Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Πέμπτη 1 Αυγούστου 2013

Η Αυστρία πάει Ελλάδα

ΠΗΓΗ : "   ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ    " ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΤΑΙ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΤΟ 6% ΤΟΥ ΑΥΣΤΡΙΑΚΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ
01/08/2013
Γράφει η Μαρίνα Κουρμπέλα

Σύμφωνα με Ελληνικές και Αυστριακές διπλωματικές υπηρεσίες, οι Αυστριακοί τουρίστες, που θα επισκεφθούν την Ελλάδα, φέτος, θα είναι περισσότεροι από τους 450.000 του 2012.  Τα τελευταία χρόνια δε, περίπου το, 6%  του αυστριακού πληθυσμού επισκέπτεται σταθερά τη χώρα μας, καθώς η Αυστρία, παρά τον μικρό συγκριτικά πληθυσμό της  (8,4 εκ. κάτοικοι), αποτελεί, παραδοσιακά, σταθερή τουριστική αγορά και συγκαταλέγεται στην πρώτη δεκάδα χωρών προέλευσης τουριστών, οι οποίοι επισκέπτονται την Ελλάδα. 

Με βάση τον πληθυσμό της δηλαδή, η Αυστρία είναι ο  πρώτος τουριστικός εταίρος της Ελλάδας. 

Tο 2012, οι Αυστριακοί τουρίστες (450.000) ήταν κατά 5% λιγότεροι από το 2011, κυρίως εξαιτίας των διαφόρων καταστάσεων στην Ελλάδα της κρίσης και της εικόνας της χώρας που προβλήθηκε από ορισμένα Μέσα Ενημέρωσης του εξωτερικού. Το μεγαλύτερο μέρος των Αυστριακών τουριστών (350.000) κινήθηκε αεροπορικώς.

Μετά τις εκλογές της 17ης Ιουνίου, παρατηρήθηκε ιδιαίτερα έντονη ζήτηση για ελληνικούς προορισμούς, γεγονός που σημαίνει ότι η τελική μείωση της τουριστικής κίνησης ήταν αποτέλεσμα της αβεβαιότητας που επικρατούσε στο κοινό. 

Η φετινή χρονιά ξεκίνησε με σαφώς ευοίωνες προοπτικές. Το σύνολο των Tour Operators, παρουσιάζουν διψήφια αύξηση στις κρατήσεις, με μερικούς να φθάνουν στο 20%, ενώ θα υπάρξουν περισσότερες ναυλωμένες πτήσεις προς ελληνικούς προορισμούς. 

Οι σημαντικότεροι Tour Operators είναι ο όμιλος TUI, ο Thomas Cook Neckermann και ο Rewe-ITS Billa Reisen και Jahn Reisen.
Όλοι ανεξαιρέτως οι εκπρόσωποι των Tour Operators,  αλλά και αεροπορικών εταιρειών (Austrian, Lauda Air, Flyniki) θεωρούν βέβαιη τη σταδιακή πλέον άνοδο της Ελλάδας τα επόμενα χρόνια ως τουριστική επιλογή. 

Προς την κατεύθυνση αυτή συμβάλλει, βεβαίως και  η βελτίωση των υποδομών μεταφορών και η αύξηση των απαιτούμενων εγκαταστάσεων.

Μετά την ένταξη του αεροδρομίου του Βόλου στις συνδέσεις με Αυστρία, προστέθηκαν, το 2012, και τα αεροδρόμια Καλαμάτας και Χίου, ενώ αυξάνονται οι πτήσεις για γνωστούς προορισμούς όπως  είναι η Μύκονος, η Σαντορίνη και η  Ρόδος. 
  

Blog:marina anastas.kourbela 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ