Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Τρίτη 13 Αυγούστου 2013

ΣΤΗΝ EMMA DELTA ΤΟ 33% ΤΟΥ ΟΠΑΠ

ΠΗΓΗ : "  ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ     " ΕΝΑΝΤΙ 652 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ
13/08/2013
Την υπογραφή της σύμβασης πώλησης του 33% της ΟΠΑΠ ΑΕ στην EMMA DELTA, έναντι συνολικού τιμήματος 652 εκατ. ευρώ, ανακοίνωσε το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ). 

Μετά την έγκριση της συναλλαγής από τις αρμόδιες Αρχές ανταγωνισμού, θα ακολουθήσει η καταβολή του ποσού των 622 εκατ. ευρώ, που θα δοθεί μετρητοίς και 30 εκατ. ευρώ που θα δοθούν σε 10 ισόποσες ετήσιες δόσεις. 

Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι «το ΤΑΙΠΕΔ, έχοντας ως μοναδικό γνώμονα το δημόσιο συμφέρον, υλοποιεί με αποφασιστικότητα, συνέπεια και διαφάνεια ένα εξαιρετικά απαιτητικό πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, συμβάλλοντας καθοριστικά στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας». 

Η υπογραφή της συμφωνίας μεταξύ του πρόεδρου του ΤΑΙΠΕΔ Στέλιου Σταυρίδη και του επιχειρηματία Δημήτρη Μελισσανίδη, πραγματοποιήθηκε παρουσία του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα. 

Ο υπουργός Οικονομικών, εξέφρασε την ικανοποίησή του κάνοντας λόγο για «ηχηρό μήνυμα προς το εξωτερικό». 

«Είμαι ευτυχής που 652 εκατ. ευρώ θα εισρεύσουν στα ταμεία του δημοσίου. Είναι ένα ηχηρό μήνυμα προς το εξωτερικό αποφασιστικότητας, ικανότητας και συμβιβασμού διαφορών και σημαίνει ότι η Ελλάδα μπαίνει σε ένα δρόμο προόδου», τόνισε ο υπουργός. 

Ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, Στέλιος Σταυρίδης, ευχαρίστησε τους επενδυτές που, όπως είπε, έδειξαν την εμπιστοσύνη τους στην ελληνική οικονομία και τους ευχήθηκε «να πετύχουν σε αυτό που αναλαμβάνουν, να τρέξουν τον ΟΠΑΠ πάρα πολλά χρόνια προς όφελος του Οργανισμού, των μετόχων του και γενικότερα των εσόδων του κράτους». 

Από την πλευρά του ο επιχειρηματίας Δημήτρης Μελισσανίδης σημείωσε πως «με τη σημερινή συμφωνία έλληνες και ξένοι επιχειρηματίες έδειξαν εμπιστοσύνη στην πατρίδα μας σε μια δύσκολη οικονομική φάση», προσθέτοντας ότι «από σήμερα ο ΟΠΑΠ αλλάζει σελίδα». 

Για «ιστορική μέρα» έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΟΠΑΠ Κ. Λουρόπουλος, τονίζοντας ότι με τη σημερινή συμφωνία «αποδείξαμε ότι μπορούμε ακόμη και στα πολύ δύσκολα». «Τίποτα δεν ήταν αυτονόητο και τίποτα δεν ήταν εύκολο. Σε κάθε βήμα έπρεπε να βρούμε προσεγγίσεις και νέες λύσεις». 

Ο κ. Λουρόπουλος διαβεβαίωσε ότι «η ΕΜΜΑ ΔΕΛΤΑ θα παραλάβει τη διοίκηση, με το καλό, στην πιο ακμαία περίοδο της εταιρίας, εφοδιασμένη με ένα πλούσιο και φιλόδοξο «πορτοφόλι» νέων ευκαιριών ανάπτυξης και προόδου, για το καλό όλων των μετόχων, των υπαλλήλων, των πρακτόρων, αλλά και το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας και της οικονομίας, όπου η ΟΠΑΠ είναι το πιο ζωντανό κύτταρο δράσης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ