Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Παρασκευή 23 Αυγούστου 2013

ΠΟΛΥ ΥΨΗΛΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΤΟΥ ΣΔΟΕ. ΑΓΓΙΖΟΥΝ ΤΟ 100%

ΠΗΓΗ : "    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ     "
23/08/2013
Φοροδιαφυγή σε πολύ υψηλά επίπεδα, που αγγίζει το 100%, βεβαίωσαν οι έλεγχοι που πραγματοποίησε των Αύγουστο το ΣΔΟΕ στους Παξούς και στη Σύμη, ενώ ακολουθεί η Σαντορίνη με ποσοστό παραβατικότητας πάνω από 96%. 

Αναλυτικότερα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ), στο πλαίσιο του προγράμματος «ΘΕΡΟΣ 2013» για την πάταξη της φοροδιαφυγής, του λαθρεμπορίου ποτών και του παραεμπορίου πραγματοποίησε, από 6 έως 18 Αυγούστου 2013, 1.256 ελέγχους σε ελληνικά νησιά και τουριστικούς προορισμούς της υπόλοιπης Ελλάδας. 

Για την πραγματοποίηση των ελέγχων, ενεργοποιήθηκαν περισσότερα από 100 συνεργεία ελέγχου του ΣΔΟΕ. Διαπιστώθηκε ότι 586 επιχειρήσεις ήταν παραβάτες και καταλογίστηκαν 5.668 παραβάσεις, κυρίως για μη έκδοση αποδείξεων και λειτουργία παράνομων ταμειακών μηχανών. 

Η μέση παραβατικότητα διαμορφώθηκε στο 46,65% ενώ οι δέκα περιοχές με την υψηλότερη παραβατικότητα είναι: Αμοργός- Παξοί- Σύμη (100%), Σαντορίνη (96,43%), Εύβοια (85%), Ρόδος (81%), Μύκονος- Άνδρος (80%), Πάρος- Αντίπαρος (77,80%), Κρήτη (62,90%), Τήνος (60%), Αττική (54%) και Χαλκιδική (34%). 

Επίσης, το ΣΔΟΕ με ειδικές εντολές του ειδικού γραμματέα προέβη, εφαρμόζοντας τον νόμο, στη σφράγιση 13 επιχειρήσεων, αναστέλλοντας τη λειτουργία τους για 48 ώρες. 

Πρόκειται για τρία κέντρα διασκέδασης, τέσσερα καφέ beach- bar και έξι επιχειρήσεις εστίασης. 

Στην περιοχή Φθιώτιδας, σε μία περίπτωση, το ΣΔΟΕ κατά τον έλεγχο διαπίστωσε την ύπαρξη δύο ταμειακών μηχανών, που λειτουργούσαν σε κέντρο διασκέδασης επί πενταετία, χωρίς να καταχωρούνται στα επίσημα βιβλία του καταστήματος οι εισπράξεις ούτε να αποδίδεται ο εισπραττόμενος από τους πελάτες ΦΠΑ. 

Βεβαιώθηκαν παραβάσεις για την πιο πάνω χρονική περίοδο και θα υποβληθεί προς τούτο σχετική δικογραφία στον αρμόδιο εισαγγελέα Λαμίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ