Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΙΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Η PHILIP MORRIS. ΔΙΑΜΕΤΑΚΟΜΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΠΝΟΥ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ

ΠΗΓΗ :  "  ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ    "
30/08/2013
Διαμετακομιστικό κέντρο καπνού για όλη την Ευρώπη, στο Αγρίνιο, δημιουργεί η μεγαλύτερη εταιρεία καπνού Philip Morris, όπως ανακοινώθηκε, μετά τη συνάντηση που είχε ο πρωθυπουργού Αντώνης Σαμαράς με τον διευθύνων σύμβουλο της εταιρίας, Νίκο Θεοφιλόπουλο, παρουσία του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Αθανάσιου Τσαυτάρη. 

Η εταιρεία προχωρά στον εκσυγχρονισμό και την αξιοποίηση των παλαιών εγκαταστάσεων της στο Αγρίνιο τις οποίες μετατρέπουν σε πανευρωπαϊκό κέντρο αποθήκευσης καπνού Ανατολικού τύπου. 

Σύμφωνα με το σχεδιασμό της εταιρείας, από τις εγκαταστάσεις του Αγρινίου θα διακινούνται ετησίως περίπου 15.000 τόνοι προϊόντος ετησίως. Στην πράξη το Αγρίνιο καθίσταται βασικό κέντρο logistics για τη μεγάλη διεθνή καπνοβιομηχανία, δημιουργώντας ταυτόχρονα νέες θέσεις εργασίας. 

Υπενθυμίζεται ότι λίγους μήνες πριν είχε υπογραφεί μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης, μέσω του ΥπΑΑΤ, και της μεγαλύτερης εταιρείας καπνού η αγορά του 50% της ελληνικής παραγωγής καπνών για τα επόμενα 3 χρόνια. 

Η συμφωνία αυτή είχε ως αποτέλεσμα την επέκταση των επιμέρους συμφωνιών αγοράς επεξεργασμένου καπνού από ελληνικές εταιρείες, οι οποίες με τη σειρά τους συνήψαν ήδη συμφωνίες με καλλιεργητές καπνού, ενώσεις ή συνεταιρισμούς (συμβολαιοποιημένη συμφωνία) και με τη βοήθεια ρευστότητας από την Τράπεζα Πειραιώς-ΑΤΕ. 

Ο κ. Σαμαράς τόνισε πως «υποδεχόμαστε μία μεγάλη, ουσιαστική, συμβολική επένδυση για τη χώρας μας, η οποία βοηθάει και στην εμπέδωση αυτής της ψυχολογίας, ότι τα πάντα αλλάζουν στην Ελλάδα. Η Philip Morris, μία από τις μεγαλύτερες  πολυεθνικές εταιρείες στον κόσμο, μετατρέπει τις αποθήκες της εταιρείας «Παπαστράτος» στο Αγρίνιο σε ένα μοναδικό, πανευρωπαϊκό κέντρο logistics για καπνά Ανατολικού τύπου». 

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ακόμη ότι «η επέκταση των δραστηριοτήτων, μαζί με αυτήν την καινούργια επένδυση της Philip Morris, αποτελεί μία ισχυρότατη ψήφο εμπιστοσύνης στην Ελληνική Οικονομία». 

Υπογράμμισε επίσης ότι, αυτή η επένδυση «σημαίνει νέες θέσεις εργασίας, σημαίνει διεθνείς μεταφορές προϊόντων εντός Ελλάδος. Σημαίνει υποστήριξη των εξαγωγών ενός κλάδου πολύ ισχυρού, με μεγάλη ζήτηση σε όλον τον κόσμο». 

Από την πλευρά του, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Αθανάσιος Τσαυτάρης, σημείωσε πως «η συμφωνία που κάναμε 6 μήνες πριν, έχει ήδη σημαντικά αποτελέσματα στην καλλιέργεια. Γιατί η συγκεκριμένη εταιρεία, έχοντας συμφωνήσει να πάρει το 50% της ελληνικής παραγωγής σε Ανατολικού τύπου καπνά, άμεσα είχε επίπτωση στους μεταποιητές φύλλων καπνού στην Ελλάδα. Γνωρίζοντας λοιπόν οι μεταποιητές ότι έχουν σίγουρη τη διάθεση των προϊόντων τους, οι μεγάλες εταιρείες επεξεργασίας καπνού, προχώρησαν άμεσα σε  συμβόλαια με τους καπνοκαλλιεργητές». 

Πρόσθεσε ακόμη ότι «στις παραπάνω συνέργειες ήρθε η υποστήριξη της τράπεζας να παράσχει ρευστότητα σ’ αυτή τη συμβολαιοποιημένη παραγωγή και είναι ακριβώς αυτό το μοντέλο που θέλουμε να προωθήσουμε. Το μοντέλο μίας επιχειρηματικής γεωργίας που έχει σίγουρη την καλλιέργεια και σίγουρη τη διάθεση των αγροτικών προϊόντων και υποστηρίζει την εξωστρέφειά τους». 

«Με τη συμφωνία που μόλις υπογράφηκε, η εταιρεία δείχνοντας και πάλι εμπιστοσύνη στον Έλληνα καπνοκαλλιεργητή και μεταποιητή, στη σοβαρότητα και υπευθυνότητα της διαχείρισης του ΥπΑΑΤ και της Ελληνικής Κυβέρνησης, αποφάσισε να κάνει την Ελλάδα και συγκεκριμένα το Αγρίνιο, Κέντρο συλλογής, διακίνησης και διανομής (logistics) για ολόκληρη την Ευρώπη, με όλα τα θετικά αποτελέσματα για την οικονομία του τόπου, την ενίσχυση της απασχόλησης με ευρύτερες επεκτάσεις στον οικονομικό και κοινωνικό τομέα», σημείωσε ο υπουργός.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Philip Morris International, Νίκος Θεοφιλόπουλος, ανέφερε ότι για την εταιρεία, η Ελλάδα αποτελεί μία χώρα στρατηγικής σημασίας για τα καπνά Ανατολικού τύπου. 

«Σε συνέχεια της συμφωνίας που υπογράψαμε το Φεβρουάριο, προχωράμε τώρα στην μετατροπή των αποθηκών μας στο Αγρινίο, σε κεντρικές αποθήκες καπνών και κέντρο διανομής για τη Philip Morris International για όλη την Ευρώπη». 

«Πιστεύουμε ότι θα ενισχύσουμε το μεταφορικό και εξαγωγικό έργο της χώρας και με τις επενδύσεις μας, που έχουν ξεπεράσει τα 600 εκατομμύρια ευρώ την τελευταία δεκαετία, θα βοηθήσουμε και εμείς για την έξοδο της χώρας από την κρίση». 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ