Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Κυριακή 25 Αυγούστου 2013

ΠΟΜΙΔΑ: Άμεση απελευθέρωση των νέων εμπορικών μισθώσεων ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΒΙΩΣΗ ΤΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ

ΠΗΓΗ : "  ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ  " 
24/08/2013
Άμεση απελευθέρωση των νέων και σταδιακή απελευθέρωση των ισχυουσών εμπορικών μισθώσεων εισηγήθηκε η ΠΟΜΙΔΑ στην Επιτροπή Εμπορικών Μισθώσεων που συνέστησε το υπουργείο Ανάπτυξης, ως το αποτελεσματικότερο εργαλείο για την αναβίωση των απονεκρωμένων εμπορικών κέντρων των πόλεων της χώρας. 

H ΠΟΜΙΔΑ επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ότι θα πρέπει να αποκατασταθεί άμεσα η δυνατότητα ελεύθερης διαπραγμάτευσης των νέων μισθωτικών συμβάσεων με κύριο στοιχείο τον ελεύθερο καθορισμό όχι μόνον του ύψους του μισθώματος αλλά και της διάρκειας της σύμβασης μεταξύ των ενδιαφερομένων πλευρών. 

«Η  αποκατάσταση της ελεύθερης λειτουργίας της αγοράς των μισθώσεων, θα αποβεί προς όφελος αμφοτέρων των πλευρών, και της κοινωνίας γενικότερα», τονίζει η Ομοσπονδία. 

Η ΠΟΜΙΔΑ υποστηρίζει ακόμη ότι, επιβάλλεται η πλήρης κατάργηση της ισχύουσας νομοθεσίας περί εμπορικών μισθώσεων αμέσως για κάθε νέα μίσθωση και (αν αυτό είναι απαραίτητο) η σταδιακή απελευθέρωση για τις υπάρχουσες μισθώσεις, έτσι ώστε αυτές να ρυθμίζονται ως προς όλα τα στοιχεία τους από την ελεύθερη βούληση των συμβαλλομένων και όχι από μονομερείς νομοθετικές ρυθμίσεις, κατάλοιπα άλλων εποχών. 

«Άλλωστε αν στη σημερινή περίοδο κάποιοι χρειάζονται μέτρα προστασίας, αυτοί σήμερα είναι αποκλειστικά οι εκμισθωτές ακινήτων, και εννοούμε μέτρα προστασίας από αφερέγγυους «μισθωτές» οι οποίοι εγκαθίστανται σε ένα ακίνητο με το εξ αρχής σχέδιο να μην πληρώσουν απολύτως τίποτε (ενοίκια, κοινόχρηστα, λογαριασμούς κλπ.), αλλά να διαμείνουν δωρεάν εις βάρος των θυμάτων τους», αναφέρει η ΠΟΜΙΔΑ, προσθέτοντας πως «τα άτομα αυτά επαναλαμβάνουν ανενόχλητα τη συμπεριφορά αυτή σε σειρά εκμισθωτών – θυμάτων, γιατί η συμπεριφορά τους αυτή είναι παράνομη, είναι αντισυμβατική, αλλά δεν είναι αξιόποινη». 

«Η δυνατότητα προελέγχου του ιστορικού τέτοιων υποψήφιων ενοικιαστών θα ήταν προς όφελος όχι μόνον των εκμισθωτών, αλλά κυρίως των συνεπών ενοικιαστών, προς τους οποίους άφοβα θα εκμισθώνονται τα ακίνητα και με χαμηλότερα μισθώματα. Είναι απαράδεκτο σήμερα το δικαίωμα του ελέγχου αυτού να το έχουν όσοι «ενοικιάζουν χρήματα», δηλαδή οι Τράπεζες, και να το στερούνται όσοι ενοικιάζουν ακίνητα, οι οποίοι καλούνται να εμπιστευτούν την περιουσία τους σε αγνώστους», καταλήγει η Ομοσπονδία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ