Μία ακόμη αμερικανική επιθετική μονάδα αναγνώρισης αναπτύχθηκε στη Νότια Κορέα, στο πλαίσιο των προσπαθειών της Ουάσινγκτον να εξισορροπήσει την «στρατιωτική ασφάλεια» στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού, αναφέρει σχετική ανακοίνωση των αμερικανικών δυνάμεων Κορέας (USFK).
«Η 4η μονάδα αναγνωρίσεως (ΕΑΝ) του 6ου συντάγματος Ιππικού έφτασε στο στρατόπεδο Humphreys στο Pyeongtaek, νότια της πρωτεύουσας της Σεούλ, την Τετάρτη από την αμερικανική Βάση στο Lewis-McChord της Ουάσιγκτον για να εκτελέσει τα καθήκοντα της, υπαγόμενη στην 2η Μεραρχία Πεζικού», καταλήγει η ανακοίνωση του αμερικανικού στρατού .
Η μονάδα αυτή θα είναι η πρώτη που θα εκτελέσει αποστολή 9 μηνών υπακούοντας στην εκ περιτροπής ανάπτυξη αμερικανικών μονάδων στη Νότια Κορέα.
Η μονάδα αποτελείται περίπου 380 στρατιώτες με 30 OH-58D Kiowa εξοπλισμένα ελικόπτερα για αναγνωριστικού τύπου αποστολές στο στρατόπεδο Humphreys. «Η μονάδα αναγνώρισης αποτελεί μέρος της στρατηγικής του αμερικανικού στρατού για να «ευθυγραμμιστεί» η ασφάλεια και η σταθερότητα στην περιοχή ». « Η μονάδα αυτή κουβαλά μαζί της την ικανότητα εξακρίβωσης και αναγνώρισης μαζί με την τεράστια δύναμη πυρός που διαθέτει» δήλωσε ο συνταγματάρχης Walter Rugen, Υδκτης της επιχειρησιακής διοίκησης της ταξιαρχίας ελικοπτέρων .
«Η ανάπτυξη της μονάδας αναγνώρισης ενισχύει τα μέγιστα της προσπάθειας που καταβάλει το αμερικανικό Πεντάγωνο στην αποκατάσταση της «ισορροπίας» στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού», καταλήγει με ανακοίνωση η USFK , σημειώνοντας ότι αυτό θα ενισχύσει τις δυνατότητες αποτελεσματικής αποτροπής πιθανής επίθεσης στην κορεατική χερσόνησο.
http://english.chinamil.com.cn/
Γ. Μοτσάκος
Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών