Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013

ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΝ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ. ΚΑΤΑ 1 ΔΙΣ ΕΥΡΩ

ΠΗΓΗ : "  ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ    "
09/10/2013
Αύξηση σημείωσαν τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς το δημόσιο τον μήνα Αύγουστο, σε σχέση με τον Ιούλιο, εξέλιξη η οποία, όπως αναφέρει το υπουργείο Οικονομικών, αποδίδεται στην αδυναμία των φορολογούμενων να καταβάλουν μαζί τη δόση για τον φόρο του εκκαθαριστικού σημειώματος εισοδήματος και τον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας.
 
 

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το δημόσιο από φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις αυξήθηκαν κατά 1 δισ. ευρώ τον Αύγουστο, αγγίζοντας τα 61,214 δισ. ευρώ, έναντι 60,181 δισ. ευρώ τον Ιούλιο.
Η αύξηση οφείλεται κυρίως στο γεγονός ότι τα ληξιπρόθεσμα χρέη των ιδιωτών φυσικών προσώπων αυξήθηκαν από 21,646 δισ. ευρώ σε 22,339 δισ. ευρώ.
Η εικόνα αυτή αναμένεται να εξομαλυνθεί πλήρως τους αμέσως επόμενους μήνες, όπως αναφέρει το οικονομικό επιτελείο.
Ληξιπρόθεσμες οφειλές οκταμήνου
Από την άλλη πλευρά, σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, το οκτάμηνο Ιανουάριος - Αύγουστος σημειώθηκε σημαντική αύξηση των εισπράξεων ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το δημόσιο βάση των νέων ρυθμίσεων που έχουν ψηφισθεί.
Ειδικότερα, από παλαιά (μέχρι τις 31-12-2012) και νέα ληξιπρόθεσμα χρέη εισπράχθηκαν συνολικά 1,833 δισ. ευρώ, ποσό αυξημένο κατά 31,8% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι.
Σύμφωνα με τα στοιχεία, τον Αύγουστο σημειώθηκε μεγάλη αύξηση κατά 48% του ρυθμού ένταξης των φορολογουμένων στις ρυθμίσεις για τμηματική εξόφληση του χρέους τους. Συνολικά εντάχθηκαν στις ρυθμίσεις ποσά οφειλών ύψους 379 εκατ. ευρώ, έναντι 256 εκατ. ευρώ που είχαν ενταχθεί τον Ιούλιο.
Πορεία εσόδων τον Αύγουστο και το οκτάμηνο
Απόκλιση κατά 14,1% έναντι του στόχου σημείωσε η πορεία των εσόδων τον μήνα Αύγουστο. Τα έσοδα που εισπράχθηκαν από τις ΔΟΥ ανήλθαν συνολικά σε 2,74 δισ. ευρώ. Το οκτάμηνο το συνολικό ποσό είσπραξης ανήλθε σε 17,54 δισ. ευρώ, αποκλίνοντας κατά 5,7% έναντι του στόχου.
Όπως εκτιμά το υπουργείο Οικονομικών, η υστέρηση αυτή αναμένεται να συρρικνωθεί τους επόμενους μήνες, όταν θα εξοφληθούν ο φόρος εισοδήματος και ο φόρος περιουσίας.
Επιπλέον, τον Αύγουστο σημειώθηκε υπέρβαση κατά 10,4% στις εισπράξεις από ΦΠΑ έναντι του στόχου, ενώ σε επίπεδο οκταμήνου τα έσοδα από την κατηγορία αυτή υπερβαίνουν κατά 1,3% τον στόχο.
Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα του οκταμήνου, ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Χάρης Θεοχάρης δήλωσε πως «το οκτάμηνο αποτελεί κρίσιμη χρονική καμπή και στην ουσία σηματωρό της επίτευξης δύσκολών ετήσιων στόχων, ενός έτους ιδιαίτερα κρίσιμου για την ελληνική οικονομία».
Επίσης, ο κ. Θεοχάρης πρόσθεσε ότι «δεδομένης της συνεχούς και εντατικής προσπάθειας που καταβάλει ο φοροεισπρακτικός μηχανισμός της χώρας στο σύνολο του, είμαι αισιόδοξος και πιστεύω πως η επίτευξη των στόχων μας είναι πλέον ορατή».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ