Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Δευτέρα 19 Αυγούστου 2013

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ. ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ – ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ «ΕΝ ΑΘΗΝΑΙΣ»

ΠΗΓΗ :   "   ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ  "
19/08/2013
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε από τις 5 έως 7 Ιουλίου 2013, το 1ο Πανελλήνιο Πολιτιστικό Αντάμωμα της Θράκης, στην πόλη της Ξάνθης.

Πρόκειται για μία πρωτοβουλία του Ελληνικού Ηλεκτρονικού Κέντρου, με συντονιστή τον κ. Ευάγγελο Ρήγο, με οργανωτές το Λύκειο Ελληνίδων Ξάνθης και την  Φιλοπρόοδη Ένωση Ξάνθης και με συμμετοχή της Προέδρου του Συνδέσμου Γυναικών Θεσσαλονίκης-Μακεδονίας εν Αθήναις, κ. Καίτης Γάκη Καψή, του Προέδρου του Συλλόγου Ξανθιωτών και Γραμματέα της Πανθρακικής Ομοσπονδίας Νοτίου Ελλάδος κ. Μάριου Γαρταγάνη και του Προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Κρητικών Σωματείων κ. Εμμανουήλ Πατεράκη. 

Σημαντική ήταν η προσφορά και η συμμετοχή των 52 Πολιτιστικών Συλλόγων και  Χορευτικών Σωματείων από την ηπειρωτική και νησιωτική Ελλάδα  που αντάμωσαν στην πόλη της Ξάνθης, η οποία γέμισε με πλούσιες φορεσιές, ήχους και χορούς της ελληνικής μας παράδοσης.  

Αισθητή ήταν και η παρουσία του απόδημου ελληνισμού μεταξύ των οποίων η Προέδρος της Παμμακεδονικής Ένωσης Αμερικής κ. Νίνα Γκα-τζού¬λη και  ο Αντιπρόεδρος κ. Παναγιώτης Μπαλτατζής.

Μεγάλη έκπληξη της εκδήλωσης ήταν οι φοιτητές του PRINCETON UNIVERSITY από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, φιλοξενούμενοι του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης της Υπουργού κ. Βιργινίας Τσουδερού, που χόρεψαν ελληνικούς χορούς, διδαγμένους από το Λύκειο Ελληνίδων Ξάνθης.

Οι εμπνευστές και διοργανωτές του Πανελληνίου Πολιτιστικού Ανταμώματος της Θράκης  από την επόμενη κιόλας ημέρα,  αγωνίζονται ώστε το 2014 να έχει τον τίτλο «Παγκόσμιο Πολιτιστικό Αντάμωμα της Θράκης». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ