Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

«Χρώμα Φθινοπώρου». ΜΕ ΤΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ

ΠΗΓΗ : "  ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ  "
23/09/2013
Η Χορωδία του Δήμου Αθηναίων υποδέχεται τη νέα καλλιτεχνική περίοδο με ένα μουσικό καλειδοσκόπιο για την αλλαγή των εποχών και των διαθέσεων.
Φιλοδοξώντας να γεφυρώσει τον χώρο ανάμεσα στο αμιγώς λυρικό ή συμφωνικό ρεπερτόριο, την αθηναϊκή πολυφωνική παράδοση και τη σύγχρονη λόγια δημιουργία, η Χορωδία των Μουσικών Συνόλων του Δήμου Αθηναίων ιδρύεται το 1999 ως η τρίτη ιστορικά ελληνική επαγγελματική χορωδία και ένα από τα πέντε αυτοδύναμα Μουσικά Σύνολα του Δήμου Αθηναίων.
Αποτελούμενη από επαγγελματίες τραγουδιστές, με κλασικές σπουδές αλλά και την εμπειρία άλλων μουσικών χώρων, θεμελιώνει πρωταρχικό ρόλο στην πολιτιστική ζωή της πρωτεύουσας και αποκτά σταθερό κοινό, παρουσιάζοντας όλα τα είδη της φωνητικής μουσικής, ελληνικής και διεθνούς, σύγχρονης και κλασικής. Λόγω του πολύπλευρου προφίλ της γίνεται περιζήτητη από συνθέτες και αρχιμουσικούς και συνεργάζεται πλέον τακτικά με όλα τα μεγάλα μουσικά σύνολα της χώρας και με φορείς όπως το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και Θεσσαλονίκης, το Φεστιβάλ Αθηνών και η Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών, υπό την μπαγκέτα πολλών καταξιωμένων αρχιμουσικών.
Ξεχωριστές στιγμές στην πορεία της χορωδίας αποτέλεσαν οι διεθνείς συνεργασίες με τους Jean Michel Jarre και Ennio Morricone στο Ηρώδειο, καθώς και οι εμφανίσεις στο Πασχαλινό Φεστιβάλ της Μόσχας «Βαλέρι Γκέργκιεφ» και στο Διεθνές Φεστιβάλ Κωνσταντινούπολης με την «Ορέστεια» του Ξενάκη υπό τη διεύθυνση του Gürer Aykal. Πρόσφατη επιτυχία της χορωδίας η συμμετοχή της στην πολυβραβευμένη ηχογράφηση της όπερας «Αλέξανδρος» του Handel για την εταιρεία Decca, με διεθνή διανομή υπό την μπαγκέτα του Γιώργου Πέτρου.
Παράλληλα με την καλλιτεχνική της προσφορά, η χορωδία επιτελεί αξιόλογο κοινωνικό έργο, παρουσιάζοντας ειδικά επιλεγμένα προγράμματα φωνητικής μουσικής σε σχολεία, λέσχες φιλίας, γηροκομεία και απομακρυσμένες γειτονιές της πόλης, ενώ συχνά συμμετέχει σε εκδηλώσεις κοινωφελών και φιλανθρωπικών οργανώσεων.
Τη χορωδία από την ίδρυσή της διευθύνει ο Σταύρος Μπερής.
Πιάνο: Κατερίνα Καραμπάτσα
Μουσική διεύθυνση: Σταύρος Μπερής
Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου 2013, ώρα 20:30
Πολυχώρος Δήμου Αθηναίων «Άννα & Μαρία Καλουτά», Τιμοκρέοντος 6Α, Νέος Κόσμος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ