ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ
*ΜΕΤΑ ΔΡΑΜΑΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑΠΛΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΑ/ΟΗΕ ΤΑ ΧΑΡΑΜΑΤΑ ΠΕΡΑΣΕ ΟΜΟΦΩΝΑ Η ΑΠΟΦΑΣΗ 2118 ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΗΜΙΚΟ ΑΦΟΠΛΙΣΜΟ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ.
*ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ Η ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΟΤΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ 1Η ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ Η ΣΥΡΙΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙ ΚΑΙ ΑΦΟΠΛΙΣΕΙ ΧΗΜΙΚΑ ΟΠΛΑ, ΕΝΩ ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΜΕΣΑ ΤΟΥ 2014 ΝΑ ΕΧΟΥΝΕ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΕΙ, ΜΕ ΜΕΡΙΜΝΑ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΗΜΙΚΟ ΑΦΟΠΛΙΣΜΟ ΠΟΥ ΕΔΡΕΥΕΙ ΣΤΗΝ ΧΑΓΗ.
*ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΟΝΑ ΠΙΕΣΤΙΚΟ, ΓΙΑΤΙ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΤΟΝΟΥΣ ΝΕΥΡΟΠΑΡΑΛΥΤΙΚΩΝ ΑΕΡΙΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΟΥΣΙΩΝ.ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΒΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ Η ΣΥΡΙΑ ΝΑ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΟΠΛΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝ ΛΟΓΩ ΑΠΟΦΑΣΗ…
*Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΜΗ-ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΜΕΣΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΠΛΗΓΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΥΣΗ, ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΛΗΨΗ ΜΙΑΣ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΑ/ΟΗΕ.. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΡΩΣΙΚΟΥ ΒΕΤΟ.
*ΓΙΑ ΤΟ ΛΟΓΟ ΑΥΤΟ Ο ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΥΠΕΞ ΚΕΡΙ ΜΙΛΗΣΕ ΓΙΑ ΙΣΧΥΡΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ, ΑΛΛΑ ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΗΠΑ ΕΧΟΥΝΕ ΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΟΥΣ.ΠΑΝΤΟΤΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ……
*Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΟΤΙ ΑΣΦΑΛΩΣ ΘΑ ΛΗΦΘΟΥΝ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΑΠΕΙΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΧΗΜΙΚΑ ΟΠΛΑ ΤΗΣ ΔΑΜΑΣΚΟΥ.
*ΗΔΗ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΕΣ ΤΟΥ ΟΗΕ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΕΤΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ, ΕΝΩ ΣΤΙΣ 22-24-25 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΕΙΧΑΝ ΣΥΛΛΕΞΕΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΠΟ ΚΑΤΑΓΓΕΛΘΕΙΣΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΧΡΗΣΗΣ ΧΗΜΙΚΩΝ ΟΠΛΩΝ ΑΠΟ ΣΤΡΑΤΟ ΚΑΙ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΖΟΜΠΑΡ-ΜΠΑΧΑΡΙΓΙΑ ΚΑΙ ΑΣΡΑΦΙΑΤ.
*ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΠΑΡΑΜΕΝΩ ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΣΥΜΦΩΝΗΘΕΝΤΩΝ. 9 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ Η ΛΙΒΥΗ ΕΧΕΙ ΑΚΟΜΑ ΧΗΜΙΚΑ ΟΠΛΑ. ΑΣ ΛΑΒΟΥΜΕ ΥΠΟΨΗ ΤΗΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΙΜΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΩΝ ΤΖΙΧΑΝΤΙΩΝ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ. ΕΠΙΣΗΣ ΤΟ ΟΤΙ ΜΑΙΝΕΤΑΙ ΕΜΦΥΛΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΚΛΠ.ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΘΑΝΑ. ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΩΣ ΠΩΣ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΦΟΡΤΙΑ ΧΗΜΙΚΩΝ ΟΠΛΩΝ ΠΑΝΕ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΛΙΒΕΝΕΖΙΚΗ ΣΙΙΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΧΕΖΜΠΟΛΛΑΧ. ΕΠΙΣΗΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΝΕΑ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ…ΑΠΟ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΠΛΕΥΡΑ…
ΤΕΛΟΣ Ο ΜΟΝΙΜΟΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ ΣΤΑ ΗΝΩΜΕΝΑ ΕΘΝΗ ΕΠΕΚΡΙΝΕ ΤΙΣ ΗΠΑ, ΤΗΝ ΓΑΛΛΙΑ, ΤΑ ΗΑΕ, ΤΗΝ Σ.ΑΡΑΒΙΑ, ΤΟ ΚΑΤΑΡ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΟΤΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΠΟΛΥΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥΣ ΑΝΤΑΡΤΕΣ.