Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

Νέο χτύπημα φοβάται η Ελληνική Αστυνομία

Πέμπτη, 07 Νοέμβριος 2013 15:20

 ΠΗΓΗ : "   BLOKO.GR   "

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(4 ψήφοι)
Οι δύο δράστες μετά τη διαφυγή τους από το σημείο της επίθεσης άλλαξαν ρουχισμό προκειμένου να μην αναγνωριστούν από αυτόπτες μάρτυρες και αστυνομικούς, σύμφωνα με ανώτατο αξιωματικό.Οι δύο δράστες μετά τη διαφυγή τους από το σημείο της επίθεσης άλλαξαν ρουχισμό προκειμένου να μην αναγνωριστούν από αυτόπτες μάρτυρες και αστυνομικούς, σύμφωνα με ανώτατο αξιωματικό.
Ανησυχία προκαλεί στην ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας το ενδεχόμενο νέου τρομοκρατικού χτυπήματος. Ανώτατοι αξιωματικοί αποκάλυψαν στην «Κ» ότι έχουν ήδη προχωρήσει στη λήψη έκτακτων μέτρων, ενισχύοντας τη φύλαξη πιθανών στόχων νέας επίθεσης. Θέμα ημερών θεωρείται και η επαναφορά της αστυνομικής συνοδείας στους βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

Σύμφωνα με απόλυτα επιβεβαιωμένες πληροφορίες της «Κ», τα επόμενα εικοσιτετράωρα η Χ.Α. πρόκειται να καταθέσει αίτημα προς το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. για επαναφορά της αστυνομικής φύλαξης στα γραφεία και τα υψηλόβαθμα στελέχη του κόμματος. Ενδεικτική του κλίματος των τελευταίων ημερών είναι καταγγελία του βουλευτή της Χ.Α. Γιώργου Γερμενή στην Αμεση Δράση, αργά τη νύχτα της Τρίτης. Φέρεται να ενημέρωσε την ΕΛ.ΑΣ. ότι οι επιβάτες λευκής μοτοσικλέτας τον ακολουθούσαν από την έξοδο της Αττικής Οδού στην Καισαριανή μέχρι την είσοδό του στη Βουλή όπου κατέφυγε (γύρω στις 9.30 - 10.00 μ.μ.) για να προστατευθεί. Στις 20 Σεπτεμβρίου (σ.σ.: τρεις μέρες μετά τη δολοφονία Π. Φύσσα) με εντολή του υπουργού Νίκου Δένδια είχε διακοπεί η διάθεση αστυνομικών συνοδών στους βουλευτές της Χ.Α.

Στο μεταξύ, νέα στοιχεία για όσα εκτυλίχθηκαν το βράδυ της Παρασκευής έξω από τα γραφεία της Χ.Α. στο Ν. Ηράκλειο αποκάλυψαν τα δύο βίντεο της επίθεσης. Οπως δήλωσε στην «Κ» ανώτατος αξιωματικός που μετέχει στις έρευνες, οι δύο δράστες μετά τη διαφυγή τους από το σημείο της επίθεσης άλλαξαν ρουχισμό προκειμένου να μην αναγνωριστούν από αυτόπτες μάρτυρες και αστυνομικούς. Ερωτηθείς σχετικά, εξήγησε ότι οι δράστες αφαίρεσαν από την κλεμμένη Africa Twin την μπαγκαζιέρα (στην οποία κατά τον ίδιο είχαν τοποθετήσει ρούχα) φοβούμενοι πιθανότατα το ενδεχόμενο να αφήσουν πίσω το γενετικό αποτύπωμά τους. Αξιωματικοί από τον 12ο όροφο της ΓΑΔΑ επανέλαβαν χθες την εκτίμηση ότι οι δράστες φορούσαν αλεξίσφαιρα γιλέκα και επεσήμαναν εκ νέου το «ιδιαίτερο» βάδισμα του εκτελεστή. Σύμφωνα με μια εκδοχή, αυτό οφείλεται στο βάρος του σακιδίου που έχει στην πλάτη του και εικάζεται ότι περιέχει οπλισμό. Εμπειροι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. παρατηρούν ότι ο εκτελεστής δεν έχει τα χαρακτηριστικά του εκπαιδευμένου χρήστη του πυροβόλου όπλου (σ.σ.: όπως ειπώθηκε αρχικά), αλλά πάντως επιβεβαιώνουν ότι πρόκειται για ψυχρό εκτελεστή. Σχετικά με το δεύτερο άτομο που μετέχει στην επίθεση και έχει καταγραφεί από τις κάμερες ασφαλείας, αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής εξηγούν ότι ο ρόλος του είναι να παρέχει κάλυψη στον εκτελεστή και γι’ αυτό δεν πυροβολεί εναντίον των τεσσάρων μελών της Χ.Α. παρότι βρίσκεται σε απόσταση λίγων μέτρων.

Σύμφωνα με μία εκδοχή, ο σωματότυπος παραπέμπει σε άτομα που έχουν μετάσχει σε παλαιότερες ενέργειες της οργάνωσης «Σέχτα Επαναστατών».

Καθημερινή
του Γιάννη Σουλιώτη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ