Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Πέμπτη 1 Αυγούστου 2013

ΕΠΙΤΑΧΥΝΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΩΝ ΖΗΤΑΕΙ ΤΟ ΔΝΤ

ΠΗΓΗ : "  ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ   " ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΡΟΟΔΟΥΣ
01/08/2013
Σημαντικές προόδους και διόρθωση ανισορροπιών που υπήρχαν πριν από την κρίση διαπιστώνει έκθεση της αποστολής του ΔΝΤ στην Ελλάδα, αν και όπως αναφέρεται  η μεταρρυθμιστική προσπάθεια είναι πίσω από το χρονοδιάγραμμα. 

Στην έκθεση προβλέπεται ανάπτυξη 0,6% το 2014, ενώ παράλληλα καταγράφεται αποσπασματική εφαρμογή των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, που οφείλεται και στο υψηλό κόστος της προσαρμογής. 

Επίσης, αναφέρεται ότι οι μεταρρυθμίσεις προσκρούουν σε επαναλαμβανόμενες πολιτικές κρίσεις και σε «συμφέροντα», που επηρεάζουν το επενδυτικό κλίμα. 

Επιπλέον, όσον αφορά στο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων διαπιστώνονται σημαντικές καθυστερήσεις, όπου στόχος για τα έσοδα μέχρι το Σεπτέμβριο είναι πλέον 900 εκατ. ευρώ (από 1,8 δισ. ευρώ) και γίνεται ειδική αναφορά στην αναγκαιότητα πώλησης της ΔΕΠΑ το συντομότερο δυνατό. 

Βέβαια, επισημαίνεται ότι με πρωτοφανή ευρωπαϊκή και διεθνή υποστήριξη και σταθερή δημοσιονομική προσαρμογή, η Ελλάδα βρίσκεται στο κατώφλι της επίτευξης πρωτογενούς πλεονάσματος, αλλά παραμένει η ευθύνη για συνέχιση των μεταρρυθμίσεων με ταχύτητα, ώστε να ξεκλειδώσει η ανάπτυξη και να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας. 

Ακόμη, στην έκθεση καταγράφονται αναλυτικά τα συμφωνηθέντα μέτρα μεταξύ ελληνικών αρχών και δανειστών και κατονομάζονται καθυστερήσεις στην τιμολόγηση των φόρων ακίνητης περιουσίας, υπερβάσεις στις δαπάνες για την υγεία και αδυναμίες στον μηχανισμό είσπραξης φόρων. 

Ειδικά για τη φορολογική διοίκηση επισημαίνεται ότι υπήρξε κάποια πρόοδος στην ενίσχυση της αυτονομίας των εσόδων, αν και η είσπραξη χρεών έχει μείνει πίσω παρά τις πρόσφατες νομοθετικές αλλαγές. 

Αναφορά υπάρχει και για την έξοδο υπαλλήλων από το Δημόσιο. Ειδικότερα, γίνεται λόγος για «αντικατάσταση» των απολυθέντων με νέο προσωπικό, με τα «απαιτούμενα προσόντα».
Όσον αφορά το κλείσιμο της ΕΡΤ, το ΔΝΤ αναφέρει ότι θα ανοίξει ένας μικρότερος, πιο αποτελεσματικός φορέας, στον οποίο θα μπορούσε να επαναπροσληφθεί ένας αριθμός πρώην υπαλλήλων της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ