Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013

Νέα καταδίκη της Τουρκίας. ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

ΠΗΓΗ : " ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ  "
20/09/2013
Για άλλη μια φορά καταδικάστηκε η Τουρκία από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης, αυτή τη φορά για παραβίαση του δικαιώματος να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα (άρθρο 3 του πρωτοκόλλου αρ.1, συμμετοχή σε ελεύθερες εκλογές), ένας κρατούμενος για ακάλυπτες επιταγές επιχειρηματίας, στον οποίο δεν επιτράπηκε να ψηφίσει σε δύο εκλογικές διαδικασίες στη χώρα αυτή.
Κρίνοντας ότι η αυτόματη και αδιάκριτη απαγόρευση του δικαιώματος ψήφου σε κρατουμένους των φυλακών αποτελεί πολύ σκληρό μέτρο το οποίο δεν συνάδει με την Σύμβαση Προστασίας των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, το Δικαστήριο, καταδικάζοντας την Τουρκία, επανέφερε στο προσκήνιο το θέμα του δικαιώματος συμμετοχής σε εθνικές εκλογές κρατουμένων σε φυλακές για διάφορα αδικήματα.
Υπενθύμισε στην απόφαση του ότι στην υπόθεση Χερστ εναντίον Ηνωμένου Βασιλείου (6η Οκτωβρίου 2005) το Δικαστήριο έκρινε ότι υπήρξε παραβίαση της Σύμβασης διότι επιβλήθηκε γενική και άνευ διακρίσεων απαγόρευση σε συμμετοχή στις εκλογές, σε καταδικασθέντες κρατούμενους.
Στην περίπτωση Φροντλ εναντίον Αυστρίας (8η Απριλίου 2010) το Δικαστήριο διαπίστωσε επίσης παραβίαση ιδίως επειδή η απόφαση για στέρηση του δικαιώματος ψήφου δεν είχε ληφθεί από δικαστή.
Αντιθέτως, στην περίπτωση Σκόπολα εναντίον Ιταλίας (22α Μαΐου 2012), η απαγόρευση για τα εκλογικά δικαιώματα των καταδικασθέντων κρατουμένων δεν βρέθηκε να έχει ένα αυτόματο και αδιάκριτο χαρακτήρα, δεδομένου ότι η Ιταλική νομοθεσία έλαβε υπόψη παράγοντες όπως η σοβαρότητα της παράβασης και τη συμπεριφορά των δραστών κατά τη διάρκεια της φυλάκισης τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ