Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Τρίτη 13 Αυγούστου 2013

ΑΝΑΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΔΕΚΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΟΥ ΑΠΕΔΡΑΣΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΜΥΓΔΑΛΕΖΑ

ΠΗΓΗ : "  ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ  "ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΣΟΒΑΡΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΠΟΥ ΞΕΣΠΑΣΑΝ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΛΕΙΣΤΗΣ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ
12/08/2013
Σε εξέλιξη είναι έρευνες της αστυνομίας για τον εντοπισμό των δέκα μεταναστών (οκτώ Πακιστανοί και δύο Αφγανοί) που απέδρασαν, εκμεταλλευόμενοι τα επεισόδια  το βράδυ του Σαββάτου, από το Κέντρο Κλειστής Φιλοξενίας Αλλοδαπών στην Αμυγδαλέζα, ενώ άλλοι 14 αλλοδαποί (11 Πακιστανοί, δύο Αφγανοί και ένας από το Μπαγκλαντές) συνελήφθησαν στον περιβάλλοντα χώρο του Κέντρου. 

Τα επεισόδια ξεκίνησαν γύρω τις 9 το βράδυ του Σαββάτου, την ώρα της διανομής φαγητού, όταν αλλοδαποί, επιτέθηκαν εναντίον αστυνομικών φρουρών, βάζοντας παράλληλα φωτιά σε στρώματα και κοντέινερ της εγκατάστασης, διαμαρτυρόμενοι για τον παρατεταμένο χρόνου κράτησής τους. 

Στο κέντρο κράτησης μετέβησαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες δέχθηκαν επίθεση με πέτρες και άλλα αντικείμενα με αποτέλεσμα, σύμφωνα με τις αρχές, να τραυματιστούν 10 αστυνομικοί. 

Επί τόπου μετέβησαν και πέντε οχήματα της Πυροσβεστικής με 15 πυροσβέστες. 

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, δέκα αλλοδαποί κρατούμενοι κατάφεραν να αποδράσουν και άλλοι δεκατέσσερις συνελήφθησαν πριν προλάβουν να απομακρυνθούν. 

Η Ασφάλεια Αττικής, που διενεργεί την προανάκριση, έχει ταυτοποιήσει την εμπλοκή ακόμη 41 κρατουμένων στην εξέγερση και συνεχίζει την έρευνα για τυχόν συμμετοχή και άλλων. 

Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, η στάση εκδηλώθηκε στις 21.10, κατά τον χρόνο διανομής του φαγητού. 

Ομάδες ατόμων, από τους συνολικά 1.620 κρατούμενους αλλοδαπούς, επιτέθηκαν απρόκλητα στους αστυνομικούς φρουρούς, με ρίψη πετρών, μπουκαλιών νερού, τα οποία είχαν γεμίσει με χαλίκια, και λοιπών αντικειμένων, ενώ παράλληλα έβαλαν φωτιές σε σακούλες απορριμμάτων, στρώματα κρεβατιών και οικίσκους. 

Για την αποκατάσταση της τάξης πραγματοποιήθηκε μεγάλη αστυνομική επιχείρηση, με τη συνδρομή ενισχυτικών δυνάμεων της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής και η κατάσταση ομαλοποιήθηκε στη 01.00 ώρα περίπου, μετά τα μεσάνυχτα. 

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίζεται δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της στάσης κρατουμένων, της πρόκλησης επικίνδυνων σωματικών βλαβών, της αντίστασης, της απόδρασης και της πρόκλησης διακεκριμένων φθορών, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών. 

Δήμαρχος Αχαρνών: «Ο ξεσηκωμός των μεταναστών ήταν κάτι που περιμέναμε» 

Για «αναμενόμενο ξεσηκωμό» των αλλοδαπών κρατουμένων στο Κέντρο Μεταναστών της Αμυγδαλέζας, μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο δήμαρχος Αχαρνών, Σωτήρης Ντούρος, ο οποίος τόνισε ότι «οι συνθήκες κράτησης στο Κέντρο είναι άθλιες και ο ξεσηκωμός των μεταναστών ήταν κάτι που το περιμέναμε» 

Ο κ. Ντούρος πρόσθεσε ακόμη πως την προηγούμενη Τετάρτη συναντήθηκε με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για να του εκφράσει την ανησυχία του, δεδομένου ότι «1.650 άνθρωποι στοιβαγμένοι στον ίδιο χώρο είναι πάρα πολλοί και δεν μπορούν να ζήσουν σε κοντέινερ, που το καλοκαίρι η θερμοκρασία φτάνει τους 50 βαθμούς Κελσίου». 

«Η ζωή των μεταναστών χωρίς χαρτιά καταπατάται διαρκώς στο Κέντρο και η ανακοίνωση της παράτασης κράτησής τους, σε συνδυασμό με τις συνθήκες διαβίωσης ξεχείλισε το ποτήρι», υπογράμμισε ο δήμαρχος. 

Καταγγελίες της Κίνησης «Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Ρατσιστική Απειλή» 

Σημειώνεται πως σε καταγγελίες, στις οποίες προέβη ο επικεφαλής της Κίνησης «Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Ρατσιστική Απειλή», Πέτρος Κωνσταντίνου, αναφέρεται ότι πριν από πέντε μέρες οι μετανάστες, κρατούμενοι στο Κέντρο, έθεσαν σε λειτουργία το αιρκοντίσιον χωρίς τη συγκατάθεση των αστυνομικών φρουρών, οι οποίοι έκοψαν την ηλεκτροδότηση σε όλη την εγκατάσταση. 

Επίσης, ο κ. Κωνσταντίνου υποστήριξε ότι το κλίμα στο Κέντρο άρχισε να γίνεται εχθρικό, όταν πριν από περίπου δύο εβδομάδες, μετανάστες που εκτελούσαν τα θρησκευτικά τους καθήκοντα, στο πλαίσιο του μπαϊραμιού, δέχθηκαν παρενοχλήσεις από τους φρουρούς. 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ