Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Παρασκευή 16 Αυγούστου 2013

ΥΠΟΙΚ: ΟΜΑΛΑ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΡΟΚΑΒΟΛΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΣΕ 4.752 ΝΕΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ

ΠΗΓΗ : "  ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ    " ΤΙ ΕΔΕΙΞΕ Η ΑΠΟΓΡΑΦΗ – ΠΟΙΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΕΞΕΤΑΖΟΝΤΑΙ
14/08/2013
Στους 1.929 ανέρχονταν, μέχρι το τέλος Ιουλίου, οι μη απογραφέντες συνταξιούχοι του Δημοσίου, στους οποίους έχει διακοπεί η καταβολή των συντάξεων, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Οικονομικών, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για τον εντοπισμό της κάθε περίπτωσης. 

Στο μεταξύ, κατά τη διαδικασία της απογραφής, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, προέκυψε ότι σε 2.260 περιπτώσεις συνταξιούχων που είχαν αποβιώσει, η σύνταξη καταβαλλόταν κανονικά μετά το θάνατο τους και για διάστημα μεγαλύτερο των έξι μηνών από την ημερομηνία διαγραφής τους από τις αρμόδιες υπηρεσίες. 

Το ποσό των αχρεωστήτως καταβληθεισών συντάξεων ανέρχονταν σε 35.811.994 ευρώ. Ύστερα από την αναζήτηση των αρμοδίων υπηρεσιών βρέθηκε το ποσό των 21.489.109 ευρώ, ενώ για το υπόλοιπο ποσό των 14.322.885 ευρώ συνεχίζεται η αναζήτηση από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Γενικού Λογιστηρίου. 

Σύμφωνα με το υπουργείο, το δημοσιονομικό όφελος που προκύπτει από τη διαδικασία διαγραφής των θανόντων συνταξιούχων ανέρχεται σε 865.888 ευρώ ανά μήνα. 

Σε δήλωσή του ο κ. Σταϊκούρας τόνισε πως «τα αποτελέσματα αυτά, σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν αφορμή εφησυχασμού», αλλά «συνιστούν έναυσμα εντατικοποίησης της προσπάθειας προκειμένου να αποκατασταθεί δικαιοσύνη σε ένα ευαίσθητο πεδίο όπως αυτό των συντάξεων, να συρρικνωθούν περισσότερο οι εκκρεμότητες προς τους δικαιούχους που έχουν καταθέσει αίτηση συνταξιοδότησης πριν τον Μάρτιο του 2013 και, μέσω της αύξησης προοπτικά του αριθμού των πολιτών που θα λαμβάνουν προκαταβολή σύνταξης, να διευθετηθεί ουσιαστικά το πρόβλημα του μεγάλου εισοδηματικού κενού που αντιμετώπιζαν τα τελευταία χρόνια οι συνταξιούχοι του Δημοσίου». 

Προκαταβολή συντάξεων 

Διαβεβαιώσεις έδωσε το υπουργείο Οικονομικών ότι η διαδικασία του μέτρου της προκαταβολής σύνταξης συνεχίζεται ομαλά και με εντατικό ρυθμό. 

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται πως «την 10η μέρα κάθε μήνα πιστώνεται στους λογαριασμούς των δικαιούχων η προβλεπόμενη προκαταβολή σύνταξης μέσω της Ενιαίας Αρχής Πληρωμών. Έτσι, καταβλήθηκε στις 10 Αυγούστου, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, η προκαταβολή σύνταξης για το μήνα Αύγουστο σε 4.752 υπαλλήλους, που αποχώρησαν από την Υπηρεσία μετά το Μάρτιο 2013 λόγω συνταξιοδότησης, σύμφωνα με τις οριζόμενες από το Νόμο προϋποθέσεις». 

Ο αριθμός των υπαλλήλων  ήταν 264 υπάλληλοι τον Ιούνιο και 1.126 υπάλληλοι τον Ιούλιο. 

Όπως σημειώνεται από το υπουργείο, μετά από τρεις μήνες υλοποίησης του μέτρου, προκύπτει ότι η προκαταβολή σύνταξης, σύμφωνα με τη σύγκριση των απολύτως καθαρών ποσών, έχει τελικά διαμορφωθεί περίπου στο 65% της τελικώς κανονισθείσας σύνταξης που θα λαμβάνει ο δικαιούχος υπάλληλος (μέση σύνταξη, Διευθυντής Υπουργείου με 35 έτη υπηρεσίας). 

Παράλληλα, όπως ανακοινώθηκε από τον κ. Σταϊκούρα, συνεχίζεται η προσπάθεια από τις υπηρεσίες του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους για την περαιτέρω σύντμηση του χρόνου απονομής της σύνταξης των δικαιούχων, οι οποίοι έχουν καταθέσει σχετική αίτηση πριν από τον Μάρτιο του 2013, ώστε να λάβουν το συντομότερο δυνατόν το σύνολο της σύνταξης που δικαιούνται. 

Μέχρι τώρα, έχει μειωθεί, μεσοσταθμικά, η χρονική διάρκεια για την απονομή της σύνταξης από τους 11- 12 μήνες το καλοκαίρι του 2012 στους 5- 6 μήνες.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ