Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Τρίτη 20 Αυγούστου 2013

«ΔΟΜΕΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ». ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΜΙΛΟ UNESCO

ΠΗΓΗ : "   ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ  "
20/08/2013
Μια σημαντική ημερίδα εν πλω, με προορισμό την Αίγινα, διοργάνωσε ο Όμιλος για την UNESCO Noμού Πειραιώς και Νήσων, αφιερωμένη στην ευαισθητοποίηση του κοινού στις «Δομές Αντιμετώπισης της Φτώχειας», πριν από λίγες ημέρες.

Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια των ανθρωπιστικών και κοινωνικών προγραμμάτων του Ομίλου, με το πλοίο «Απόλλων» και ήταν Αφιερωμένη στην Ευαισθητοποίηση του Κοινού στις Δομές Αντιμετώπισης της Φτώχειας. 

Σε δήλωσή του ο Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Νομού Πειραιώς και Νήσων, Αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ομίλων Συλλόγων Κέντρων UNESCO (WFUCA),Υπεύθυνος για την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική κ. Ιωάννης Μαρωνίτης τόνισε πως η φετινή χρονιά, είναι μια χρονιά δύσκολη για όλους τους Έλληνες. Η οικονομική κρίση επηρέασε και αναμένεται να επηρεάσει ακόμη περισσότερο τις ζωές μας. 

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια ιδιαίτερα σημαντική τοποθέτηση από ειδικούς επιστημονικούς συνεργάτες του Ομίλου καθώς και από το επιστημονικό προσωπικό και στελέχη των Δομών Άμεσης αντιμετώπισης της φτώχειας σχετικά με την υλοποίηση των δομών. 

Συγκεκριμένα, στα πλαίσια της δράσης αυτής, ο Όμιλος δημιούργησε «Δομές Αντιμετώπισης της Φτώχειας»  στους Δήμους Κερατσινίου - Δραπετσώνας, Περάματος και Πειραιά. Εκεί έχουν δημιουργηθεί Κοινωνικό παντοπωλείο, φαρμακείο, υπνωτήριο, εστιατόριο, γραφείο διαμεσολάβησης, τράπεζα χρόνου, ανοιχτό κέντρο διημέρευσης και κοινωνικός λαχανόκηπος. 

Επιπλέον, το ταξίδι πλαισιώθηκε και από μουσικοχορευτικό πρόγραμμα. Χορός και μουσική πλημμύρισαν το πλοίο και οι παρευρισκόμενοι απόλαυσαν παραδοσιακούς χορούς από τον Σύλλογο Ποντίων Αγίας Βαρβάρας Ο ΦΑΡΟΣ, με Χοροδιδάσκαλο την κ. Σοφία Σαββίδου παρουσία στελεχών του Τομέα Λαϊκού Πολιτισμού του Ομίλου και συγκεκριμένα του Διευθυντή στο Παραδοσιακό Τραγούδι και Μουσική κ. Μάρκου Βαζαίου καθώς και της Διευθύντριας Λαϊκού Πολιτισμού Νεολαίας κας Γεωργίας Παράσχου. 

Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στην Αίγινα, οι συμμετέχοντες είχαν τη δυνατότητα να επισκεφτούν το νησί, την Αγία Μαρίνα και την Παλαιοχώρα, να γευτούν τα παραδοσιακά εδέσματα και να γνωρίσουν τη φιλοξενία των κατοίκων. Τέλος, επισκέφτηκαν το Ναό του Αγ. Νεκταρίου και το ναό της Αφαίας. 

Στην ημερίδα εν πλω συμμετείχαν μεταξύ άλλων μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ομίλου για την UNESCO Πειραιά και συγκεκριμένα οι κ.κ. Βάσω Παπαλάμπρου, Αγγελική Χιώτη και Ρούλα Καβακιώτη και ο κ. Μανώλης Λούβαρης Υπεύθυνος Προσέλκυσης Νέων Μελών καθώς και μία μεγάλη αντιπροσωπεία των εργαζομένων από όλες τις δομές – του Δήμου Κερατσινίου – Δραπετσώνας, Περάματος και του Πειραιά. 

Η Ημερίδα Ενώ Πλω πραγματοποιήθηκε και στηρίχθηκε από εργαζόμενους που έχουν προσληφθεί στα πλαίσια υλοποίησης των Προγραμμάτων Άμεσης Αντιμετώπισης της φτώχειας «Κύκλος Δράσης Κερατσινίου – Δραπετσώνας και Περάματος» και «Πειραιάς, Λιμάνι Αλληλεγγύης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ