Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Πέμπτη 1 Αυγούστου 2013

Ποια είναι η “χακί παρέα” του ΜΤΣ; Τι υποστηρίζουν απόστρατοι σε ανακοίνωσή τους

ΠΗΓΗ : http://www.amyntika.gr

23 Ιουλίου 2013 12:00 Κατηγορία: ΑΜΥΝΑ A+ / A-
Κοινοποιήστε το άρθρο!amyntika.gr : facebook Ποια είναι η χακί παρέα του ΜΤΣ; Τι υποστηρίζουν απόστρατοι σε ανακοίνωσή τους5amyntika.gr : twitter Ποια είναι η χακί παρέα του ΜΤΣ; Τι υποστηρίζουν απόστρατοι σε ανακοίνωσή τους0amyntika.gr : google Ποια είναι η χακί παρέα του ΜΤΣ; Τι υποστηρίζουν απόστρατοι σε ανακοίνωσή τους0
amyntika.gr : MTS1 630x309 Ποια είναι η χακί παρέα του ΜΤΣ; Τι υποστηρίζουν απόστρατοι σε ανακοίνωσή τους
Για “χακί παρέα” η οποία θεωρεί ότι “το ΜΤΣ είναι το επίκεντρο του κόσμου “ και συνεπώς μπορεί να “αγνοεί τους δικαιούχους των άλλων δύο Μετοχικών Ταμείων κάνει λόγο -μεταξύ άλλων- σε ανακοίνωσή της η ΑΝΕΑΕΔ.
Μια ανακοίνωση εκτενή στην οποία αναφέρονται όλα όσα προσπαθούν κάποιοι να περάσουν για να κλείσει “αναίμακτα” το θέμα του ΜΤΣ , το οποίο έχει μεγάλο βάθος και πολλά ερωτήματα.
Όλη η ανακοίνωση της ΑΝΕΑΕΔ:
Το τελευταίο χρονικό διάστημα, ταυτόχρονα με την έκδοση του απολογισμού του αποχωρήσαντος Προέδρου του ΜΤΣ, κ. Χ. Σωτηρόπουλου, έχουν εμφανισθεί κάποιοι συνάδελφοι οι οποίοι διακινούν, μέσω της ηλ. οδού όπως συνήθως, προσωπικές απόψεις και αναλύσεις, υπό το πρίσμα του προβλήματος της κατάρρευσης του ΜΤΣ και της κατακόρυφης πτώσης των καταβαλλομένων μερισματικών εισοδημάτων.
Αυτές δε οι απόψεις-αναλύσεις, δημοσιοποιούνται παράλληλα με το κύμα αηθών επιθέσεων κατά των στρατιωτικών, που έχει εμφανισθεί εκ νέου, ανακυκλώνοντας τα γνωστά περί δήθεν προνομιούχων στρατιωτικών. Επιθέσεις, τις οποίες δεν προτιθέμεθα να σχολιάσουμε, διότι εδώ και τέσσερα χρόνια, έχουμε μάθει, ότι όποτε επίκειται στοχευμένη σφαγή των μισθών και συντάξεων των στρατιωτικών, ανοίγουν τα γνωστά κλουβιά και απελευθερώνονται τα διαφόρων αποχρώσεων παπαγαλάκια, για να δημιουργήσουν το απαιτούμενο κλίμα προκατάληψης.
Δεν θα μπορούσαμε όμως, να μην σχολιάσουμε, τόσο τον απολογισμό του τέως προέδρου του ΜΤΣ, όσο και τις ευρέως δημοσιοποιούμενες απόψεις διαφόρων συναδέλφων, ενεργών και αποστράτων, αναφορικά με την προοπτική του ΜΤΣ καθόσον το θέμα μας είναι αρκετά γνωστό και παράλληλα μας αφορά άμεσα.
Το πρώτο βασικό ζήτημα, που κρίνουμε ως άξιο μνείας, είναι το ότι κάποιοι συνάδελφοι του ΣΞ (ευτυχώς η μειονότητα) λειτουργώντας υπό το σύνδρομο του πνιγόμενου, θεωρούν ότι το ΜΤΣ είναι το κέντρο του κόσμου και ότι άπαντες οφείλουν να κινούνται εντός του δικού τους νεφελώματος. Φθάνουν δε σε σημείο, να κάνουν προτάσεις, που παρότι γνωρίζουν ότι αυτές επηρεάζουν και τους συναδέλφους τους της Π.Α. και του Π.Ν., υπό το πρίσμα στενόμυαλων μικροσυντεχνιακών συμφερόντων, αδιαφορούν προκλητικά γιαυτούς, τολμώντας ακόμη και να θέλουν να βάλουν το χέρι τους βαθειά στην άδεια τσέπη των συναδέλφων τους.
Το δεύτερο εξίσου βασικό ζήτημα, είναι ότι όλες αυτές οι απόψεις-αναλύσεις, ξεπερνούν επίσης προκλητικά, το τι έφερε πραγματικά το ΜΤΣ σε σημείο κατάρρευσης και προσπαθούν να «διαχειρισθούν» το σημερινό οικονομικό του αδιέξοδο, είτε με επιπόλαιες μονομερείς προτάσεις που δημιουργούν κλίμα εσωτερικού κοινωνικού αυτοματισμού (εν ενεργεία κατά αποστράτων, ΕΠΟΠ και ΕΜΘ εναντίων προερχομένων εξ ΑΣΣΥ και ΑΣΕΙ και πάει λέγοντας), είτε προτείνουν ακόμη και άλμα στο κενό, βλέποντας τη φωτιά στο κτίριο που βρίσκονται.
Μέσα σε αυτό το κλίμα, διαβάσαμε την απολογιστική έκθεση του τέως προέδρου του ΜΤΣ, την οποία βεβαίως εξετάσαμε σε συνδυασμό και με τις γνώσεις που έχουμε αποκομίσει από έγγραφα που κατά καιρούς έχουν δει το φως της δημοσιότητας όπως: Αναλογιστικές μελέτες, το πόρισμα της οικονομικής επιθεώρησης, που ήδη βρίσκεται στα χέρια της Δικαιοσύνης και τις κατά καιρούς δημοσιευθείσες πληροφορίες τόσο από έγγραφα ή επίσημες συζητήσεις του τέως προέδρου του ΜΤΣ, όσο και άλλων πηγών.
Δεν κρίνουμε σκόπιμο να προβούμε σε αντιαναλύσεις επί των στοιχείων της απολογιστικής έκθεσης. Το κείμενο όμως αυτό πιστεύουμε ότι στην ουσία, δεν αποτελεί απολογιστική έκθεση, αλλά έναν επιλεκτικό σχολιασμό γεγονότων, με ιδιαίτερα υποκειμενικά στοιχεία και προσωπικά σχόλια, απόψεις και μονομερείς προτάσεις.
Πρόκειται για ένα κείμενο στο οποίο, πέραν του ότι αδικεί την 20ετή θητεία του κου Σωτηρόπουλου στο ΜΤΣ, δεν δίνει καν εξηγήσεις στις καταγγελίες του ιδίου, περί πράξεων και παραλήψεων της διοίκησης  κατά το παρελθόν, αλλά ούτε παρουσιάζει κανένα στοιχείο, από το επί τριετία διαφημιζόμενο πρόγραμμα διάσωσης που υποτίθεται είχε εκπονηθεί. Δεν μας φώτισε καθόλου για τις ζημίες του ΜΤΣ που ήταν αποτέλεσμα από την υπόθεση της Γενικής Τράπεζας, ούτε για τη μη αποτελεσματική εκμετάλλευση της περιουσίας του ΜΤΣ, που είναι και οι ουσιαστικές αιτίες της κατάρρευσης που βιώνουμε σήμερα.
Τίποτα δεν αναφέρθηκε για πόρους που αποποιήθηκε το ΜΤΣ. Τίποτα δεν αναφέρθηκε για τη χρήση των χρημάτων του ΒΟΕΑ και ΕΚΟΕΜΣ, για αλλότριους σκοπούς, χωρίς εγκρίσεις ΔΣ. Το μόνο και πάλι που αφέθηκε να εννοηθεί σαφώς, είναι ότι η κατάρρευση οφείλεται στα δήθεν μεγάλα μερίσματα που χορηγούσε το ΜΤΣ. Δηλαδή κατά τον κο Σωτηρόπουλο, για όλα φταίνε οι μερισματούχοι! Γενικά δε, τα στοιχεία που χρησιμοποιούνται, δεν έχουν την πιστοποίηση επισήμου φορέα και μοιραία επιδέχονται σοβαρών αμφισβητήσεων. Όλα αυτά όμως ήταν αναμενόμενα στο «κύκνειο άσμα» ενός ανθρώπου, ο οποίος στην 20ετή του θητεία στο ΜΤΣ, ήταν παρών και συμμέτοχος, στο μέγα μέρος όλων εκείνων των αποφάσεων, πράξεων και παραλείψεων, που οδήγησαν το ΜΤΣ στο γκρεμό και που είναι φυσικό να θέλει να εκτρέψει τα φώτα από τα πραγματικά αίτια και υπαίτιους, σε άλλα σημεία.
Εκείνο όμως που ξεπερνάει κάθε όριο ανοχής, είναι ότι μέσω αυτής της απολογιστικής έκθεσης, ο τέως πρόεδρος του ΜΤΣ, βρήκε βήμα για να ξανακάνει επίκαιρες, τις γνωστές προτάσεις περί μετατροπής των Μετοχικών Ταμείων σε επικουρικά ασφαλιστικά Ταμεία, οι οποίες πρωτοεμφανίσθηκαν από τον αξέχαστο κο Πάνο Μπεγλίτη. Προτάσεις, οι οποίες ξεφεύγουν από τα στενά όρια του οίκου του, επιβεβαιώνοντας με αυτόν τον τρόπο, τον ισχυρισμό μας για τη δράση της «χακί παρέας» των τελευταίων ετών, που θεωρεί ότι μπορεί να αποφασίζει για όλους τους άλλους και μάλιστα ερήμην τους. Μιας «παρέας», η οποία έβαλε στο κέντρο τα ερείπια του ΜΤΣ και τα μετέτρεψε σε βαρίδι εξελίξεων και προοπτικών, για τα άλλα δύο υγιή μέχρι πρότινος Μετοχικά Ταμεία, οδηγώντας τα μεθοδευμένα και όλως παρανόμως στον «τορβά» των επικουρικών Ταμείων. Άλλωστε, δεν εξηγούνται αλλιώς:
  • Η επιμελής απόκρυψη από το φως της δημοσιότητας, των εκθέσεων των ειδικών οικονομικών επιθεωρήσεων, των ΜΤΝ και ΜΤΑ, για να μην υπάρχουν συγκρίσεις, με την αντίστοιχη του ΜΤΣ.
  • Η εμμονή για την άρον-άρον ενοποίηση των Μ.Τ., χωρίς προαπαιτούμενα.
  • Η απόκρυψη εκθέσεων επιτροπών και πρακτικών συσκέψεων, στις οποίες καταγράφηκαν οι απόψεις και οι διαφωνίες των «άλλων».
  • Η μεθόδευση και η εν τέλει ένταξη των Μετοχικών Ταμείων, παρανόμως κατά την άποψη μας, στους φορείς κοινωνικής ασφάλισης, με αποτέλεσμα:
 
o Την εκχώρηση αρμοδιοτήτων επί των Μ.Τ. και ΕΚΟΕΜ, στο Υπουργείο Εργασίας.
o Τον συνυπολογισμό των μερισματικών εισοδημάτων Μ.Τ. και ΕΚΟΕΜ στην επιβολή των μειώσεων της υποπαραγράφου Β του νόμου 4093/12.
o Την επερχόμενη εφαρμογή, στα ως άνω μερισματικά εισοδήματα, των επιπροσθέτων κρατήσεων υπέρ ΑΚΑΓΕ/ΕΕΣΕΑ.
 
  • Οι πανηγυρικές ανακοινώσεις περί δήθεν ολοκλήρωσης της διάσωσης του ΜΤΣ, χωρίς καν να γίνεται μνεία για τα άλλα δύο Ταμεία, των οποίων τα μερίσματα έχουν υποστεί μειώσεις της τάξης του 60% και τα οποία αρχίζουν να αντιμετωπίζουν επίσης προβλήματα, με χρονικές υστερήσεις απόδοσης δικαιωμάτων «εφάπαξ» και ΒΟΕΑ. Πανηγυρικές ανακοινώσεις, οι οποίες απέκρυπταν τις επερχόμενες νέες μειώσεις στα μερίσματα, τις οποίες η ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ. είχε εγκαίρως καταδείξει, ως αναμενόμενες, αφού τα «διακανονισμένα» χρέη, θα πληρωθούν από τους μετόχους και μερισματούχους. Επιθυμία βέβαια της παρέας, είναι να γίνει μία ταχύτατη ενοποίηση, για να πληρωθούν τα χρέη από περισσότερους, ειδικά τώρα που το άθροισμα των μερισμάτων ΜΤΣ+ΕΚΟΕΜΣ είναι μεγαλύτερο ή ίσο του αντίστοιχου αθροίσματος των άλλων δύο Ταμείων.
 
Οφείλουμε όμως να αναγνωρίσουμε, πως η «χακί παρέα» δούλεψε καλά, επάνω στη γραμμή Μπεγλίτη! Τόσο καλά, που η γνωστή πλέον τακτική του απαξιώνουμε, δημιουργούμε ενοχές, υποθάλπουμε κοινωνικούς αυτοματισμούς, πετάμε ένα δόλωμα και στο τέλος ισοπεδώνουμε, αρπάζοντας ότι πολύτιμο και χρήσιμο υπάρχει, έχει βρει ευήκοα ώτα και υποστηρικτές, οι οποίοι βλέπουν το «εικονικής πραγματικότητας τυρί», αλλά δεν βλέπουν την πραγματική φάκα. Δεν εξηγείται αλλιώς το φαινόμενο του ότι «μεγαλοσχήμονες» στο διεκδικητικό χώρο των αποστράτων, έχουν φθάσει σε σημείο να:
 
  • Λησμονούν ότι τα Μετοχικά Ταμεία, δημιουργήθηκαν ως αναπόσπαστο κομμάτι της Μέριμνας Προσωπικού, ως μέρος της Διοικητικής Μέριμνας του Στρατεύματος και για να καλύψουν τις ιδιαίτερες συνθήκες και ιδιαιτερότητες του στρατιωτικού εργασιακού βίου έναντι οποιουδήποτε άλλου.
  • Λησμονούν ότι στα επικουρικά Ταμεία, δεν υφίσταται ούτε ΒΟΕΑ, ούτε ΕΛΧΑΟΣ, ΕΛΧΑΟΙΑ, ΕΛΠΝ, ΝΙΝ κλπ. Εκτός, αν αυτοί των οποίων τα τέκνα πήραν το κουρεμένο ΒΟΕΑ με την επιχορήγηση στο ΜΤΣ, θεωρούν πως τα παιδιά των υπολοίπων ενεργών και αποστράτων συναδέλφων τους, για τα οποία οι γονείς τους έχουν καταβάλει μέχρι σήμερα από 10.000 έως και 20.000 €, δεν θα πρέπει να πάρουν και αυτά ΒΟΕΑ στα 25 τους. Εκτός και εάν αυτοί που επέζησαν και αποστρατεύθηκαν, θεωρούν πως οι κρατήσεις που όλοι έχουμε καταβάλει και συνεχίζουν να καταβάλουν οι εν ενεργεία συνάδελφοί μας, δεν θα πρέπει να συνεχίζουν να αποδίδονται στις οικογένειες όσων χάνουν τη ζωή τους στο καθήκον.
  • Αγνοούν ότι οι κρατήσεις υπέρ ΑΚΑΓΕ/ΕΕΣΕΑ, κατατίθενται τυφλά σε ένα λογαριασμό που τηρείται στο οικονομικό κρεματόριο της ΤτΕ και ο οποίος υπέστη κούρεμα σε ποσοστό 66%, την εποχή που οι τίτλοι του ελληνικού Δημοσίου επωλούντο σε τιμές κάτω του 40% της ονομαστικής τους αξίας.
  • Λειτουργούν υπό τον πανικό του πνιγόμενου και είναι έτοιμοι να εκχωρήσουν την περιουσία του ΜΤΣ σε τρίτους, πιστεύοντας πως έτσι θα σώσουν το πενιχρό μερισματάκι τους.
  • Εθελοτυφλούν πιστεύοντας πως κάτω από τις τρέχουσες συγκυρίες, ένα Δημόσιο που αδυνατεί να χρηματοδοτήσει τον ΕΟΠΥΥ και τις κύριες συντάξεις του ΙΚΑ, θα χρηματοδοτήσει με εργοδοτικές εισφορές Επικουρικά Ταμεία. Αλήθεια, δεν ακούνε τους παπαγάλους που ήδη έχουν βγει σε όλα τα κλαριά και κελαηδάνε ότι η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα που οι συνταξιούχοι παίρνουν τρεις συντάξεις ο καθένας (μία κύρια και δύο επικουρικές) και αυτό πρέπει να σταματήσει;
  • Δεν ακούνε τις φωνές που πληθαίνουν, αναφορικά με το ενδεχόμενο “bail in”, που θα σημάνει και τον οριστικό αφανισμό κάθε Ταμείου.
  • Λησμονούν ότι ήδη συνάδελφοι μας είναι ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ, χωρίς καμία πρόβλεψη αναγνώρισης και ασφαλιστικής ρύθμισης των ιδιαίτερων συνθηκών του στρατιωτικού εργασιακού βίου, ζήτημα για το οποίο σφυρίζουν αδιάφορα.
  • Αδιαφορούν πλήρως, τόσο για τους εν ενεργεία συναδέλφους τους, όσο και για τους συναδέλφους τους του ΠΝ και της ΠΑ, των οποίων τα Ταμεία, αντιμετωπίζουν πλέον και αυτά προβλήματα και τα οποία δεν επιχορηγήθηκαν κατ’ αντιστοιχία του ΜΤΣ.
 
Αλήθεια μπορεί να απαντήσει κάποιος στο ερώτημα εάν γίνει οποιαδήποτε αλλαγή στην νομική υπόσταση του ΜΤΣ τι θα γίνει με τις τυχόν ποινικές και αστικές ευθύνες των διοικήσεων που εμπλέκονται στις υποθέσεις που έχει εντοπίσει η πρόσφατη οικονομική επιθεώρηση; Μήπως τελικά και είναι αυτός ο τελικός στόχος από ορισμένους;
Θεωρούμε απόλυτα φυσικό, οι παραπάνω πρακτικές, να έχουν εξαγριώσει ιδιαίτερα τους νεότερους εν ενεργεία συναδέλφους μας, οι οποίοι αισθάνονται ότι τους ξεπουλάνε οι «γονείς» τους. Κάτω όμως από συνθήκες πανικού και οργής, οι αντιδράσεις κινούνται στα άκρα και το μόνο που προσφέρουν είναι τροφή στο τέρας της διχόνοιας και του κοινωνικού αυτοματισμού. Αυτό δε γίνεται ακόμη σοβαρότερο, όταν παρουσιάζονται ανακριβή ή ελλιπή στοιχεία, τα οποία εκμεταλλεύονται οι γνωστοί «παπαγάλοι» για να τα χρησιμοποιήσουν εις βάρος όλων μας, διαφημίζοντας μάλιστα και τη σφραγίδα «γνησιότητάς» τους. Είναι χαρακτηριστικό, ότι σε τέτοιου τύπου παρεμβάσεις εν ενεργεία νεαρών συναδέλφων μας, που έλαβαν ευρύτατη δημοσιότητα, καταγράφηκαν μεταξύ άλλων και οι παρακάτω ενδεικτικά αναφερόμενες ανακρίβειες:
 
  • Δήθεν πολλοί μερισματούχοι του ΕΚΟΕΜ, δεν έχουν καταβάλει κρατήσεις υπέρ ΕΚΟΕΜ. Αυτό είναι απολύτως ανακριβές, διότι όλοι οι μερισματούχοι των ΕΚΟΕΜ, υπόκεινται σε κρατήσεις υπέρ αυτού από το κύριο μέρισμά τους, σε ποσό αντίστοιχο των καταβαλλομένων εισφορών από τους εν ενεργεία.
  • Οι «στρατηγοί» στο ΜΤΣ είναι περισσότεροι από τους δεκανείς. Λησμονούν οι νεαροί συνάδελφοί μας, ότι το ΜΤΣ (δεν ισχύει για ΜΤΑ και ΜΤΝ), έδινε το δικαίωμα σε όποιον επιθυμούσε, να «εξαγοράσει» «μερισματικούς βαθμούς», έναντι μάλιστα ιδιαίτερα υψηλού αντιτίμου.
 
Η ΑΝΕΑΕΔ έχει παρουσιάσει κατά καιρούς διάφορες ιδέες για την αύξηση των εσόδων των Μετοχικών μας ταμείων, επαναλαμβάνοντας πάντα ότι για να εκπονηθεί λεπτομερές σχέδιο θα πρέπει να ακουστούν όλες οι απόψεις και να εξεταστεί η πραγματική κατάσταση κάθε ταμείου ξεχωριστά. Γενικά όμως ασπάζεται την θεωρία ότι σε μία ιδιαίτερα ασταθή περίοδο που τα πάντα κινδυνεύουν με το γνωστό «μαύρο», δεν είναι σώφρον να προτείνει κανείς καταργήσεις προς άγνωστες επανιδρύσεις. Προσπαθεί να εξορθολογήσει, να εκσυγχρονίσει, να ισορροπήσει και να γλυτώσει από την καταστροφή, μέσα στο ισχύον γενικό πλαίσιο λειτουργίας τους.
Έχοντας ως βασική αρχή ότι η όποια κακοδιαχείριση στα ΜΤ το παρελθόν διάστημα, δεν αποτελεί δικαιολογία για μηδενισμό και απόρριψη της αρχικής ιδέας και σκοπού δημιουργίας των Μετοχικών Ταμείων, επιτρέψτε μας να επαναλάβουμε για άλλη μία φορά τις βασικές προτεινόμενες αρχές από πλευράς μας που είναι η:
 
  • Πλήρης και εις βάθος διερεύνηση των αιτίων που δημιουργήθηκαν τα μεγάλα αυτά ελλείμματα στο ΜΤΣ. Πλήρης ανάληψη από το Δημόσιο των ζημιών ευθύνης του και στη συνέχεια τιμωρία των φυσικών και νομικών προσώπων που εμπλέκονται, ώστε να επιστραφούν σε αυτό τα χρήματα.
  • Πλήρες πρόγραμμα εξυγίανσης του ΜΤΣ (μηδενικά χρέη και ύπαρξη ικανού αποθεματικού) και όχι προγράμματα μετατόπισης του προβλήματος.
  • Απεξάρτηση από το ΜΤΣ κάθε Ταμείου κύριας ή επικουρικής σύνταξης Πολιτικών Υπαλλήλων.
  • Εναρμόνιση του νομοθετικού πλαισίου των τριών ταμείων με κοινές υποχρεώσεις και ίσα δικαιώματα, ανεξαρτήτως κλάδου.
  • Ενοποίηση μετά την εξυγίανση (μηδενικά χρέη και ύπαρξη ικανού αποθεματικού) με σκοπό τα ίδια, επί τα βελτίω, δικαιώματα και τις ίδιες υποχρεώσεις.
  • Απαίτηση καθιέρωσης ανταποδοτικών τελών στα μετοχικά ταμεία από τις διάφορες δραστηριότητες των ΕΔ, Λιμενικού και ΕΛ.ΑΣ. επ ωφελεία του κοινωνικού συνόλου ή τρίτων (μεταφορά ασθενών, φύλαξη λιμένων, κ.α.)
  • Αυτοδιαχείριση του ενιαίου Μετοχικού Ταμείου με ανεξάρτητη διοίκηση στην οποία θα συμμετέχουν όλες οι κατηγορίες μερισματομετόχων.
 
Όλες οι παραπάνω σκέψεις προτάσεις δεν αποτελούν επ ουδενί ολοκληρωμένη πρόταση της λύσης όλων των προβλημάτων αλλά την ελάχιστη βάση ενός σχεδιασμού που θα πρέπει να καταρτιστεί μετά λεπτομερή μελέτη όλων των δεδομένων με την συμμετοχή ικανών αποστράτων και ενεργών στρατιωτικών όλων των Κλάδων που συμμετέχουν.
Η ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ. είναι και θα είναι αντίθετη σε κάθε μονομερή, ρηχή, μικροσυντεχνιακή και κοντόφθαλμη ανάλυση ή πρόταση, που δεν θα λαμβάνει υπόψη της τα δεδομένα και ιδιαιτερότητες, όλων όσοι έχουν υποβληθεί και υποβάλλονται σε κρατήσεις και εισφορές υπέρ των λογαριασμών των Μ.Τ και ΕΚΟΕΜ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ