Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Τετάρτη 21 Αυγούστου 2013

ΑΙΓΥΠΤΟΣ: ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ Ο ΗΓΕΤΗΣ ΤΗΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΗΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ. ΕΡΝΤΟΓΑΝ: ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΘΑΙΡΕΣΗ ΤΟΥ ΜΟΡΣΙ

ΠΗΓΗ : "    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ     "
21/08/2013
Ο ηγέτης της Μουσουλμανικής Αδελφότητας Μοχάμεντ Μπαντί
Με γρήγορο ρυθμό μεταβάλλεται η κατάσταση στην Αίγυπτο, όπου σύμφωνα με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης οι αιγυπτιακές δυνάμεις προχώρησαν στη σύλληψη του ηγέτη της Μουσουλμανικής Αδελφότητας Μοχάμεντ Μπαντί, το βράδυ της Δευτέρας προς Τρίτη στο Κάιρο. 

Ο Μοχάμεντ Μπαντί συνελήφθη μαζί με έναν ακόμη ανώτερο ηγέτη του κινήματος σε ένα διαμέρισμα κοντά στην περιοχή αλ- Ραμπαά Αντίγια τον τόπο όπου την Τετάρτη σκοτώθηκαν περισσότεροι από 280 υποστηρικτές του ανατραπέντος προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι. 

Αιγυπτιακό δικαστήριο διέταξε τη σύλληψή του, καθώς κατηγορείται για «υποκίνηση σε βία». Ο γιος του Μπαντί σκοτώθηκε την Παρασκευή, αλλά ο ηγέτης της συντηρητικής ισλαμικής ομάδας, που ιδρύθηκε το 1929, δεν παρέστη στην κηδεία. 

Στο μεταξύ, το Ισραήλ «βλέπει» πίσω από την καθαίρεση του ισλαμιστή προέδρου της Αιγύπτου Μόρσι ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. 

«Ξέρετε αυτό που λένε, ότι στην Αίγυπτο η δημοκρατία δεν στηρίζεται στις κάλπες. Ποιος βρίσκεται πίσω απ' αυτό; Το Ισραήλ» δήλωσε ο Τούρκος πρωθυπουργός, κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης του κόμματός του, του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP). 

Ο Ερντογάν υποστήριξε ότι στη διάρκεια ενός φόρουμ στη Γαλλία, πριν από τις εκλογές του 2012 που οδήγησαν στην εξουσία τους Αδελφούς Μουσουλμάνους του Μόρσι, «ο (Ισραηλινός) υπουργός Δικαιοσύνης και ένας εβραίος διανοούμενος είχαν χρησιμοποιήσει αυτή τη διατύπωση: 'Ακόμη κι αν οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι κερδίσουν τις εκλογές, δεν θα βγουν νικητές, διότι η δημοκρατία δεν στηρίζεται στις κάλπες'». 

Την ίδια ώρα, σε δίκη για την παραίτησή του από την θέση του αντιπροέδρου της Αιγύπτου μετά την αιματηρή καταστολή των υποστηρικτών της Μουσουλμανικής Αδελφότητας θα προσαχθεί στις 19 Σεπτεμβρίου ο Μοχάμεντ ΕλΜπαραντέι, σύμφωνα με την κρατική αιγυπτιακή εφημερίδα Αλ Αχράμ. 

Η προσφυγή εναντίον του έγινε από τον επικεφαλής του ποινικού δικαίου στο Πανεπιστήμιο Χελουάν, ο οποίος υποστηρίζει ότι ο ΕλΜπαραντέι είχε διοριστεί αντιπρόεδρος ως εκπρόσωπος της αντιπολίτευσης και όφειλε ως εκ τούτου να δώσει την παραίτησή του σε αυτήν. 

Σύμφωνα με την Αλ Αχράμ, ο ΕλΜπαραντέι έφυγε από το Κάιρο για την Βιέννη την Κυριακή. 

Παράλληλα, εκπρόσωπος της Υπάτης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα δήλωσε από την Γενεύη ότι η υπηρεσία των Ηνωμένων Εθνών θέλει να αποστείλει παρατηρητές στην Αίγυπτο για να κάνουν μια αποτίμηση της κατάστασης στην χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ