Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Δευτέρα, 4 Νοεμβρίου 2013

Αυστραλία: Εύκολο και «καθαρό» αφαλατωμένο νερό

ΠΗΓΗ : "   ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ   "
04/11/2013
Πόσιμο αφαλατωμένο νερό, χωρίς εκπομπές ρύπων υπόσχεται να παράγει μία νέα τεχνολογία.
Πρόκειται για μία μέθοδο εκμετάλλευσης της κυματικής ενέργειας που λειτουργεί στην Αυστραλία, η οποία εκτός από το πόσιμο νερό μπορεί να παράγει ηλεκτρισμό χωρίς εκπομπές ρύπων.
Η τεχνολογία ονομάζεται CETO από τη δευτερεύουσα θεότητα της ελληνικής μυθολογίας Κητώ και ανήκει στην Carnegie Wave Energy Limited.

Η πρώτη πιλοτική μονάδα ισχύος δύο Μεγαβάτ κοντά στο Περθ της Αυστραλίας θα είναι η πρώτη κυματική μονάδα αφαλάτωσης στον κόσμο.
«Το σύστημα CETO διαφέρει από τα υπόλοιπα συστήματα κυματικής ενέργειας διότι λειτουργιά κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας και ααγκυροβολείται στον πυθμένα. Τελείως βυθισμένοι σημαντήρες είναι προσδεδεμένοι με αντλίες βυθού. Οι σημαντήρες κινούνται με την μετατόπιση των κυμάτων και τροφοδοτούν τις αντλίες. Οι αντλίες συμπυκνώνουν νερό το οποίο διοχετεύεται στη στεριά μέσω ενός υποθαλάσσιου αγωγού. Εκεί, το νερό υπό υψηλή πίεση χρησιμοποιείται για την τροφοδοσία υδροηλεκτρικών γεννητριών παράγοντας ηλεκτρική ενέργειας μηδενικών ρύπων. Το ίδιο νερό χρησιμοποιείται σε μια μονάδα αφαλάτωσης αντίστροφης όσμωσης αντικαθιστώντας της ρυπογόνες αντλίες υψηλής κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας που απαιτούνται σε αντίστοιχες μονάδες» αναφέρει η εταιρεία.
Το σύστημα CETO παρουσιάζεται ως περιβαλλοντικά φιλικό, με ελάχιστο αντίκτυπο στο θαλάσσιο τοπίο καθότι βυθισμένο, ενώ επίσης προστατεύεται από καταιγίδες και μεγάλα κύματα. Σε μια μοναδική συστοιχία μπορούν να συνδεθούν πολλές μονάδες καθιστώντας το προσαρμόσιμο σε μεγαλύτερες ανάγκες.
Πηγή: Econews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ