Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013

ΙΒ ΜΕΡΣ: ΥΣΤΑΤΗ ΛΥΣΗ ΤΟ «ΚΟΥΡΕΜΑ» ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ. «ΟΙ ΕΥΚΟΛΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΕ ΣΤΑΣΙΜΟΤΗΤΑ»

ΠΗΓΗ : " ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ  "
09/11/2013
Η Ελλάδα πρέπει να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις για να μπορέσει να επιστρέψει στην ανάπτυξη και να μη βασίζεται σε νέα ελάφρυνση του χρέους, υποστήριξε ο Ιβ Μερς, μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της ΕΚΤ και πρόεδρος της Κεντρικής Τράπεζας του Λουξεμβούργου.
Ο αξιωματούχος της κεντρικής ευρωτράπεζας, στο πλαίσιο ομιλίας του σε συνέδριο του Levy Economics Institute στην Αθήνα, αναφέρθηκε στις τεράστιες προσπάθειες την Ελλήνων, τονίζοντας ότι η χώρα βρίσκεται σε σταυροδρόμι.
«Από τη μία πλευρά, βρίσκεται ο δρόμος των δύσκολων επιλογών. Πρόκειται για τον απότομο και ακανθώδη δρόμο ο οποίος απαιτεί μεγάλη δέσμευση, αλλά ταυτόχρονα είναι αυτός που θα οδηγήσει στην αναμόρφωση του κράτους, στη βιωσιμότητα της οικονομίας και στη δικαιοσύνη μεταξύ των γενεών. Από την άλλη πλευρά, βρίσκεται ο δρόμος των εύκολων απαντήσεων. Αυτός είναι γεμάτος ψευδείς εναλλακτικές επιλογές, όπως οι επαναλαμβανόμενες προτάσεις για αναδιάρθρωση του χρέους», ανέφερε.
Ο κ. Μερς, σημείωσε ακόμη ότι «αν οι αρχές δεν καταφέρουν να διορθώσουν τα προβλήματα που παραμένουν, θα θέσουν σε κίνδυνο ότι έχει επιτευχθεί μέχρι σήμερα».
«Η αναδιάρθρωση του χρέους ή τo μεγαλύτερα κούρεμα κρατικών ομολόγων ίσως να φαίνονται ελκυστικά από πολιτική άποψη. Αλλά τέτοιες πρακτικές δεν μπορούν παρά να αποτελούν ύστατη λύση», τόνισε ο κ. Μερς και πρόσθεσε πως «σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν βιώσιμη λύση για να χαλαρώσουν οι χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις της κυβέρνησης».
«Ο δρόμος των εύκολων απαντήσεων οδηγεί σε στασιμότητα και υπέρμετρη επιβάρυνση των νέων και των μελλοντικών γενεών», κατέληξε ο κ. Μερς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ