Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ 1,2 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΤΕ.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΑΜΑΡΑ - ΤΣΑΜΑΖΠΗΓΗ : "  ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ  "
26/09/2013
Με τον πρωθυπουργό συναντήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ, Μιχάλη Τσαμάζ, ο οποίος ενημέρωσε τον κ. Σαμαρά για τα μελλοντικά επενδυτικά σχέδια του ΟΤΕ, ύψους 1,2 δισ. ευρώ μέσα σε τέσσερα χρόνια, καθώς και τη συμβολή του στην ανάπτυξη των τηλεπικοινωνιακών υποδομών της χώρας.
 
 
 

Ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε από τον κ. Τσαμάζ για τις επενδύσεις που έχει πραγματοποιήσει ο όμιλος σε δίκτυα και τεχνολογίες στη χώρα τα τελευταία πέντε έτη και οι οποίες ανέρχονται σε περίπου 2 δις. ευρώ, καθιστώντας τον ΟΤΕ έναν από τους σημαντικότερους εγχώριους επενδυτές.
Ο κ. Τσαμάζ αναφέρθηκε και στη διείσδυση του ADSL στην ελληνική κοινωνία, το οποίο είναι διαθέσιμο στο 91% του πληθυσμού, ενώ σημείωσε πως ο ΟΤΕ επενδύει στην ανάπτυξη δικτύου FTTC- VDSL, με τις οπτικές ίνες να φτάνουν σταδιακά στις γειτονιές και ταχύτητες 50 Mbps να είναι ήδη διαθέσιμες σε 1 εκατ. νοικοκυριά.
Επίσης, ο πρόεδρος του ΟΤΕ τόνισε πως ο όμιλος αναμένεται να προχωρήσει σε επενδύσεις ύψους 1, 2 δισεκατομμυρίων ευρώ την επόμενη τετραετία, ενώ σημαντικό μέρος των νέων επενδύσεων αφορά σε δίκτυα νέας γενιάς σταθερής και κινητής τηλεφωνίας.
Ο κ. Σαμαράς ανέφερε ότι τα τηλεπικοινωνιακά δίκτυα και οι υποδομές αποτελούν παρακαταθήκη για το μέλλον και εγγύηση εισόδου της Ελλάδας στην ψηφιακή εποχή και πρόσθεσε ότι οι επενδύσεις που προγραμματίζει ο ΟΤΕ αποτελούν ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία. 
«Η επιτυχημένη πορεία του ΟΤΕ επιβεβαιώνει την ορθότητα της στρατηγικής των αποκρατικοποιήσεων, αποτελώντας κορυφαίο παράδειγμα ενός πρώην κρατικού μονοπωλίου που μέσα σε λίγα χρόνια έχει μετασχηματιστεί πλήρως σε μια υγιή, ανταγωνιστική εταιρεία, προς όφελος όλων των πολιτών της χώρας μας», είπε ο πρωθυπουργός.
Στη συνάντηση συζητήθηκε και ο ρόλος του ΟΤΕ στην απασχόληση, με 14.700 εργαζομένους και πάνω από 100.000 έμμεσες θέσεις εργασίας, καθώς και η συνεισφορά του στην εθνική οικονομία, μέσω φορολογίας και κοινωνικών εισφορών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ