Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

1,2 εκατ. περισσότεροι άνεργοι στην Ιταλία από το 2007. ΣΕ ΠΑΧΥΝΤΙΚΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΟΙ ΒΡΕΤΑΝΟΙ ΛΟΓΩ ΚΡΙΣΗΣ

ΠΗΓΗ :  "   ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ  "
05/11/2013
Με δραματικούς ρυθμούς αυξάνεται ο αριθμός των ανέργων στην Ιταλία, όπου σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Εργασίας, αυξήθηκε κατά 1.200.000 άτομα.
Η έρευνα έδειξε ότι το ποσοστό των πολιτών οι οποίοι εργάζονται μειώθηκε σχεδόν κατά 2% τα τελευταία δυο χρόνια.
Συγκεκριμένα, το 2007 οι άνεργοι που αναζητούσαν εργασία επί δώδεκα και πλέον μήνες ήταν το 46,8% του ενεργού πληθυσμού, ενώ το 2012 είχαν φτάσει το 52,5%.

Σχετικά με την ανεργία των νέων, το υπουργείο Εργασίας της Ιταλίας υπογράμμισε ότι στις νότιες περιφέρειες της χώρας το ποσοστό της πλέον αγγίζει το 45%.
Την ίδια ώρα, στη Βρετανία, οι πολίτες που έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση έχουν περιορίσει την κατανάλωση φρούτων και λαχανικών κι έχουν στραφεί προς τα παχυντικά τρόφιμα.
Σύμφωνα με μελέτη του Ινστιτούτου Δημοσιονομικών Σπουδών, στη Βρετανία, οι τιμές των τροφίμων αυξήθηκαν πολύ περισσότερο σε σχέση με τις περισσότερες άλλες αναπτυγμένες οικονομίες κατά το διάστημα 2005-2012, ενώ οι αυξήσεις στους μισθούς ήταν περιορισμένες και το ποσοστό της ανεργίας αυξημένο.
Το αποτέλεσμα είναι οι Βρετανοί να δαπανούν 8,5% λιγότερα χρήματα σε τρόφιμα που αγοράζουν για το σπίτι, σε σύγκριση με την προ ύφεσης εποχή, με την τάση αυτή να εμφανίζεται πιο έντονα σε συνταξιούχους και οικογένειες με μικρά παιδιά.
Οι πολίτες κάνουν οικονομία αγοράζοντας λιγότερα τρόφιμα, αλλά και χειρότερης ποιότητας επιλέγοντας λιγότερο θρεπτικά τρόφιμα με μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε ζάχαρη και κορεσμένα λίπη.
Ωστόσο, το Ινστιτούτο αναφέρει ότι η διατροφή χειρότερης ποιότητας δεν είναι αναπόφευκτη συνέπεια του μειωμένου εισοδήματος και ότι ορισμένες οικογένειες έχουν κατορθώσει να διατρέφονται εξίσου υγιεινά με πριν από την κρίση ξοδεύοντας λιγότερα χρήματα, πρόσθεσαν οι ερευνητές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ