ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ
*Η ΠΕΜΠΤΗ ΔΙΑΔΟΧΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ ΟΜΠΑΜΑ ΣΤΗΝ ΓΣ/ΟΗΕ ΘΑ ΤΗΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΑ ΩΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΣΕ ΔΥΟ ΒΑΡΚΕΣ.
*Ο ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΧΕΙ ΔΕΧΘΕΙ ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΟ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΑΠΟ ΤΑ ΗΞΕΙΣ ΑΦΗΞΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΑΝ ΘΑ ΕΠΙΤΕΘΕΙ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΧΗΜΙΚΩΝ ΟΠΛΩΝ ΤΟΥ ΑΣΑΝΤ.
*ΕΝΩ ΕΠΙ 20 ΗΜΕΡΕΣ ΕΛΕΓΕ ΟΤΙ ΘΑ ΠΛΗΞΕΙ ΤΗΝ ΔΑΜΑΣΚΟ, ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΑΛΥΤΕΣ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟΙ, ΚΑΙ ΞΑΦΝΙΚΑ ΤΑ ΓΥΡΙΣΕ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕ Η ΜΟΣΧΑ ΠΕΡΙ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΟΛΛΩΝ ΧΗΜΙΚΩΝ ΟΠΛΩΝ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥΣ, ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΧΡΟΝΟΒΟΡΑ ΚΑΙ ΑΜΦΙΛΕΓΟΜΕΝΗ.
*ΕΝΩ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ ΤΩΝ ΗΠΑ ΜΕ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ, ΤΑ ΕΡΙΞΕ ΣΤΟ ΚΟΓΚΡΕΣΟ, ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΔΗΛΩΝΕ ΟΤΙ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ.ΣΤΟ ΚΟΓΚΡΕΣΟ ΠΟΥ ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΓΝΩΣΤΩΝ ΓΕΡΟΥΣΙΑΣΤΩΝ…ΟΥΤΕ ΕΚΕΙ ΕΙΧΕ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕΙ ΙΣΧΥΡΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ…
*ΧΘΕΣ ΕΠΕΜΕΙΝΕ ΣΤΗΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΛΥΣΗ, ΑΝ ΔΕΝ ΑΠΟΔΩΣΕΙ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ. ΣΤΟ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΡΑΒΙΚΟ ΚΟΣΜΟ ΕΧΕΙ ΔΕΧΘΕΙ ΠΛΗΓΜΑ Η ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΤΟΥ.
*ΒΑΣΙΚΕΣ ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΤΩΝ ΗΠΑ, ΟΠΩΣ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ, Η ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ, Η ΙΟΡΔΑΝΙΑ, ΚΑΙ ΤΑ ΗΑΕ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΟΥΝ.
*ΧΘΕΣ ΕΠΑΝΕΦΕΡΕ ΤΟ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΙΡΑΝΙΚΟ ΠΥΡΗΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ. ΟΙ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΙ ΔΕΝ ΠΕΙΘΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΡΑΝΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΡΟΥΧΑΝΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΛΕΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΤΕΧΕΡΑΝΗΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΚΝΕΥΡΙΣΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΟΝ ΟΜΠΑΜΑ ΓΙΑΤΙ ΑΝΟΙΓΕΤΑΙ ΠΟΛΥ ΠΡΟΣ ΤΟ ΙΡΑΝ….ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΤΟΥ ΚΟΛΠΟΥ.
*ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΦΟΒΙΚΟΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΟΦΑΣΙΣΤΟΣ, ΕΝΩ ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΚΑΛΗ ΦΑΣΗ. ΒΑΣΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ-ΦΙΛΕΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΟΠΩΣ Η ΒΡΑΖΙΛΙΑ , Η ΝΙΓΗΡΙΑ ΚΛΠ, ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΟΥΝ ΟΤΙ ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ….
*ΑΣΦΑΛΩΣ ΕΠΕΣΗΜΑΝΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΗΤΤΗΘΕΙ Ο ΧΙΤΛΕΡ ΑΠΟ ΜΗ-ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ….ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΙΣΧΥΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΛ ΚΑΕΝΤΑ , ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΕΙΣ….
*ΕΧΕΙ ΕΚΛΕΙΨΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΜΥΝΑΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΤΣΑΚ ΧΕΙΓΚΕΛ, ΕΝΩ ΕΧΕΙ ΠΕΡΑΣΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΣΤΟΝ ΥΠΕΞ ΚΕΡΙ, ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΦΑΚΕΛΟΥ ΙΡΑΝ.
*ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ ΣΤΗΝ ΚΕΝΥΑ, ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΚΑΠΟΙΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ, ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ Η Μ.ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΚΟΜΑΝΤΟΣ ΣΤΟ ΝΑΙΡΟΜΠΙ.
*ΓΕΝΙΚΑ Η ΦΕΤΕΙΝΗ ΤΟΥ ΟΜΙΛΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΕ-ΟΠΩΣ ΜΟΥ ΕΓΡΑΨΑΝ-ΠΟΛΛΕΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ. ΗΤΑΝ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΕΜΦΑΝΙΖΕΙ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΑΡΧΗ ΣΕ ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΑΝΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΙΔΙΟΤΥΠΟΥ ΣΚΕΠΤΙΚΙΣΜΟΥ.