ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ
*Η ΚΕΝΥΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΦΟΡΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΘΕΑΤΡΟ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΤΗΣ ΑΛ ΚΑΕΝΤΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΡΑΦΥΑΔΩΝ ΤΗΣ , ΟΠΩΣ ΤΟ 1998 ΚΑΙ ΤΟ 2002. ΟΙ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΛ ΚΑΕΝΤΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΟΜΑΛΙΚΗΣ ΑΛ ΣΕΜΠΑΑΜΠ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΦΡΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΕΣ.
*Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΠΟΛΥΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΤΟΥ ΝΑΙΡΟΜΠΙ ΔΕΙΧΝΕΙ ΟΤΙ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΝ ΠΟΛΥΠΛΗΘΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΜΕΛΕΤΗΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ.
*ΠΑΡΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΙΜΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ Η ΚΕΝΥΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΕ ΣΤΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΗΠΑ, ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΨΕΙ ΜΕΓΑ-ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΛΟΚΑΜΙΑ ΤΗΣ ΑΛ ΚΑΕΝΤΑ.
*Η ΑΛ ΣΕΜΠΑΑΜΠ ΣΤΗΝ ΒΟΡΕΙΑ ΚΕΝΥΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΦΤΩΧΟΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΟΥ ΝΑΙΡΟΜΠΙ ΕΧΕΙ ΙΣΧΥΡΟΥΣ ΚΑΙ ΦΑΝΑΤΙΚΟΥΣ ΘΥΛΑΚΕΣ. ΜΠΟΡΕΙ ΣΕ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΠΩΛΕΣΕΙ ΕΔΑΦΗ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΚΑΙ ΝΟΤΙΑ ΤΗΣ ΣΟΜΑΛΙΑΣ, ΑΛΛΑ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΛΕΣ ΚΑΙ ΑΣΥΜΜΕΤΡΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ.
*Η ΚΕΝΥΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΗΝΩΜΕΝΩΝ ΕΘΝΩΝ, ΑΡΑ Η ΑΛ ΣΕΜΠΑΑΜΠ ΕΠΙΛΕΓΕΙ ΧΩΡΑ ΜΕ ΠΟΛΥΓΛΩΣΣΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΕΣ ΠΡΟΕΚΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ. ΤΟ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ Η ΧΑΡΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΝ.
*ΣΤΟΝ 21ο ΑΙΩΝΑ Η ΑΦΡΙΚΗ ΘΑ ΚΑΤΑΣΤΕΙ ΒΑΣΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΕΘΝΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ/ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΑΝΑΦΕΡΩ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ-ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΣΕ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΜΟΥ ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ.
*ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΤΛΑΝΤΙΚΟ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΙΝΔΙΚΟ ΕΧΟΥΜΕ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΦΑΝΑΤΙΚΩΝ ΙΣΛΑΜΙΣΤΩΝ. ΤΟ ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΟΥΜΕ ΣΤΗ ΝΙΓΗΡΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΠΟΚΟ ΧΑΡΑΜ, ΣΤΗΝ ΒΟΡΕΙΑ ΑΦΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΑΧΕΛ ΜΕ ΤΗΝ ΑΛ ΚΑΕΝΤΑ ΤΟΥ ΜΑΓΚΡΕΜΠ, ΩΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΟΜΑΛΙΑ-ΑΝΑΤ ΑΦΡΙΚΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΛ ΣΕΜΠΑΑΜΠ. Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΓΚΥΜΟΝΕΙ ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΟΥΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ.
*ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΩΝ 22 ΚΡΑΤΩΝ ΜΕ ΤΙΣ ΗΠΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΑΛΛΙΑ ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΑΝΤΙΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ, ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΟΥΝ ΤΙΣ ΙΣΛΑΜΟΓΕΝΕΙΣ ΑΚΡΑΙΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ.
*Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΠΟΛΥΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΤΟΥ ΝΑΙΡΟΜΠΙ, ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ LESSONS LEARNED ΝΑ ΤΗΝ ΑΝΑΛΥΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΥΓΚΡΙΝΟΥΜΕ ΜΕ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΣ ΣΤΟΝ ΑΝΑΠΤΥΣΟΜΕΝΟ ΚΟΣΜΟ ΟΠΩΣ ΠΡΟ ΜΗΝΩΝ ΣΤΗΝ ΑΛΓΕΡΙΑ ΣΤΟ ΙΝ ΑΜΕΝΑΣ /ΚΕΝΤΡΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΕΚΕΙΝΗ ΤΟΥ 2008 ΣΤΗΝ ΜΟΥΜΠΑΙ ΤΗΣ ΙΝΔΙΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΑΝΑΤΙΚΟΥΣ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΗΡΘΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΑΙ ΠΡΟΚΑΛΕΣΑΝ ΧΑΟΣ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 180 ΘΥΜΑΤΑ ΣΤΗ ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΙΝΔΙΑΣ.