Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

Έρχονται πλειστηριασμοί! Το μόνο που σώζεται είναι η πρώτη κατοικία - Κυβέρνηση: Θέλουμε τα "μεγάλα ψάρια" - Όλι Ρεν: Δεν ξέρω τίποτα...

Πέμπτη, 07 Νοέμβριος 2013 17:41

 ΠΗΓΗ : "  BLOKO.GR "

Έρχονται πλειστηριασμοί! Το μόνο που σώζεται είναι η πρώτη κατοικία - Κυβέρνηση: Θέλουμε τα "μεγάλα ψάρια" - Όλι Ρεν: Δεν ξέρω τίποτα...
- Ξεκινούν άμεσα οι τεχνικές συζητήσεις που θα οδηγήσουν στην τελική ρύθμιση για τους πλειστηριασμούς - Συμφωνία Χατζηδάκη – τρόικας για την προστασία της α’ κατοικίας - Πηγές υπουργείου Ανάπτυξης: Όσοι είναι σε ανάγκη, να μην ανησυχούν - Τέλος Δεκεμβρίου λήγει η ρύθμιση για τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας  - Απάντηση Ρεν σε ερώτηση Χουντή: Η Κομισιόν δεν έχει ακόμα θέση για το θέμα των πλειστηριασμών Ανοιχτό τουλάχιστον μέχρι το
τέλος Δεκεμβρίου, όταν λήγει η ισχύουσα ρύθμιση, παραμένει το θέμα των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας. Μετά τη δίωρη συνάντηση του Κωστή Χατζηδάκη με στελέχη της τρόικας, πηγές του υπουργείου Ανάπτυξης μίλησαν για συμφωνία.
Οι δυο πλευρές συμφώνησαν στην προστασία της α’ κατοικίας αλλά πέραν αυτού δεν έγινε τίποτα άλλο γνωστό. Το μόνο που είπαν πηγές του υπουργείου ήταν πως άμεσα θα ξεκινήσουν οι τεχνικές συζητήσεις ώστε στα μέσα Δεκεμβρίου να έχει παρθεί η οριστική απόφαση και να υπάρξει πρόταση για μια νέα ρύθμιση που δεν θα επιτρέψει να υπάρξει νομοθετικό κενό από τον Ιανουάριο του 2014.   Στις 31 Δεκεμβρίου λήγει η περίοδος προστασίας της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς   «Σε ό,τι αφορά στους πλειστηριασμούς, δεν υπάρχει λόγος να ανησυχούν όσοι έχουν πραγματικά ανάγκη. Τα μεγάλα ψάρια και τα μεγάλα δάνεια είναι ο στόχος. Οι φτωχοί άνθρωποι δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα, αλλά όσοι μπορούν να πληρώσουν τα χρέη τους και εντούτοις κρύβονται πίσω από τη νομοθεσία, θα αποκαλυφθούν», δήλωσε κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Ανάπτυξης.   Η λύση που θα προωθηθεί «δεν θα δημοσιοποιηθεί στο μεσοδιάστημα, προκειμένου να μην δημιουργηθούν λανθασμένες εντυπώσεις σχετικά με τα στοιχεία των τραπεζών», είπαν οι πηγές του υπουργείου.   Επίσης, σημειώθηκε ότι εκκρεμεί η έγκριση από την τρόικα των δύο «οικονομικών» ορισμών σχετικά με τον «συνεργάσιμο δανειολήπτη» και τα «όρια αξιοπρεπούς διαβίωσης», κριτήρια τα οποία εκτιμάται ότι θα έχουν ιδιαίτερη σημασία και για το θέμα των πλειστηριασμών.   Όπως αναφέρει το Capital, η κυβέρνηση θα κινηθεί στη βάση των όσων έχει πει δημόσια ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, πως η πρώτη κατοικία όσων δε μπορούν να πληρώσουν τα δάνειά τους δε θα κινδυνεύσει και πως η τελική ρύθμιση θα μπλοκάρει την πλήρη απελευθέρωση των πλειστηριασμών αλλά θα επιτρέπει κατασχέσεις με οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια.
Όλι Ρεν: Δεν έχουμε ακόμη άποψη για τους πλειστηριασμούς
Και ενώ η άρση των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας ήταν το αντικείμενο της συνάντησης του υπουργού Ανάπτυξης με τους εκπροσώπους των δανειστών, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής παραδέχεται ότι οι Βρυξέλλες δεν έχουν άποψη για το θέμα.
Αυτή ήταν η απάντηση του Όλι Ρεν σε ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Χουντή. Η ερώτηση προς την Κομισιόν ήταν «ποιες είναι οι προτάσεις με τις οποίες προσέρχεται, ως μέλος της τρόικα, στις σχετικές συζητήσεις με την ελληνική κυβέρνηση, …».
Ο Όλι Ρεν, στην απάντησή του, αφού έκανε αναφορά στο ιστορικό του νομικού πλαισίου που υπάρχει «για τα νοικοκυριά που δεν είναι σε θέση να εξυπηρετούν τις οφειλές τους λόγω της επιδείνωσης της μακροοικονομικής κατάστασης» σημειώνει ότι «η Επιτροπή, για να εφαρμοστεί το βέλτιστο πρότυπο αντιμετώπισης του προβλήματος, ζήτησε λεπτομερή στοιχεία από τις αρμόδιες ελληνικές αρχές σχετικά με τις παραμέτρους των ανεξόφλητων χρεών. Η Επιτροπή θα είναι σε θέση να διατυπώσει τη γνώμη της αφού λάβει τα αιτηθέντα στοιχεία».
Αδιέξοδο για τις εμπορικές μισθώσεις
Υπουργείο Ανάπτυξης και τρόικα δεν κατάφεραν να συμφωνήσουν για τις εμπορικές μισθώσεις και το μπαλάκι πλέον πηγαίνει στα χέρια του πρωθυπουργού και του προέδρου του ΠΑΣΟΚ.
Η τρόικα δεν δέχεται κάτι λιγότερο από την πλήρη απελευθέρωση ενώ το υπουργείο Ανάπτυξης πιέζει ώστε οι νέες ρυθμίσεις να αφορούν στις νέες μισθώσεις. Στόχος όμως είναι να ολοκληρωθεί αυτή η εκκρεμότητα την ερχόμενη εβδομάδα.   Για την "εργαλειοθήκη" του ΟΟΣΑ που αφορά στην εξάλειψη των προβλημάτων στις τιμές βασικών προϊόντων και στον ανταγωνισμό σε βασικούς κλάδους της αγοράς, οι ανακοινώσεις θα γίνουν στις 27 Νοεμβρίου 2013 από τον επικεφαλής του ΟΟΣΑ Άνχελ Κουρία που θα βρίσκεται στην Αθήνα.
Ακόμη, ενημερώθηκε η τρόικα ότι για τα logistics και την αδειοδότηση επιχειρήσεων η κυβέρνηση κινείται εντός χρονοδιαγράμματος και προωθούνται εντός Δεκεμβρίου οι σχετικές νομοθετικές ρυθμίσεις.   Τέλος παρουσιάστηκε στους εκπροσώπους της τρόικας η «πρωτοβουλία για την ανάπτυξη» που αφορά σε ένα πλάνο αναπτυξιακών δράσεων πέρα από τη δημοσιονομική προσαρμογή.

newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ