Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

Αν η NELY και ο DECO είχαν φωνή !!

ΠΗΓΗ: " BLOKO.GR   "

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(11 ψήφοι)
Αν η  NELY και ο  DECO είχαν φωνή !!
Το επάγγελμα του αστυνομικού αναμφισβήτητα είναι συναρπαστικό σε οποιαδήποτε από τις εκφάνσεις του. Πόσο μάλλον συναρπαστικότερο γίνεται όταν η εξειδίκευση είναι απαραίτητη σε ορισμένες παραμέτρους του .
Η NELY μια συμπαθέστατη σκυλίτσα η οποία  λόγω σοβαρού προβλήματος  υγείας που αντιμετώπιζε είχε
μειωμένη απόδοση στην ανίχνευση ναρκωτικών ουσιών ,παρά την φιλότιμη προσπάθειά της .
 
Γράφει ένας αστυνομικός
 
Αν την παραλάμβανε  όπως προτάθηκε, σε εταιρεία προστασίας ζώων θα της έκαναν ευθανασία !!! Ο DECO ήταν ο αντικαταστάτης της σε πόλη νησιωτικού συμπλέγματος, μετά την διαδικασία της αποδοχής δωρεάς και την προβλεπόμενη δημοσίευση στην ιστοσελίδα <<ΔΙΑΥΓΕΙΑ>> .
Υπουργικές αποφάσεις ,Φ.Ε.Κ., εσωτερικές διαταγές ως γνωστόν, διέπουν στο εξής και την ζωή του  DECO .Την εφαρμογή όλων αυτών των διατάξεων ερήμην του τετράποδου καλούνται να ερμηνεύσουν άνθρωποι, γιατί κατά κύριο λόγο η νοημοσύνη υποτίθεται υπερτερεί του ενστίκτου! Η μικροπλακέτα (chip) της σειράς 96800……………και η αποδιδόμενη στο τετράποδο η ιδιότητα του δημοσίου υλικού ήταν τα εφόδια εκείνα που ταυτοποιούσαν την κατανομή του στον συνοδό αστυνομικό. Την σκυτάλη που παρέδωσε η  NELY στον DECO και παρέλαβε ο συνοδός αστυνομικός δεν δύναται επί μακρόν να βρει αποδέκτη στην ολοκλήρωση αυτής της περίεργης  και ατέλειωτης διαδρομής. Εγώ ως τρίτος σ αυτή την ιστορία πέρα από αστυνομικός  και συνδικαλιστής τυγχάνει να είμαι και φιλόζωος .
Η όποια συμβολή μου μέχρι σήμερα απέναντι σε κάθε συνάδελφο είναι μια ιδιότυπη παρακαταθήκη για μένα . Όταν όμως έγινα κοινωνός αυτής της μικρής και παραλειπόμενης ιστορίας μου κέντρισαν το ενδιαφέρον  οι πειθαρχικές και ποινικές της διαστάσεις πέρα απ την συγκίνηση που μου προκάλεσε το γεγονός αυτό καθ εαυτό .
Δυο παράλληλες διαδικασίες – έρευνες ,μια πειθαρχική και μία ποινική επιχειρούν να ρίξουν άπλετο φώς.
Η μηνυτήρια αναφορά του συνοδού αστυνομικού στην οποία εξιστορούνται χρονικά τα γεγονότα από 6/10/12  όταν  στον ίδιο χορηγήθηκε Φ.Π. για την σχολή μετεκπαίδευσης   για την εκπαίδευση  του DECO για έξι  βδομάδες χωρίς να λάβει την προβλεπόμενη από τον νόμο προκαταβολή. Άλλοτε  με προφάσεις από τους καθ ύλην  αρμόδιους  ότι δεν δικαιούται προκαταβολή μισθού ,ούτε το επίδομα διατροφής και συντήρησης σκύλου,παρα μόνο 20 ευρώγια ατομικά εισιτήρια ,εν αντιθέσει με άλλους συναδέλφους που  είχαν λάβει όλα τα παραπάνω.
Στις συνεχείς και έντονες διαμαρτυρίες του συνοδού αστυνομικού οι αρμόδιοι η δεν θα απαντούσαν στα τηλέφωνα η θα τον απαξίωναν κατά τους ισχυρισμούς του. Στα όρια της ανθρώπινης αντοχής και ανοχής υπέβαλε συνεχώς αναφορές με αποτέλεσμα στις 4/12/12 να διαταχθεί Π.Δ.Ε. 
Αναγκασμένος πλέον ο αστυνομικός συνοδός οικογενειάρχης και πατέρας ενός βρέφους να απαιτεί συνεχώς τα έξοδά του γιατί κατανάλωνε τον μισθό του και για την συντήρηση του σκύλου και εξ αιτίας αυτού του γεγονότος περιήλθε σε ένδεια ,αιτώντας ακόμα και ακρόαση Αρχηγού όπου και του κατεβλήθη τότε ένα μέρος του ποσού. Όλη αυτή η ταλαιπωρία προκάλεσε επιπλέον στον αστυνομικό περαιτέρω οικονομικά και οικογενειακά προβλήματα.που υποβάλλεται συνεχώς σε στερήσεις .
Ο συνεχής αυτός υπηρεσιακός πόλεμος όπως περιγράφονται και στην μηνυτήρια αναφορά του τον κατέστησαν υπηρεσιακό ένστολο ζητιάνο. Με τις συνεχείς οχλήσεις του του καταβάλλονταν κάποια ποσά χωρίς ποτέ εις το ακέραιο και χωρίς να έχει λάβει ακόμα το επίδομα διατροφής σκύλου από 3/9/12 έως 15/11/12 και το 50 % της προκαταβολής για την μετακίνησή του.
Μετά δε αυτή την επίπονη για αυτόν διαδικασία παρέσχε και έγγραφες εξηγήσεις που αναφέρονται στην συμπληρωματική μηνυτήρια αναφορά του στα πλαίσια της διενεργουμένης Π.Δ.Ε. στην οποία και φυσικά αρνήθηκε τις  αποδιδόμενες σε αυτόν κατηγορίες ,καταγγέλλοντας μάλιστα και τα γεγονότα στις εσωτερικές υποθέσεις .Σαν να μην έφταναν όλα αυτά ο διευθυντής του υπενθύμισε ότι διαμένει 15 χ.μ. μακριά από την Υπηρεσία κάτι που αντίκειται στον κανονισμό αιτώντας του αίτημα προς υποβολήν για να εγκριθεί η διαμονή του ( που; Στο σπίτι του) ο οποίος με δάνειο είχε αγοράσει και το περίεργο δε ήταν ότι και ο διευθυντής διέμενε σε απόσταση μεγαλύτερη των 15 χ.μ. 
Την προσωρινή λύση  φάνηκε ότι θα έδινε  ο νέος δ/ντής της διεύθυνσης .Ακόμα  όμως μέχρισήμερα ο ίδιος ταλαιπωρείται και τον βασανίζουν ερωτήματα όπως τα παρακάτω. Μήπως χάθηκε η δικογραφία ,όπως φαίνεται να του λένε,τι έλεγε το πόρισμα της Π.Δ.Ε μήπως τον δικαίωνε και απέδιδε ευθύνες σε άλλους. Μήπως και για τον ενεργούντα την Π.Δ.Ε. ήταν επίπονη αυτή η διαδικασία και ψυχοφθόρα ; Γιατί ανώτερος αξιωματικός τον προέτρεψε να εξομολογηθεί; Πού βρίσκεται σήμερα η Π.Δ.Ε. και ποιος την έχει χρεωθεί; Γιατι ο εν λόγω αξιωματικός ζήτησε εξαίρεση; Τι συνέβη μετα από αυτό το γεγονός;
.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ