Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Τρίτη, 20 Αυγούστου 2013

ΒΑΡΥ ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ. ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΖΕΤΑΙ Ο ΜΟΥΜΠΑΡΑΚ

ΠΗΓΗ :  "   ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ   " 
20/08/2013
Εκρηκτικό παραμένει το κλίμα στην Αίγυπτο, όπου χθες τουλάχιστον 24 αστυνομικοί σκοτώθηκαν από έκρηξη στη χερσόνησο του Σινά. 

Μετά την επίθεση, που σύμφωνα με πληροφορίες ήταν ενέδρα ανταρτών, οι αιγυπτιακές αρχές έκλεισαν το μεθοριακό πέρασμα στη Ράφα, από και προς τη Λωρίδα της Γάζας. 

Ο υπουργός Εσωτερικών της Αιγύπτου μίλησε για επίθεση τρομοκρατών με ρουκέτες κατά δύο μικρών λεωφορείων στα οποία επέβαιναν αστυνομικοί, με τελικο προορισμό τη Ράφα. 

Στο μεταξύ, την Κυριακή τουλάχιστον 36 ισλαμιστές κρατούμενοι έχασαν τη ζωή τους από ασφυξία μετά τη ρίψη δακρυγόνων από την αστυνομία για να αποτρέψει απόπειρα απόδρασης. 

Η συμμαχία των ισλαμιστών ενάντια στο πραξικόπημα κατήγγειλε από την πλευρά της τη «δολοφονία» των κρατουμένων και ανέφερε ότι 52 κρατούμενοι είναι νεκροί. 

Την ίδια ώρα, ελεύθερος αναμένεται να αφεθεί εντός της εβδομάδας ο πρώην πρόεδρος της Αιγύπτου Χόσνι Μουμπάρακ. 

Σύμφωνα με δηλώσεις του συνηγόρου του, ο Μουμπάρακ αποφυλακίζεται καθώς απηλλάγη από τις κατηγορίες που αντιμετώπιζε σε μία από τις υποθέσεις διαφθοράς που τον βαρύνουν. 

Η μόνη βάσιμη νομική αιτία για την παράταση της κράτησης του Μουμπάρακ έγκειται σε μια ακόμη υπόθεση διαφοράς σε βάρος του, η οποία αναμένεται να έχει ξεκαθαρίσει εντός της εβδομάδας, υποστήριξε ο συνήγορός του. 

Παράλληλα, σε ισχύ παραμένει η απαγόρευση της κυκλοφορίας, με το στρατό να ελέγχει τις κύριες οδικές αρτηρίες της πρωτεύουσας, ενώ το υπουργείο Θρησκευμάτων ανακοίνωσε ότι τα τζαμιά θα είναι πλέον κλειστά μετά από τις ώρες της προσευχής, σε μια προσπάθεια να αποφευχθούν οι συγκεντρώσεις.
  

Επιπλέον, σε έκτακτη σύνοδο εν μέσω της κρίσης στην Αίγυπτο προσέρχονται αύριο, Τετάρτη οι επικεφαλής διπλωματίας των 28 κρατών-μελών της ΕΕ σε αναζήτηση κοινής θέσης. 

Η Ένωση καλεί όλες τις πλευρές να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση και αναμένεται να κινηθεί προς αναθεώρηση των σχέσεών της με το Κάιρο, ενώ στο τραπέζι τίθεται η αναστολή της οικονομικής βοήθειας.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ