr
BLOGGER   : Πολύ ωραία όλα τα ταξίδια πλην όμως πόσοι είναι αυτοί που μπορούν να απολαύσουν ; Πραγματικά θα ήθελα να ήμουν στην θέση αυτών που τα απολαμβάνουν. Εγώ ταξιδεύω γράφοντας τα λόγια αυτά.  
  
 
 
Τα πρώτα 20 «Χρυσά Ταξίδια» των Χριστουγέννων  
Πάντα με την ίδια φιλοσοφία : «Υπεργεμάτα εκ των προτέρων προγράμματα για την αποφυγή δυσάρεστων τοπικών εκπλήξεων».
Αναμένονται & άλλα ταξίδια “Exploring the world” καθώς και τα κλασικά μας ταξίδια όπως και
“η διαφορετική Ευρώπη του Versus” με πάρα πολλά προγράμματα στην Γηραιά Ήπειρο.
 
1. Νότιες ΗΠΑ Στο Ελεύθερο πνεύμα του Αμερικάνικου Νότου  
 
16 ημέρες     Αναχώρηση: 23/12      τιμή από 3.990 €
Με την British Airlines
 
Ένα άνευ προηγουμένου οδοιπορικό aπό την Ατλάντα στο Ντάλας και επισκέψεις σε μεγαθήρια όπως η Κόκα Κόλα, το CNN, το μέγαρο Biltimore (στο νέο καταφύγιο των σταρ του Χόλυγουντ, την Άσβιλ), με τα ανεκτίμητης αξίας εκθέματα, αποστακτηρίου του Jack Daniels, μνημείων της μουσικής όπως το σπίτι του Elvis Presley στο Μέμφις και του «σπιτιού» της κάντρυ «Country Hall of Fame», στο Νάσβιλ, επίσκεψη με τελεφερίκ στα «Βουνά που καπνίζουν» όπως αποκαλούσαν οι Ινδιάνοι Τσερόκε τα βουνά με τον μπλε καπνό και άλλα πολλά. Το ταξίδι επίσης περιλαμβάνει την ταχύτερα αναπτυσσόμενη πόλη των ΗΠΑ, Χιούστον με δάσος απο ουρανοξύστες & το διαστημικό σταθμό της Νάσα τον οποίο θα γνωρίσουμε από κοντά. Συνεχίζουμε για την μαγική Νέα Ορλεάνη, την πόλη της «μεγάλης ξεγνοιασιάς» όπου στην διάσημη οδό “Bourbon” με τα jazz τα blues bars γαλουχήθηκαν ιερά τέρατα της μουσικής όπως ο Louis Armstrong. Το ταξίδι συνεχίζει με μία μοναδική κρουαζιέρα με ποταμόπλοιο στην ηρεμία του Μισισιπή & κλείνει με το Ντάλας & το ζωντανό μουσείο με την ζωή των καουμπόις.
 
 
2. Οι Tρεις Γουιάνες με τα Εξωτικά νησιά της Καραϊβικής Μπαρμπέιντος & Τρινιδάδ
Γουιάνα - Σουρινάμ - Γαλλική Γουιάνα με το Τρινιδάδ Τομπάγκο και το εξωτικό Μπαρμπέιντος Ζούγκλα Γουιάνας, καταρράκτης Καγιατέρ, Τζωρτζτάουν, Παραμαρίμπο,Kούρου, Διαστημικό Κέντρο Γαλλίας, Καγιέν, Τρινιδάδ Τομπάγκο
 
18 ημέρες     Αναχώρηση: 24/12      τιμή από 5.990 €
 
Ένα ταξίδι που συνδυάζει με μοναδικό τρόπο το πανέμορφο νησί της Καραϊβικής Μπαρμπέιντος  και το πλούσιο σε βλάστηση Τρινιδάδ και Τομπάγκο,  με τις τρεις πιο άγνωστες χώρες της Νότιας Αμερικής. Πρόκειται για τρία κρατίδια, τις τρεις Γουιάνες. Τo Versus Travel προτείνει άλλο ένα "πραγματικό" ταξίδι (όχι εικονική πραγματικότητα ή άσκηση επί χάρτου) με προαγορασμένες πτήσεις με την British Airways – ένας από τους καλύτερους τόπους για να φτάσει κανείς εδώ. Χωρίς πισωγυρίσματα και ταλαιπωρία.
Η Γουιάνα, μαζί με τον Αμαζόνιο και την Παπούα, κατέχουν τα πιο παρθένα δάση στον πλανήτη - από τα λίγα εναπομείναντα. Τίποτα εδώ δεν είναι φτιαχτό!
Δεν "ξεπετάμε" τη ζούγκλα της Γουιάνας επειδή είναι ένα από τα ακριβότερα κομμάτια στον πλανήτη. Έχουμε δυο διανυκτερεύσεις στο Δάσος Ιβοκράμα, με πολλές δραστηριότητες και εκδρομές στη ζούγκλα και μία διανυκτέρευση ακόμα πιο βαθιά στη Γουιάνα, στα σύνορα με τη Βραζιλία, όπου θα επισκεφθούμε και θα μείνουμε κοντά σε χωριό ιθαγενών, το Σουράμα. Έτσι αφιερώνουμε 4 ολόκληρες ημέρες σε αυτή τη μοναδική ζούγκλα του πλανήτη μας.
 
 
3. Δυτικές ΗΠΑ με ΣΑΝ ΦΡΑΝΣΙΣΚΟ - ΛΑΣ ΒΕΓΚΑΣ - ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ Γκραν Κάνυον & Φράγμα Χούβερ
 
11 ημέρες       Αναχώρηση: 23/12   τιμή από 2.690 €
 
Στις Δυτικές Πολιτείες των Ηνωμένων Πολιτειών, στις πόλεις – θρύλους της Αμερικανικής Δύσης, το Σαν Φρανσίσκο, το Λας Βέγκας και το Λος Άντζελες και στο μοναδικό Γκραν Κάνυον: ένα ταξίδι πλούσιο, περιεκτικό, με την άρτια οργάνωση του Versus Travel, που σίγουρα θα σας αφήσει υπέροχες αναμνήσεις. 
Ένα ταξίδι στις Δυτικές Πολιτείες των Ηνωμένων Πολιτειών, που περιλαμβάνει το πανέμορφο Σαν Φρανσίσκο, συνεχίζει με την παγκόσμια πρωτεύουσα του τζόγου και της διασκέδασης, το φαντασμαγορικό Λας Βέγκας, και το καταπληκτικότερο γεωλογικό μνημείο του πλανήτη, το Γκραν Κάνυον, και καταλήγει στην πόλη των σταρ και των Όσκαρ, το Λος Άντζελες, με τα δορυφορικά του προάστια Αναχάιμ, Μπέβερλυ Χιλλς, Χόλλυγουντ, Σάντα Μόνικα και προαιρετικά φθάνει μέχρι το Σαν Ντιέγκο.
 
 
 
 
4. Πλήρης Παταγονία (Βόρεια & Νότια Παταγονία Αργεντινής και Χιλής) με την περίφημη Διάσχιση των Λιμνών των Άνδεων - Περιλαμβάνει Κρουαζιέρα στη Διώρυγα Beagle, Διάπλου των Στενών του Μαγγελάνου &
Επίσκεψη στο νησί Μαγκνταλένα με τους πιγκουίνους του Μαγγελάνου
Πτήσεις με Lufthansa
 
17 ημέρες    Αναχώρηση: 23/12       τιμή από 4.299 €
 
Το μόνο πρόγραμμα που περιλαμβάνει την περίφημη Διάσχιση των Λιμνών των Άνδεων, τον Διάπλου των Στενών του Μαγγελάνου και επίσκεψη στο Νησί Μαγκνταλένα με την αποικία των πιγκουίνων, εκδρομές σε διαφορετικές ημέρες στους παγετώνες Περίτο Μορένο, Ουψάλα (All Glaciers Tour), Serrano & Balmacedα, επίσκεψη στο Εθνικό Πάρκο Τόρρες Ντελ Πάινε και Κρουαζιέρα στη Διώρυγα Μπιγκλ & εξονυχιστική επίσκεψη τόσο της Αργεντίνικης όσο και της Χιλιανής Παταγονίας.
Επίσης το πρόγραμμα περιλαμβάνει εκδρομές που τοπικά στοιχίζουν 180-200 € και συνήθως παραλείπονται από τα προγράμματα. Επίσκεψη του  Εθνικού Πάρκου Tierra del Fuego στην Ουσουάγια
 
 
5. Σενεγάλη Σαφάρι & Εξωτικές Παραλίες - Δυνατότητα Επίσκεψης & Διαν/σης στη Γκάμπια (Μπανγιούλ)
 
11 ημέρες     Αναχώρηση: 24/12      τιμή από 1.199 €
 
Δύσκολα σε ένα ταξίδι συλλέγει κανείς τόσες διαφορετικές εμπειρίες: Από τη μία η μυρωδιά της τροπικής βλάστησης κατά τη διάρκεια των Σαφάρι υπό των ήχο των άγριων ζώων στο πάρκο Μπάντια και από την άλλη ο απόηχος του  δουλεμπορίου του προηγούμενου αιώνα, που αιωρείται στο νησί Γκορέ…
Μοναδικά τοπία και εικόνες όπως αποικιακές πόλεις με έντονα χρώματα και κρεμάμενες Βουκαμβίλιες, υποσαχάριες λίμνες, ποτάμια, νησιά, τοπικές υπαίθριες αγορές συνθέτουν ένα ζωντανό και πολύχρωμο παζλ. Η επαφή με τους χαμογελαστούς ντόπιους και πάνω απ΄ όλα η μαγευτική ατμόσφαιρα της Αφρικανικής γης, θα μας αφήσουν ανεξίτηλες αναμνήσεις.
Η Σενεγάλη είναι γνωστή για τις πολλές φυσικές της καλλονές, το υπέροχο τροπικό της κλίμα και την πλούσια μουσική της κουλτούρα.
 
 
6. Μαδαγασκάρη -Μαυρίκιος - Ντουμπάι
 
14 ημέρες      Αναχώρηση: 24/12    τιμή από 3.240 €
Πτήσεις με την Emirates
 
Η Μαδαγασκάρη είναι ένας τόπος με στοιχεία ασιατικά και αφρικανικά, που εκπλήσσει με τις πολλές της όψεις. Είναι μια από τις πιο πλούσιες οικολογικά χώρες του πλανήτη. Φημίζεται για τον καφέ, το ζαχαροκάλαμο, το πράσινο πιπέρι και την αρωματική βανίλια, αλλά και για τη φιλοξενία των κατοίκων της. Φύση απίστευτης ομορφιάς, που δεν υπάρχει πουθενά στον πλανήτη, εκπρόσωποι του ζωικού βασιλείου που ζουν μόνο εδώ και έθιμα μοναδικά σε αυτόν τον τόπο, καθιστούν αυτόν τον απομακρυσμένο παράδεισο έναν συγκλονιστικό προορισμό.
Το "Μαργαριτάρι του Ινδικού", ο Μαυρίκιος είναι ένα νησί με σπάνιες φυσικές ομορφιές. Νησί εξωτικό, νησί των δυνατών αντιθέσεων, με γαλαζοπράσινες θάλασσες και χρυσόλευκες αμμουδιές με αμέτρητα φοινικόδενδρα.
Το Ντουμπάι το Εμιράτο που παραμένει πάντα ένας διεθνώς αναγνωρισμένος προορισμός των αγορών, του πλούτου και της χλιδής.
 
 
7. Πλήρης Ν. Αφρική με την Διαδρομή των Κήπων (Garden Route) Καταρράκτες Βικτώρια, Σουαζιλάνδη, Ζούλουλαντ, Πάρκο Κρούγκερ, (Μποτσουάνα, Πάρκο Τσόμπε)
 
16 ημέρες        Αναχώρηση: 21/12    τιμή από 3.390 €
 
Το παρόν πρόγραμμα αποτελεί ένα πλήρες οδοιπορικό στη νοτιότερη χώρα της Αφρικανικής ηπείρου
Ξεχωρίζει εκτός των άλλων και στα παρακάτω σημεία:
Q   Ημιδιατροφή καθημερινά (εκτός της διαμονής στους καταρράκτες Βικτώρια που είναι με πρωινό)
Q   3 ολόκληρες διανυκτερεύσεις σε μια από τις ωραιότερες πόλεις του κόσμου, το Κέιπ Τάουν
Q   Επίσκεψη των καταρρακτών Βικτώρια και από την πλευρά της Ζάμπιας και από την πλευρά της Ζιμπάμπουε
Q   Επίσκεψη στο πολιτιστικό χωριό Λεσέντι
Q   Επίσκεψη και διαμονή στο ανεξάρτητο βασίλειο της Σουαζιλάνδης, στην ενδοχώρα της Νότιας Αφρικής και  στην επαρχία Ζούλουλαντ
Q   Επίσκεψη και σαφάρι στο Εθνικό Πάρκο Κρούγκερ, το μεγαλύτερο και το πιο σημαντικό πάρκο της Αφρικανικής ηπείρου. Θα ήταν παράλειψη να μην υπάρχει το πάρκο αυτό σε πρόγραμμα Νοτίου Αφρικής
Q   Περιλαμβάνει την πανέμορφη οδική Διαδρομή των Κήπων (garden route) με ενδιάμεσες διανυκτερεύσεις
Q   Επίσκεψη στον σπάνιο εθνικό δρυμό Τσιτσικάμα
Q   Επίσκεψη στο Σοβέτο, στο νησάκι Σηλ με τις φώκιες και σε ορυχείο χρυσού
Q   θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε και το Σβέλλενταμ, μία χαριτωμένη ιστορική Ολλανδική πόλη καθώς και το Χερμάνους ένα από τα διασημότερα παραθαλάσσια θέρετρα της χώρας.
 
 
8. Τανζανία – Ζανζιβάρη  Με 5 συνολικά διαν/σεις στα Εθνικά Πάρκα Σερενγκέτι, Νγκόρονγκόρο και λίμνης Μανιάρα - Σαφάρι 4Χ4 και Φυλές Χατζάμπε & Ντατόγκα
 
11 ημέρες        Αναχώρηση: 24/12    τιμή από 2.899 €
 
Το ταξίδι μας αυτό είναι ένας ολοκληρωμένος γύρος της Τανζανίας μαζί το παρθένο νησί του Ινδικού, τη Ζανζιβάρη, το μαγικό αφρικανικό νησί των Σουαχίλι, των αραβικών παραμυθιών και των μπαχαρικών, εκεί όπου ο Αραβικός πολιτισμός αναμειγνύεται με τον Αφρικανικό.
Με το 11ήμερο αυτό πρόγραμμα επισκεπτόμαστε το τροπικό νησί της Ζανζιβάρης και όλα τα σημαντικά πάρκα της χώρας: Λίμνη Μανιάρα, Σερενγκέτι, Νγκορονγκόρο. Περιλαμβάνεται επίσης επίσκεψη στη λίμνη Εγιάσι και τις τοπικές φυλές Χατζάμπε και Ντατόγκα. Ιδανικές πτήσεις με άφιξη στο Νταρ Ελ Σαλάμ και επιστροφή από το αεροδρόμιο του Κιλιμάντζαρο, χωρίς πισωγυρίσματα. Το ταξίδι πραγματοποιείται το Δεκέμβριο, εποχή κατά την οποία θα παρακολουθήσουμε την μετανάστευση των Γκνου στα εθνικά πάρκα της Τανζανίας.
 
 
9. Ινδία – Κεράλα, Ναοί του Σίβα στη Νότια Ινδία
Από τους μυστηριακούς & "ιδιόμορφους" ναούς του θεού Σίβα, στην ακτή των μπαχαρικών και τους υδάτινους δρόμους της Δυτικής τροπικής Ινδίας
 
10 ημέρες     Αναχωρήσεις:  24/12, 03/01   τιμή από 999 €
 
Δύσκολα σε ένα πρόγραμμα μπορούμε να βρούμε ταυτόχρονα φυσιολατρικό, αλλά και έντονο πολιτιστικό ενδιαφέρον. Από τη μια, το φυσικό θαύμα των υδάτινων καναλιών της κατάφυτης Κεράλας και το Εθνικό Πάρκο του Περιγιάρ με τα άγρια ζώα και τα εντυπωσιακά δάση και από την άλλη, οι επιβλητικοί ναοί που όμοιους δεν συναντάμε σε άλλο ταξίδι, αφού εδώ θα δούμε το μεγαλύτερο συγκρότημα με τις πιο παράξενες και εντυπωσιακές κατασκευές, που θα μας αφήσουν πραγματικά άφωνους. Οι διαδρομές σαν από νουβέλα… καθώς θα κινούμαστε συνεχώς ανάμεσα σε φυτείες τσαγιού, πιπεριού, κάρδαμου, κανέλας και γαρίφαλου, μέσα από ειδυλλιακά τοπία με εκπληκτική τροπική χλωρίδα και απίστευτα δάση από κοκκοφοίνικες. Θα έχουμε τη μοναδική ευκαιρία να μείνουμε μια νύχτα σε παραδοσιακό καραβόσπιτο για να απολαύσουμε το θαύμα της Κεράλας με τους μυριάδες κοκκοφοίνικες στις όχθες των καναλιών της Δυτικής Ινδίας. Οι εκπλήξεις δεν σταματούν εδώ: οι δύο διανυκτερεύσεις μας στο Κοτσίν με την αποικιακή του αρχιτεκτονική και την κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρά του, μας δίνουν την ευκαιρία να απολαύσουμε το παραδοσιακό χοροθέατρο Κατακάλι.
Ένα 10ήμερο ταξίδι που θα μας παρασύρει σε εξωτική ατμόσφαιρα και σε διαφορετικούς, τροπικούς ρυθμούς…
 
 
10. Πλήρης Νότια Ινδία Με χορούς Κατακάλι στο Κοτσίν & πολιτιστική παράσταση στη Μυσόρη
 
15 Ημέρες    Αναχώρηση:  24/12, 04/01       τιμή από  1.679 €
 
Με χορούς Κατακάλι στο Κοτσίν & πολιτιστική παράσταση στη Μυσόρη Το ΜΟΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ με ιδανικές διεθνείς πτήσεις Αθήνα - Μπανγκαλόρ και Μαντράς - Αθήνα χωρίς άσκοπα πισωγυρίσματα μέσα στην Ινδία! Η Νότια Ινδία ασκεί στους επισκέπτες μια εξαιρετική γοητεία, που δικαιολογείται απόλυτα από τη διαιώνιση των χιλιόχρονων παραδόσεών της, από την πλούσια πνευματική, πολιτιστική και καλλιτεχνική της κληρονομιά και από τη μοναδικότητα των τροπικών.
Κάθε σταθμός αποτελεί πραγματικά μια εισβολή στον κόσμο των βασιλιάδων και των θεών, μια κατάδυση βαθιά σ΄ ένα παρελθόν - που όμως είναι πάντα παρόν - και μια ευκαιρία για να διερευνήσει κανείς το πρόσωπο που η Ινδία στρέφει προς το μέλλον. Αναμφίβολα το ταξίδι στη Νότια Ινδία και η συνάντηση με τον τροπικό της κόσμο αποτελεί έναν πνευματικό πλούτο για τον επισκέπτη.
 
 
11. Νέα Υόρκη Φιλαδέλφεια - Ατλάντικ Σίτι
Χριστούγεννα – Πρωτοχρονιά Με πρωινό καθημερινά!!!
MΟΝΟ ΣΤO VERSUS ξενοδοχείο πάνω στη Times Square: Novotel Times Square 4*
 
8, 9 Ημέρες   Αναχωρήσεις:  23/12 & 29/12    τιμή από 1.359 €
 
Τα Χριστούγεννα το Versus δίνει ιδιαίτερη προσοχή στο πρόγραμμα αυτό που «απαιτεί» και προϋποθέτει κεντρική διαμονή σε πολυτελές ξενοδοχείο κοντά στην Times Square. Ο καιρός και η μεγάλη κίνηση των ημερών μας δίδαξε πως Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά, στη Νέα Υόρκη = καλό ξενοδοχείο κοντά στην Times Square. Έτσι για φέτος το Versus σας εξασφάλισε  το Super Μοντέρνο και πλήρως ανακαινισμένο ξενοδοχείο NOVOTEL TIMES SQUARE για αξέχαστα, ανεπανάληπτα Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά.
Περιλαμβάνεται επίσης ολοήμερη εκδρομή στη Φιλαδέλφεια και το περίφημο Ατλάντικ Σίτυ
 
 
12. ΗΠΑ Φλοριντα ΜΑΪΑΜΙ BEACH ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΣΤΙΣ ΜΠΑΧΑΜΕΣ ΑΚΡΩΤΗΡΙΟ ΚΑΝΑΒΕΡΑΛ  ΟΡΛΑΝΤΟ, DISNEYWORLD με εκδρομή στα τροπικά νησάκια των ΗΠΑ (Key West) που συνδέονται με 42 γέφυρες
 
10 Ημέρες   Αναχωρήσεις:  24/12    τιμή από 1.899 €
 
Το δημοφιλές μας πρόγραμμα για όλους, τους νέους, τους νεόνυμφους, τις οικογένειες με παιδιά, τους ανήσυχους ταξιδιώτες. Με 3ήμερη κρουαζιέρα στις Μπαχάμες και μια ολόκληρη ημέρα στο εκπληκτικό Νασσάου, στo Νησί New Providence. Ένα ζωντανό, παραθεριστικό πρόγραμμα, ευχάριστο, πλούσιο και προσιτό σε όλους, που εντυπωσιάζει τους μικρούς και μεγάλους ταξιδιώτες μας.
Από τις παραλίες του South Miami Beach με την πολυπολιτισμικότητα του Μαϊάμι, μετά την 3ήμερη κρουαζιέρα μας στις Μπαχάμες, μεταφερόμαστε οδικώς κατά μήκος της ακτής του Ατλαντικού, στο διαστημικό κέντρο Κέννεντυ, στο Ακρωτήριο Κανάβεραλ και από εκεί στο Ορλάντο και την περιοχή της Λίμνης Buena Vista, στο πάρκο του Walt Disney World. Το μεγαλύτερο θεματικό και εντυπωσιακότερο πάρκο του κόσμου. Εδώ για 2 ημέρες θα έχετε το χρόνο και την άνεση να απολαύστε τα περισσότερα από τα δεκάδες αξιοθέατα και θεάματα, που όλα βρίσκονται δίπλα σας και προσεγγίζονται εύκολα, χάρη στα ειδικά shuttles που διαθέτει το ξενοδοχείο σας.
 
 
13. Αυστραλία - Τασμανία - Νέα Ζηλανδία
Σίδνεϋ, Καμπέρα, Μελβούρνη, (Άγιερς Ροκ), Κέρνς  με Κοραλλιογενή Ύφαλο & Δάσος Κουράντα, Τασμανία - Νέα Ζηλανδία με Ώκλαντ & Ροτορούα
 
16 Ημέρες   Αναχώρηση: 22/12    τιμή από 4.990 €
 
Πρόκειται για ένα γεμάτο πρόγραμμα στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία, που περιλαμβάνει ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ και εκδρομές που τοπικά στοιχίζουν πολύ ακριβά! Ημιδιατροφή σε όλο το πρόγραμμα – ιδιαίτερα σημαντικό για την Αυστραλία και  τη Νέα Ζηλανδία. Μια μοναδική εκδρομή στα Blue Mountains (Μπλε Βουνά) από το Σίδνεϋ & επίσκεψη σε πάρκο με κοάλα, καγκουρώ κ.ά
Το μεγαλύτερο νησί και η μικρότερη ήπειρος. Απομονωμένη στις εσχατιές του Νότιου Ημισφαιρίου, ανάμεσα στον Ινδικό και τον Ειρηνικό Ωκεανό, εκεί που η Ανατολή συναντά τη Δύση, η Αυστραλία προσφέρει μοναδικά φυσικά φαινόμενα, ονειρεμένες παραλίες, τοπία απαράμιλλου κάλλους, αποικιακό πολιτισμό, εκσυγχρονισμένη δυτική τεχνολογία και οικονομία. Ολόκληρη η "πολύχρωμη ήπειρος" είναι ένα πάρκο εξαιρετικής ομορφιάς. Η πανίδα της παρουσιάζει μεγάλη ποικιλία: καγκουρό, κοάλα, μυρμηγκοφάγοι, πλατύποδες είναι μερικά μόνο από τα περίεργα αυστραλιανά ζώα.
Η Νέα Ζηλανδία, η χώρα των Μαορί, βρίσκεται στον Ειρηνικό Ωκεανό, νοτιοανατολικά της Αυστραλίας, από την οποία χωρίζεται με τη Θάλασσα του Τάσμαν. Αποτελείται από τα δύο μεγαλύτερα νησιά (το Βόρειο Νησί και το Νότιο Νησί) και από πολυάριθμα μικρότερα. Είναι ένα από τα πιο απομονωμένα μέρη της γης, ένας μικρόκοσμος που συνοψίζει τη φυσική ιστορία και τα θαύματα και του πλανήτη μας. 
 
 
 
 
14. Αιθιοπια Ιστορική Διαδρομή
Αντίς Αμπέμπα, Λίμνη Τάνα, Καταρράκτες Γαλάζιου Νείλου, Γκοντάρ, Όρη Σίμιεν, Aξούμ, Λαλιμπέλα, Ντίρε Ντάουα, Χαράρ
Επέκταση στις Φυλές της Κοιλάδας Ομο
 
12 - 18 Ημέρες      Αναχώρηση: 23/12     τιμή από 2.690 €
 
Η Αιθιοπία, η άλλοτε Αβησσυνία, βρίσκεται στο βορειανατολικό τμήμα της Αφρικανικής Ηπείρου, το γνωστό και ως Κέρας της Αφρικής.
Ο επισκέπτης της Αιθιοπίας αντιλαμβάνεται ότι βρίσκεται σε μια χώρα απρόσμενων συνδυασμών και εκπλήξεων, σ΄ έναν τόπο με ξεχωριστή φυσική ομορφιά και με έναν λαό που τον σκλαβώνει από την πρώτη στιγμή με την αγάπη του, την ευγένειά του, την καλοσύνη του και την αξιοπρέπειά του.
Το ταξίδι αυτό αποτελεί το πιο πλούσιο 12ήμερο πρόγραμμα της Ελληνικής αγοράς στη Βόρεια Αιθιοπία.
Περιλαμβάνει, πέρα από τα κλασικά (Αντίς Αμπέμπα, Γκοντάρ, Αξούμ, Λαλιμπέλα), τα εξαιρετικής ομορφιάς Όρη Σίμιεν, τους Καταρράκτες του Γαλάζιου Νείλου, επισκέψεις σε μοναστήρια των νησιών της Λίμνης Τάνα, τη Ντίρε Ντάουα με την ελληνική εκκλησία και το Χαράρ – έναν μουσουλμανικό θύλακα στη χριστιανική
Αιθιοπία
Ένα μοναδικό πρόγραμμα, που εκτός από τα ιστορικά μνημεία της Βόρειας Αιθιοπίας, δίνει τη δυνατότητα επέκτασης του ταξιδιού στη Νότια Αιθιοπία με την ποικιλομορφία των πρωτόγονων φυλών της (Φυλές της Κοιλάδας Ομο), που μέχρι πρόσφατα ήταν απομονωμένες από τον σύγχρονο κόσμο.
 
 
15. Βολιβία – Αλυκές – Ν. Πάσχα – Έρημος Ατακάμα – νησί Πάσχα
 
18 Ημέρες      Αναχώρηση: 24/12     τιμή από 5.590 €
 
Ένα εξωπραγματικό ανεπανάληπτο οδοιπορικό σε ανέγγιχτα χωριά Ινδιάνων, σεληνιακά τοπία, τεράστιες ερήμους, ηφαιστειακούς κρατήρες, θερμοπίδακες και άλλα. Οι χρωματικοί συνδυασμοί που παίρνουν οι τεράστιοι γεωλογικοί σχηματισμοί  όσο το ηλιοβασίλεμα αγκαλιάζει το ηφαιστειακό τοπίο της ερήμου Ατακάμα στη Βόρεια Χιλή, θα σας μαγέψει. Με επίσκεψη στο εξωγήινο εκτυφλωτικό λευκό της αλατολίμνης Salar de Uyuni που κόβει την ανάσα και μας πάει νοερά σε μακρινά γαλαξιακά τοπία. Με επίσκεψη στο περίφημο και μακρινό Νησί του Πάσχα, που αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα αρχαιολογικά και ανθρωπολογικά αινίγματα και πλήθος υποθέσεις έχουν διατυπωθεί, κατά καιρούς, σχετικά με τον πολιτισμό που κάποτε υπήρχε πάνω σε αυτό.
Οι ταξιδιώτες που έζησαν την εμπειρία το αποκάλεσαν δικαιολογημένα εξωγήινο, εξωπραγματικό. 
 
 
16. Βολιβία – Αλυκές – Έρημος Ατακάμα  - Β. Χιλή - Β. Αργεντινή – τρένο των Νεφών
 
18 Ημέρες      Αναχώρηση: 24/12     τιμή από 4.590 €
 
Ένα μοναδικό πρόγραμμα Βολιβία και στη θάλασσα από αλάτι, τις απέραντες ερήμους από αλάτι στα νότια της χώρας και στις εξωγήινες λίμνες με πράσινο και κόκκινο χρώμα. Το ταξίδι συνεχίζεται στο μαγευτικό σεληνιακό τοπίο της Ερήμου Ατακάμα με τους θερμοπίδακες , τις αλμυρές λίμνες, τους παράξενους γεωλογικούς σχηματισμούς και τα σεληνιακά τοπία στη σκιά των ηφαιστείων της Βόρειας Χιλής. Από εκεί συνεχίζουμε με το τρένο των Νεφών, που πρόκειται για ένα από τα πιο εντυπωσιακά τρένα στο κόσμο και μια από τις υψηλότερες σιδηροδρομικές γραμμές, αφού διατρέχει στις κορυφές των Άνδεων μέσα από τοπία που κόβουν την ανάσα. Το όνομά του, «τρένο των Νεφών», το οφείλει στο υψόμετρο, στο όποιο κινείται και στην αίσθηση ότι πετάς μέσα από τα σύννεφα. Άλλωστε σε πολλά σημεία της διαδρομής βλέπουμε σύννεφα κάτω από τις γέφυρες που περνάμε. Το τρένο έχει ειδικούς μηχανισμούς λαμβάνοντας υπόψιν τους νόμους της φυσικής και την αρχή της προσκόλλησης των ροδών του τρένου στις ράγες. Δεν έχει γρανάζια μιας και οι ράγες είναι κατασκευασμένες ώστε να κινούνται σε ένα σύστημα ζικ ζακ και σπιράλ και έτσι ανεβαίνει καθ’ ύψος. Κινείται σε μια συνολική διαδρομή 217 χιλιομέτρων και περνάει από 29 γέφυρες, 21 τούνελ, 2 σπιράλ και 2 ζικ ζακ. Από όλη αυτή τη διαδρομή, που χρειάζεται 16,5 ώρες μιας και κινείται με μέση ταχύτητα περίπου 40 χιλιόμετρα την ώρα, θα εκτελέσουμε ένα κομμάτι, το οποίο είναι και το πιο ενδιαφέρον.
 
 
 
17. Ινδονησία ή Ινδονησία Ιάβα
 
ΓΥΡΟΣ ΙΑΒΑΣ  – ΜΠΑΛΙ
Οδική και σιδηροδρομική διάσχιση της Ιάβας με Μπαλί.
 
13 Ημέρες   Αναχώρηση: 23/12    τιμή από 1.599 €
 
Η Ιάβα το μεγαλύτερο νησί του αρχιπελάγους της Ινδονησίας. Ένα νησί με απίστευτες εναλλαγές τοπίου. Από τη μια οι ατελείωτες ζούγκλες και τα πυκνά τροπικά δάση που διακόπτονται από την παρουσία πολυσύνθετων και μοναδικών ναών ή πολλαπλών ηφαιστείων  και από την άλλη η ακτογραμμή του νησιού με ακόμα παρθένες παραλίες και καταπράσινα νερά. 
Σε αυτό το παραμυθένιο νησί θα ξεκινήσουμε ένα μοναδικό οδοιπορικό ξεκινώντας από το δυτικό κομμάτι του και την πρωτεύουσα Τζακάρτα κατευθυνόμαστε ανατολικά μέχρι να φτάσουμε στο ανατολικό του άκρο του στο Καλιμπαρού.  Για τη διάσχιση αυτή της Ιάβας γίνεται όχι μόνο οδικά αλλά καλύπτοντας μεγάλες αποστάσεις με τρένα γεγονός που κάνει τη διαδρομή ακόμα πιο αυθεντική και ενδιαφέρουσα. Σημεία σταθμοί κατά τη διάρκεια της διάσχισής μας αποτελούν η Τζοτζακάρτα με το μοναδικό σύμπλεγμα ναών της, η εξωτική Σουραμπάγια αλλά και το μοναδικό επιβλητικό ενεργό ηφαίστειο Μπρόμο.
Το δεύτερο νησί που θα επισκεφθούμε είναι το πασίγνωστο Μπαλί, το πιο οργανωμένο θέρετρο της Ινδονησίας, όπου θα έχουμε την εμπειρία να μείνουμε όχι μόνο στο γνωστό σε όλους νότιο κομμάτι του, αλλά και στη Λοβίνα στο βόρειο τμήμα του νησιού, μια παραλία που αναπτύσσεται ραγδαία τα τελευταία χρόνια.
Ένα ταξίδι πραγματική εμπειρία !
 
 
 
Πανόραμα Ινδονησίας
ΙΑΒΑ - ΣΟΥΛΑΒΕΖΙ (ΚΕΛΕΒΗ,ΤΟΡΑΓΙΑΣ) – ΜΠΑΛΙ
 
13 Ημέρες   Αναχώρηση: 23/12    τιμή από 1.999 €
 
Ένα εξαιρετικό πρόγραμμα που δίνει την ευκαιρία στον ταξιδιώτη να γνωρίσει 3 διαφορετικά νησιά του αρχιπελάγους της Ινδονησίας.
Το νησί της Ιάβας με τις ατελείωτες ζούγκλες και τα καταπληκτικά συμπλέγματα ναών της Τζοτζακάρτα. Το γνωστό σε όλους μας Μπαλί η ναυαρχίδα του τουρισμού της Ινδονησίας, και τέλος το  μοναδικό νησί της Κελέβης την Γη των Τοράγιας Συγκεκριμένα θα γνωρίσουμε τα βασικά χαρακτηριστικά της κουλτούρας τους αλλά και τα μοναδικά στον κόσμο ήθη και ταφικά έθιμα .
Μια από τις πιο απομονωμένες φυλές του κόσμου σας περιμένει να τη γνωρίσετε..
 
 
 
18. 11ήμερη Φιλανδική & Σουηδική Λαπωνία με το ημερήσιο Παγοθραυστικό Σάμπο & το Ice Hotel Παραμυθένια Χριστούγεννα στον αρκτικό κύκλο
Φιλανδική - Σουηδική Λαπωνία – Κέμι – Όουλου – Κίρουνα -  Ροβανιέμι Ράνουα - Φάρμα Ταράνδων &  σαφάρι με Χάσκις - Μηχανοκίνητα σκούτερ
 
11 Ημέρες   Αναχώρηση 23/12     τιμή από 1.985 €
 
Μόνο στο Versus… The Real Arctic Experience!!!
 
Η πιο πλήρης – η πιο ποιοτική 11ήμερη αρκτική εμπειρία…15 λόγοι που μας διαφοροποιούν:
 
1. 11 ήμερο πρόγραμμα το οποίο περιλαμβάνει και τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά
2. Διαμονή στο Ροβανιέμι στο Κέμι και στη Κίρουνα που έχουν το πραγματικό χρώμα της Λαπωνίας και όχι σε άλλες μικρές πόλεις ή διαμονή μόνο στο Κέμι για μείωση κόστους ( Λαπωνια  = Ροβανιέμι για τη Φιλανδία και Κίρουνα για την Σουηδία ). Επίσης περιλαμβάνει το Ελσίνκι.
3. Περιλαμβάνεται η παραμυθένια Κίρουνα στη Σουηδική Λαπωνία, η βορειότερη πόλη της Σουηδίας στα σύνορα με την Νορβηγία με εκπληκτικά τοπία που αλλάζουν από βουνά σε κρυστάλλινες λίμνες και ποτάμια , τα οποία στην εποχή που θα πάμε θα είναι όλα παγωμένα ντυμένα με ένα κάτασπρο πέπλο δίνοντας πνοή σε εικόνες που κόβουν την ανάσα και θα συντροφεύσουν τα ωραιότερα Χριστούγεννα της ζωής μας.
4. Επίσκεψη και ποτό στο διάσημο και εντυπωσιακό ICE HOTEL.
Στη Σουηδική Λαπωνία πολύ κοντά στη Κίρουνα. Το μεγαλύτερο ξενοδοχείο από πάγο στον κόσμο, ένα εφήμερο έργο τέχνης το οποίο κατασκευάζεται κάθε χειμώνα κυριολεκτικά από πάγο,  αφού κάθε καλοκαίρι λιώνει. Ένα δημιούργημα του ανθρώπου που δεν πρέπει να χάσετε, μια κατασκευή που δημιουργεί αισθησιακές μοναδικές εμπειρίες που εμπνέουν.
5. Επίσκεψη σε φάρμα Ταράνδων & σε φάρμα με Χάσκις & έλκηθρο που το σέρνουν χάσκις και βόλτα με έλκηθρο που σέρνουν τάρανδοι .
6. Snow mobile – μηχανοκίνητα σκούτερ όχι μόνο για δοκιμή αλλά για μεγάλη μεταφορά. (Εκδρομή στη φάρμα ταράνδων με snowmobile. H εκδρομή διαρκεί 2,5 ώρες)
7. Επίσκεψη &  είσοδος του παγωμένου πολικού  ζωολογικού κήπου Ράνουα.
8. Επίσκεψη και είσοδος στο διάσημο αρκτικό μουσείο στο Ροβανιέμι .
9. Επίσκεψη στο χωριό του Άγιου Βασίλη στο Ροβανιέμι .
10. Μεταφορά αεροπορικώς από το Ελσίνκι στη Λαπωνία και όχι με πολύωρη κουραστική διαδρομή.
11. Ειδικές στολές και εξοπλισμός για τις μετακινήσεις σας όπου χρειάζεται .
12. Διαμονή στο χιονισμένο Ελσίνκι και ξενάγηση .
13. Διαμονή σε πολύ καλά ξενοδοχεία και στις τρείς πόλεις της Λαπωνίας αλλά και στο Ελσίνκι.
14. Ημιδιατροφή στη Λαπωνία , πρωινό στο Ελσίνκι.
15. Πτήσεις από Αθήνα Ελσίνκι Αθήνα με την Lufthansa.
 
 
19. Ν. Κίνα με Φυλές
Το πληρέστερο πρόγραμμα της Νότιας Κίνας!!! 
 
15 Ημέρες   Αναχώρηση 24/12   τιμή από 2.299 €
 
Με το πρόγραμμα αυτό εκτός από το κλασικό Γιουνάν και το Σετσουάν επισκεπτόμαστε, το Λιτζιάνγκ, την Φυλή Ναξί, το Νταλί με την φυλή Μπαι, το Κουνμίνγκ (πέτρινο δάσος), το Τσενγκτού & τα χωριά Καϊλί και Λίμπο στην επαρχία Γκουϊτσόου για να μελετήσουμε τις φυλές Μιάο και Γιάο, που διακοσμούν τις στολές τους με μοναδικά σχέδια και χρώματα.
 
 
 
20. Ν. Κίνα - Γιουνάν
 
9 Ημέρες   Αναχώρηση: 24/12        Τιμή από 1.399 €

...

[Κομμένο μήνυμα]  Προβολή ολόκληρου του μηνύματος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ