Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013

Μελέτη στο New England Journal of Medicine: κολονοσκόπηση σώζει ζωές

19 Σεπ, 2013
Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στην 19η Σεπτεμβρίου New England Journal of Medicine παρέχει μερικές από τις καθαρότερες ενδείξεις μέχρι σήμερα ότι η κολονοσκόπηση έχει πλεονεκτήματα σε σχέση με σιγμοειδοσκόπηση για την πρόληψη του καρκίνου του παχέος εντέρου.
Οι ερευνητές ακολούθησαν 88.902 συμμετέχοντες στη μελέτη για 22 χρόνια και διαπίστωσε ότι 1.815 εκδήλωσαν ορθοκολικό καρκίνο. Οι ερευνητές Εκτιμάται ότι το 40 τοις εκατό αυτών των καρκίνων θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί αν όλοι οι ασθενείς στη μελέτη είχαν λάβει κολονοσκόπηση.
"Χάρη στην κολονοσκόπηση, λιγότερους ανθρώπους από ό, τι ποτέ πριν αναπτύσσουν ή πεθαίνουν από καρκίνο του παχέος εντέρου», δήλωσε ο Anil K. Rustgi, MD, AGAF, πρόεδρος του Ινστιτούτου AGA.
"Γαστρεντερολόγοι, οι ειδικοί που την οθόνη για καρκίνο του παχέος εντέρου, είναι υπερήφανο για το ρόλο μας σε αυτή τη δημόσια ιστορία επιτυχίας για την υγεία», πρόσθεσε ο Ronald J. Vender, MD, FACG, πρόεδρος της ACG.
Διαλογής συνιστάται από την ηλικία των 50 για τους ανθρώπους που βρίσκονται σε μέσο κίνδυνο για καρκίνο του παχέος εντέρου. Υπάρχουν πολλές επιλογές ελέγχου, συμπεριλαμβανομένων των δύο χρησιμοποιήθηκαν στην παρούσα μελέτη:. Σιγμοειδοσκόπηση (κάθε πέντε έτη), η οποία φθάνει στο κατώτερο τρίτο του παχέος εντέρου, και κολονοσκόπηση (κάθε 10 χρόνια), το οποίο φθάνει στο σύνολο του παχέος εντέρου Διαβάστε την πλήρη κατευθυντήριες γραμμές διαλογής .
Κατά τη σύγκριση των ποσοστών θνησιμότητας στην παρούσα μελέτη, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι μόνο κολονοσκόπηση συσχετίστηκε με μειωμένη θανάτου από καρκίνο στο εγγύς παχέος εντέρου - το πρώτο τμήμα του παχέος εντέρου ότι οι γιατροί μπορούν να δουν μόνο μέσω κολονοσκόπησης.Promixal καρκίνος του παχέος εντέρου είναι πιο συχνή στις χώρες της Αφρικής Αμερικανούς από ό, τι τα λευκά 1 .
«Τα εγγύς παχέος εντέρου σχετίζεται με χειρότερες αποδόσεις επιβίωσης 2 . Η κολονοσκόπηση επιτρέπει γαστρεντερολόγοι να μην απεικονίσει μόνο αυτό είναι δύσκολο να επιτευχθεί περιοχή του σώματος, αλλά και για την απομάκρυνση προκαρκινικών πολυπόδων, εμποδίζοντας μια θανατηφόρα ασθένεια », δήλωσε ο Kenneth Κ. Wang, MD, FASGE, πρόεδρος της ASGE.
Από τα περισσότερα από 50.000 άτομα αναμένεται να πεθάνουν από καρκίνο του παχέος εντέρου το 2013, ο έλεγχος θα μπορούσε να αποθηκεύσει πάνω από τους μισούς 3 .
Ερευνητές από το Dana-Farber Cancer Institute, Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ, Brigham και Γυναικών Νοσοκομείο, Γενικό Νοσοκομείο της Μασαχουσέτης, του Πανεπιστημίου του Aberdeen (UK), Πανεπιστήμιο του Τόκιο Νοσοκομείο και το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας (National Cancer Institute) ανέλυσε στοιχεία από την Nurses ' Μελέτη Υγείας και των επαγγελματιών υγείας Follow-up Study, τα οποία συγκεντρώνουν αναλυτικές πληροφορίες για την υγεία από τους συμμετέχοντες κάθε δύο χρόνια. Παραπομπή Μελέτη: Nishihara R, K Wu, Lochhead MB, et al. Long-Term-Καρκίνος του παχέος επίπτωση και τη θνησιμότητα μετά από Κάτω Ενδοσκόπηση. N Engl J Med 2013? 369:1095-105.
1 Am J Gastroenterol. 2005 Mar? 100 (3) :515-23? Συζήτηση 514 2 Wong RJ Gen Intern Med. 2010 Nov? 25 (11) :1157-63. doi:. 10.1007/s11606-010-1460-4 3 ACS: Cancer Prevention & Early Detection Γεγονότα & Αριθμοί 2013
 
 
 
KAI  
smountzouris@gmail.com
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ