Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Πέμπτη 1 Αυγούστου 2013

ΒΕΛΤΙΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΘΑΙΡΕΤΗ ΔΟΜΗΣΗ

ΠΗΓΗ : "         ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ            "        ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΝ ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΠΕΜΠΤΗ
31/07/2013
Αλλαγές πραγματοποιήθηκαν από το υπουργείο Περιβάλλοντος στο νομοσχέδιο για την αυθαίρετη δόμηση, το οποίο αναμένεται να ψηφιστεί την ερχόμενη Πέμπτη από το α΄ θερινό τμήμα της Ολομέλειας της Βουλής. 

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος Σταύρο Καλαφάτη, απαλλάσσονται από την καταβολή προστίμου ιδιοκτήτες αυθαίρετων κτισμάτων που απέκτησαν μέσω του ΟΕΚ. Οι ιδιοκτήτες αυτοί θα κληθούν από κοινού να καταβάλουν μόνο ένα παράβολο αξίας 500 ευρώ.
 
Σχετικά με τις μονογονεϊκές οικογένειες θα υπάρξει μείωση προστίμου κατά 70%, κάτι το οποίο προβλέπεται και για τις τρίτεκνες οικογένειες. 

Επιπλέον, κατά παρέκκλιση της ισχύουσας νομοθεσίας είναι δυνατή η κατασκευή ανελκυστήρα για ΑΜΕΑ πέραν του νόμιμου όγκου.
 
Υπέρ του νομοσχεδίου τάχθηκαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, το ΚΚΕ δήλωσε ότι το καταψηφίζει, ενώ τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης, ΣΥΡΙΖΑ, Ανεξάρτητοι Έλληνες, Χρυσή Αυγή και ΔΗΜΑΡ επιφυλάχθηκαν να τοποθετηθούν στην Ολομέλεια. 

Ο κ. Καλαφάτης υποστήριξε ότι το νομοσχέδιο είναι αποτέλεσμα σύνθεσης των απόψεων και των προτάσεων που κατατέθηκαν στο διάστημα της διαβούλευσης, ενώ για πρώτη φορά θεσπίζονται για πρώτη φορά πολεοδομικά κριτήρια σε ότι αφορά την αυθαίρετη δόμηση.
 
«Θεσπίζονται πλέον απόλυτοι και σαφείς κανόνες με δικλείδες ασφαλείας για την αποτροπή δημιουργίας νέων αυθαίρετων κτισμάτων», υπογράμμισε ο κ. Καλαφάτης.
 
Για «καθαρά εισπρακτικού χαρακτήρα» νομοσχέδιο μίλησε από την πλευρά του ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Ευάγγελος Αποστόλου.
 
Ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Γκόκας ζήτησε περαιτέρω αποσαφηνίσεις σε ορισμένες διατάξεις του νομοσχέδιου τονίζοντας ότι πρέπει να σταλεί στην κοινωνία το μήνυμα ότι «δεν υπάρχουν αστερίσκοι αλλά ότι μπαίνει επιτέλους τέρμα στην αυθαιρεσία».
 
Αποσαφηνίσεις ζήτησε και η εισηγήτρια της ΔΗΜΑΡ Νίκη Φούντα δηλώνοντας αντίθετη στο άρθρο 16 που ορίζει, όπως είπε, εξαιρέσεις στον αιγιαλό. Επεσήμανε ακόμη ότι ανοίγονται «παράθυρα» για μη ισόνομες αντιμετωπίσεις καθώς όπως είπε, οι αυθαιρεσίες δεν είναι όλες το ίδιο σοβαρές.
 
Ο εισηγητής του ΚΚΕ Γιώργος Λαμπρούλης έκανε λόγο για «ψευδεπίγραφη λύση» σε ότι αφορά την αυθαίρετη δόμηση.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ