Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

Γ. ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ: ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΑ ΚΥΠΡΙΑΚΑ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
18/04/2013

Αναγκαία υποστήριξε πως είναι η νομοθετική ρύθμιση για τα υποκαταστήματα των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα, ο υπουργός οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, σημειώνοντας πως η τροπολογία που κατατέθηκε στο υπό συζήτηση σχέδιο νόμου του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου, σηματοδοτεί την ένδειξη της συνεπούς στάσης και στήριξης της Ελλάδας προς την Κύπρο. 

Σε παρέμβασή του στη Βουλή, ο κ. Στουρνάρας υποστήριξε ότι η συγκεκριμένη ρύθμιση είναι απαραίτητη, αφού η κείμενη νομοθεσία δεν προβλέπει ρύθμιση σε περίπτωση εξυγίανσης αλλοδαπών πιστωτικών ιδρυμάτων, τα οποία διαθέτουν υποκαταστήματα στην Ελλάδα.
 


«Λαμβανομένου υπόψη του εύρους των υποκαταστημάτων των κυπριακών τραπεζών και της ανάγκης να διασφαλιστούν τόσο οι καταθέσεις όσο και οι συμβάσεις εργασίας, είναι απαραίτητο να προβλεφθεί ότι τα κυπριακά υποκαταστήματα μεταφέρονται σε ελληνικό πιστωτικό ίδρυμα και, στην περίπτωση αυτή, ισχύει ότι προβλέπεται ήδη με το ν. 2515/1997 και για την περίπτωση της «εισφοράς» υποκαταστημάτων», τόνισε ο υπουργός Οικονομικών. 

Επίσης, ο κ. Στουρνάρας υπογράμμισε πως «προβλέπεται ότι αποκλειστικά σε τέτοιες περιπτώσεις, η τυχόν καταβληθείσα κεφαλαιακή ενίσχυση δεν συνυπολογίζεται, προκειμένου να υπολογιστεί η συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα». 

Όσον αφορά την κρίση στην Κύπρο ο υπουργός οικονομικών ανέφερε πως «με το που ξέσπασε η κρίση κινηθήκαμε βάσει οργανωμένου σχεδίου, ώστε να επιλυθεί άμεσα το πρόβλημα με τα υποκαταστήματα των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα. Προς αυτή την κατεύθυνση, μέσα σε δύο ημέρες, οργανώσαμε τη διαδικασία μεταφοράς των υποκαταστημάτων από τις κυπριακές τράπεζες στις ελληνικές τράπεζες». 

Εξομολογήθηκε πως «τις κρίσιμες εκείνες ημέρες δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι κινδύνευσε το ελληνικό τραπεζικό σύστημα. Διότι, αν είχαν υποστεί κούρεμα οι καταθέσεις των Ελλήνων στα κυπριακά υποκαταστήματα, κανείς δεν ξέρει τι θα μπορούσε να γίνει μετά». 

Ευτυχώς, όπως είπε ο κ. Στουρνάρας «υπήρξε αίσιο τέλος, με αποτέλεσμα όλοι οι συναλλασσόμενοι με τα κυπριακά υποκαταστήματα να μην υποστούν καμία μείωση καταθέσεων και να συνεχίσουν να συναλλάσσονται κανονικά, χωρίς κανένα περιορισμό, υπό το νέο καθεστώς στον ελληνικό τραπεζικό Όμιλο, την τράπεζα Πειραιώς. Και όλα αυτά μέσα σε ένα σαββατοκύριακο». 

Τέλος, συμπλήρωσε ότι «ελήφθησαν και άλλες προσφορές από άλλες τράπεζες, αλλά η προσφορά της τράπεζας Πειραιώς ήταν συνεπής με την απόφαση του Eurogroup».

ΠΗΓΗ : "   ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ  "

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ