Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013

ΝΕΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ


 

Γράφει ο Νίκος Χειλαδακης

Νέο άκρως επικίνδυνο επεισόδιο έλαβε χώρα στο βόρειο Αιγαίο σύμφωνα με την ιστοσελίδα του τουρκικού Γενικού Επιτελείου, γεγονός που δείχνει πως αυξάνεται συνεχώς η ένταση και η τουρκική προκλητικότητα με σοβαρές συνέπειες σε μια ούτος η άλως ευαίσθητη περιοχή και την ίδια ώρα  η ελληνική κυβέρνηση κοιμάται τον «ύπνο του δικαίου».

Όπως αναφέρουν οι δημοσιογραφικές πληροφορείς από την Άγκυρα και συμφωνά με την ενημέρωση της επίσημης ιστοσελίδας του τουρκικού Γενικού Επιτελείου και των τουρκικών ΜΜΕ, την Δευτέρα 11 Νοεμβρίου, τουρκικό αλιευτικό το οποίο αλίευε, (σύμφωνα με τους Τούρκους), σε διεθνή χωρικά ύδατα, παρενοχλήθηκε από πλοίο της ελληνικής ακτοφυλακής. Αμέσως κινητοποιήθηκε η τουρκική ακτοφυλακή και στην περιοχή έσπευσε πλοίο της τουρκικής ακτοφυλακής.  Ακολούθησαν επικίνδυνες μανούβρες από τα δυο πλοία και, σύμφωνα πάντα με τους Τούρκους, το τουρκικό πλοίο παρενέβη ανάμεσα στο τουρκικό αλιευτικό και στο ελληνικό πλοίο της ακτοφυλακής.  Στη συνέχεια το ελληνικό πλοίο απομακρύνθηκε από την περιοχή ενώ το τουρκικό αλιευτικό συνέχισε  την αλιεία τους σε μια περιοχή που όμως δεν καθορίζετε ακριβώς.

Ανεξάρτητα αν τα όσα ισχυρίζονται οι Τούρκοι έγιναν ακριβώς έτσι, το γεγονός ότι η ιστοσελίδα του τουρκικού Γενικού Επιτελείου ανέφερε το γεγονός δείχνει ότι οι Τούρκοι το αναβαθμίσαν και το θεώρησαν σαν σοβαρό επεισόδιο. Το επεισόδιο αυτό έρχεται μετά από μια σειρά προκλητικών κινήσεων της Τουρκίας στο Αιγαίο, με αποκορύφωμα την πτήση τουρκικών μαχητικών πάνω από ελληνικές νησίδες στο κεντρικό Αιγαίο. Τώρα έρχεται αυτό για να δείξει για άλλη μια φορά πως τα εκκρεμή προβλήματα που υπάρχουν και η συνεχιζόμενη τουρκική προκλητικότατα μπορούν ανά πάσα στιγμή να εξελιχτούν σε θερμή κατάσταση με σοβαρές συνέπειες για την περιοχή. Και όλα αυτά την ίδια περίοδο που η ελληνική πλευρά φέρετε διατεθειμένη να προχωρήσει σε διάλογο για όλες τις τουρκικές απαιτήσεις σε μια περιοχή που έχει αναβαθμιστεί εξ’ αίτιας της ανακάλυψης των τεραστίων ενεργειακών της κοιτασμάτων και αποτελεί πια ένα σοβαρό σημείο έντασης και αμφισβήτησης της ελληνικής κυριαρχίας από τουρκικής πλευράς.

Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, στην Αθήνα οι… πολιτικές «κοκορομαχίες» καλά κρατούν.  Οι Τούρκοι εφαρμόζουν την γνωστή πονηρή τους τακτική να αντιστρέφουν τους όρους και να παρουσιάζουν το θύμα σαν θύτη, όπως συνέβη και στην περίπτωση του τουρκικού αλιευτικού που σίγουρα είχε παραβιάσει τα ελληνικά χωρικά ύδατα. Παρόμοια επεισόδια θα έχουμε και στη συνέχεια, καθώς η τουρκική προκλητικότητα έχοντας απέναντι της την ελληνική ανέχεια θα αυξάνεται συνεχώς. Οι Τούρκοι θα παίξουν ξανά το παιχνίδι της «εκτόνωσης» προς τον «αδύναμο κρίκο», όπως θεωρείτε από την Άγκυρα η ελληνική πλευρά.  Εμείς τι κάνουμε ; Επιτέλους, κάποιοι θα πρέπει να καταλάβουν ότι κινδυνεύει σοβαρά η εθνική μας κυριαρχία και ότι δεν πάει άλλο στο πολύ σοβαρό αυτό ζήτημα. Εδώ δεν υπάρχει χώρος για μνημονιακά παιχνίδια και επικοινωνιακές αθλιότητες.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος


ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/11/epikindino-epeisodio-sto-aigaio.html#ixzz2kSIwlKiE

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ